#BorderManagement: European Border and Coast Guard Agency styrker operationelt samarbejde med #Albania

| Februar 13, 2018

På 12 februar paraferede kommissæren for migration, indre anliggender og statsborgerskab, Dimitris Avramopoulos og den albanske indenrigsminister Fatmir Xhafaj, udkastet til statusaftale om operationelt samarbejde mellem Det Europæiske Border- og Kystbeskyttelsesagentur og Albanien.

Når aftalen er i kraft, vil aftalen give agenturet mulighed for at yde bistand på området for ekstern grænseforvaltning og gøre det muligt for de europæiske grænse- og kystforvaltningsagenturer at blive hurtigt indsat på albansk territorium i tilfælde af en pludselig ændring i migrationsstrømmene.

Kommissær Avramopoulos sagde: "Jeg vil gerne takke de albanske myndigheder for de frugtbare forhandlinger og deres engagement i at nå frem til en aftale så hurtigt. Albanien er en frontrunner i regionen, og aftalen vil fungere som en model for lignende arrangementer, vi forhandler med andre partnere på det vestlige Balkan. Et tættere samarbejde mellem Albanien og Det Europæiske Border- og Kystbeskyttelsesagentur vil gøre det muligt for os at være hurtigere og mere fleksible i den måde, vi reagerer på eventuelle potentielle migrationsmæssige udfordringer. Det er et vigtigt fremskridt og er i både Albaniens og Den Europæiske Unions interesse. "

Indenrigsminister Xhafaj sagde: "Dette er en vigtig aftale, der hjælper os med at få kvalificeret bistand med hensyn til grænseforvaltning. Det vil også give Albanien mulighed for at drage fordel af de projekter, som EU vil levere under gennemførelsen af ​​denne aftale. Det er en god mulighed for os at udvide det grænseoverskridende samarbejde og samarbejde med EU-lande. Jeg benytter også lejligheden til at takke det albanske forhandlingshold for deres professionalisme ved at forhandle og indgå denne aftale. Vi vil straks forfølge de nødvendige procedurer for at påbegynde gennemførelsen af ​​aftalen. "

Annonceret af præsident Juncker i sin 2017-stat for Unionens adresse og vedtaget af Kommissionen i sidste uge fremhævede strategien for et perspektiv på et troværdigt udvidelsesperspektiv for og udvidet EU-engagement med det vestlige Balkan de betydelige fremskridt, Albanien har gjort med sin europæiske vej og den europæiske fremtid i regionen. Udkastet til aftale er den første forhandling, der skal indgås mellem Det Europæiske Border- og Kystbeskyttelsesagentur og EU's partnere på det vestlige Balkan.

Styrket operationelt samarbejde mellem prioriterede tredjelande og Det Europæiske Border- og Kystvagtkontor vil bidrage til bedre styring af uregelmæssig migration, yderligere styrke sikkerheden ved EU's ydre grænser og styrke agenturets evne til at handle i EU's umiddelbare naboskab. Statusaftalen med Albanien er endnu et skridt i retning af agenturets fulde operationalisering.

Kommissionen forhandler for øjeblikket lignende aftaler med Serbien og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien og håber på en hurtig afslutning af begge forhandlinger. Aftalen med Albanien skal nu godkendes af medlemsstaterne og vil blive formelt underskrevet på et senere tidspunkt, når begge parter har gennemført de nødvendige retlige procedurer. Når aftalen er trådt i kraft, vil Det Europæiske Border- og Kystbeskyttelsesagentur kunne udføre operationelle aktiviteter og deployere teams i de regioner i Albanien, der grænser op til EU i forståelse med både de albanske myndigheder og myndighederne i disse EU-medlemsstater Stater, der grænser op til operationsområdet.

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Kommissionen, Verdens