#HumanRights: Sudan, Somalia og Madagaskar

MEP'er har opfordret til at bringe den vilkårlig tilbageholdelse af journalister i Sudan til ophør, fordømme terrorangrebene i Somalia og udtrykke deres bekymring over det kommende valg i Madagaskar.

Sudan: Afgifter mod forfatteren Mohamed Zine al-abidin skal revideres

Europa-Parlamentet udtrykker sin dybe bekymring over, at forfatteren Mohamed Zine al-Abidine, på 23 October 2017, er udsat for en suspenderet fængselsperiode med en femårig prøvetid og opfordrer de sudanesiske myndigheder til straks at revidere alle anklager mod ham. Al-Abidin blev anklaget for at overtræde journalistikkodeksen, da han skrev en artikel, der kritiserer den sudanesiske præsident Omar al-Bashir, der blev offentliggjort i 2012 ved avisen Al-Tayar.

MEP'erne er dybt bekymrede over ytringsfriheden i Sudan. De opfordrer de sudanesiske myndigheder til at afslutte alle former for censur, beslaglæggelser af aviser og angreb på mediearbejdere, herunder vilkårlig arrestering og tilbageholdelse af journalister udført af Sudans National Intelligence and Security Service (NISS). Den foreslåede 2017 Press and Printing Act ville tillade yderligere begrænsninger af online publikationer, notat medlemmer. I stedet opfordrer de sudans regering til at ændre 2009 Presse- og publikationsloven for at give mere beskyttelse til journalister.

Somalia: Solidaritet med ofre for terrorangreb

MEP'erne udtrykker deres sympati med ofrene for de nylige terrorangreb i Somalia, der er henført til terroristgruppen Al-Shabaab, og fordømmer kraftigt de gerningsmænd. På 14 oktober 2017 dræbte en lastvognsbomb i centrum af Mogadishu mindst 358-folk, der skadede 228 andre, i en af ​​de mest dødelige terroroperationer i verden de seneste år, mens 28 oktober over 30-folk blev dræbt af to bomber detoneret udenfor et hotel.

Med 3 millioner mennesker, der lever i nødsituationer med fødevaresikkerhed, ligger Somalia på svin af en hungersnød, der minder om, at 2011, som blev forværret af Al-Shabaab-militanterne, der forstyrrer fødevarehjælp, siger MEP'er. De opfordrer EU til at hjælpe med foranstaltninger, der tager sigte på at etablere fødevaresikkerhed, samt bistå de somaliske myndigheder med at forbedre forvaltningen af ​​de offentlige finanser og afslutte forfatningsrevisionen. Parlamentet beklager, at naturressourcerne i Somalia fortsat er en vigtig finansieringskilde for terrorister og en årsag til miljøforringelse, der minder om FN's Sikkerhedsråds resolution om forbud mod eksport af somalisk trækul. MEP'er opfordrer Kommissionen til at undersøge, hvordan sporbarhed og due diligence-ordninger kan udvides til at omfatte alle naturressourcer, der bruges til at finansiere terroraktivitet og vold.

Madagaskar: Regeringen skal give retfærdige valg i 2018

Europa-Parlamentet opfordrer regeringen i Madagaskar, præsidenten Hery Rajaonarimampianina og det internationale samfund til at garantere frie, demokratiske og gennemsigtige præsidentvalg i 2018. De malagasiske myndigheder bør regulere i overensstemmelse med retsstatsprincippet og træffe alle nødvendige foranstaltninger for at garantere udøvelsen af ​​deres borgers grundlæggende frihedsrettigheder, siger parlamentsmedlemmer.

De bør især:

  • Undersøg udenretslige drab, der ofte involverer medlemmer af retshåndhævelsen, retsforfølge gerningsmændene og kompensere ofrenes familier;
  • afslutte den vilkårlig tilbageholdelse af journalister, menneskerettighedsforkæmpere og miljøaktivister på grundlag af fabrikatafgifter og ophæve de restriktive elementer i kommunikationskoden og
  • lad retfærdighed følge sin kurs i tilfælde af Claudine Razaimamonjy, arresteret for misbrug af offentlige midler, hvilket provokerede en åben konflikt mellem regeringen og retsvæsenet og i alle tilfælde af korruption.

De tre beslutninger blev afstemt ved et show af hænder på torsdag (16 november).

Mere information

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Europa-Parlamentet, Somalia, Sydsudan, Verdens

Giv en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *