#Afghanistan: Manglende sikkerhed er i fare for økonomisk opsving, siger parlamentsmedlemmer

Politiske og økonomiske fremskridt i Afghanistan er synlige, men stadig meget skrøbelige. Det kunne vendes ved voksende sikkerhedsudfordringer, advarede MEP'erne torsdag (14 december).

BNP pr. Indbygger er vokset fem gange, forventet levealder er steget næsten 15 år, og antallet af piger, der går på skoler, er også steget. Men disse fremskridt er meget skrøbelige og reversible, påpeger MEP'erne.

Resolutionen understreger, at trods store internationale bestræbelser, står Afghanistan stadig over for en alvorlig konflikt. Sikkerhedssituationen er forværret, og antallet af terrorangreb er formere sig, hvilket resulterede i det største antal tilskadekomne siden 2009, siger teksten.

MEP'erne er foruroliget over Talibans fortsatte territoriale udvidelse og af den nylige styrkelse af den islamiske stat og Al-Qaida-terroristgrupperne

De siger, at intern forsoning og afghansk-ledet og ejet fredsproces er den eneste vej frem. MEP'er opfordrer den afghanske regering til at fortsætte yderligere reformer og stabile forbindelser med naboer og til at bekæmpe korruption, radikalisering, terrorisme og dens finansiering.

Resolutionen glæder sig over EU's bestræbelser på at fremme fred og stabilitet, styrke demokrati og retsstatsprincippet, til at fremme god regeringsførelse og kvinders empowerment i Afghanistan. Det opfordrer EU til "aktivt at støtte et afghansk-ledet nedrustnings-, demobiliserings- og reintegrationsprogram for tidligere oprørere".

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, afghanistan, EU, Europa-Parlamentet, Verdens

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *