#CentralAsia - Den Europæiske Union matcher det politiske engagement med yderligere konkret støtte

| Juli 9, 2019

På 7 juli på det 15th ministermøde mellem EU og Centralasien i Bishkek, Kirgisistan, den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / Europa-Kommissionens næstformand Federica Mogherini (billedet) præsenteret et sæt af EU-finansierede programmer, der støtter alle lande i regionen - Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Afghanistan - om miljøbeskyttelse, klimaaktion, bæredygtigt forbrug og produktion, energi, ligestilling mellem mænd og kvinder, terrorbekæmpelse og uddannelse. Kom på toppen af ​​mere end € 1 mia. Bilateralt og regionalt bistand til perioden 2014-2020. Disse programmer, der er værd at € 72 millioner, understøtter EU's politiske engagement i at gennemføre ny EU-Centralasien-strategi Det blev vedtaget af EU's udenrigsministre i sidste måned og godkendte den Fælles meddelelse om "EU og Centralasien: Nye muligheder for et stærkere partnerskab'. Det Fælles Kommuniqué af ministermødet er tilgængelig online. Under hendes besøg i Bishkek, den højtstående repræsentant også afleverede afsluttende tale på det første ever-EU-Central Asia Forum, der samler civilsamfundet, studerende, virksomhedsledere, journalister og tænketanke for at diskutere muligheder for tættere engagement i partnerskabet mellem EU og Centralasien. Sammen med den kirgisiske udenrigsminister Chingiz Aidarbekov oplevede hun indvielsen af EU-Kirgisiske Republiks udvidede samarbejds- og partnerskabsaftale, hvorefter hun holdt en fælles pressepunktet. Før Bishkek var Federica Mogherini i Turkmenistan til at underskrive en aftale åbne en fuldgyldig EU-delegation i dets hovedstad Ashgabat Det vil fuldende EU's diplomatiske tilstedeværelse i Centralasien. For alle oplysninger om besøget og om forbindelserne mellem EU og Centralasien henvises til den dedikerede webside.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, afghanistan, EU, Unionens højtstående repræsentant, Europa-Kommissionen, Kasakhstan, Kasakhstan, Verdens

Kommentarer er lukket.