#Kazakhstan kan have indflydelse på fredelig proces i #Afghanistan

| November 22, 2018
Den Europæiske Union er interesseret i Kasakhstans aktive engagement i Afghanistans reguleringsproces, EU's særlige udsending for Afghanistan Roland Kobia sagde i et interview med Kazinform på sidelinjen af ​​konferencen i EP om fælles vision af Afghanistan.
Arrangementet blev arrangeret af det sydasiatiske demokratiske forum tænketank. Europa-Parlamentets deputerede, repræsentanter for Europa-Kommissionen, massemedier, diplomatiske korps akkrediteret i EU deltog i konferencen.
Efter hans opfattelse får Kasakhstan en særlig rolle i den nye EU-strategi for udvidet samarbejde mellem Europa og Asien, da det ikke kun forbinder Centralasien, men også Afghanistan og andre lande. Roland Kobia planlægger at besøge Kasakhstan i det nærmeste perspektiv for at diskutere fælles arbejde inden for samarbejdet mellem Afghanistan, EU og de centralasiatiske lande.
Taleren tilbød nogle forslag om Kasakhstans deltagelse i politisk regulering og rehabilitering af Afghanistan. Han sagde, at "Kasakhstan kan have indflydelse på den fredelige proces i Afghanistan".
"Kasakhstan kan blive en forenende faktor her," sagde han. "Kasakhstan ses som en kæmpe, når vi taler om olie og gas. Afghanistan, Pakistan, Indien og andre lande har brug for energi. Der er TAPI-gasledningsprojektet, men hvorfor overvejer vi ikke muligheden for at levere olie og gas fra Kasakhstan til Sydasien? "
Når genopbygningen af ​​Afghanistan begynder, vil landet være i desperat behov for energiforsyning, tilføjede han. Desuden er programmet for at undervise afghanske kvinder på kasakhiske universiteter af afgørende betydning for Afghanistan, sagde Kobia.
Det drejer sig om det tresidede samarbejde mellem Kasakhstan, Usbekistan og Afghanistan om undervisning af afghanske piger på kasakhiske og uzbekiske højere læreanstalter under EU-støtten. Generelt diskuterede konferencedeltagerne spørgsmålet om samarbejde om sikkerhed, fredelig regulering og international støtte til udvikling og genopbygning af Afghanistan.
Der blev lagt særlig vægt på Usbekistans rolle i stabiliseringen af ​​Afghanistan. Den usbekiske præsident for Afghanistan, Ismatulla Irgashev, der er speciel udsendt, bemærkede, at Tasjkent konsekvent styrker de bilaterale forbindelser med Kabul og aktivt gennemfører en række infrastrukturprojekter, der har stor socioøkonomisk betydning for landet.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, afghanistan, EU, Kasakhstan, Kasakhstan, Verdens

Kommentarer er lukket.