Følg os

Økonomi

EU mobiliserer hjælp til orkanen #Irma hit øerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU mobiliserede alle sine beredskabsværktøjer i sidste uge, før orkanen Irma nærmede sig Caribien. Som et første skridt i sidste uge blev EU's Copernicus-satellitkortlægningssystem aktiveret til at levere kort af høj kvalitet til Guadeloupe, Saint Barthélémy og Saint Martin efter anmodning fra Frankrig og Sint Maarten efter anmodning fra Nederlandene såvel som for Britiske Jomfruøer. Kommissionen har også aktiveret Copernicus for områder i Haiti og Den Dominikanske Republik.

Kommissionen støtter også en katastrofehjælp til nødhjælp fra Den Internationale Røde Kors, der leverer basale nødhjælpesæt til de berørte befolkninger i Antigua og Barbuda. Desuden er et team af humanitære eksperter fra EU indsat i Haiti og i Den Dominikanske Republik. EU støttede også de amerikanske myndigheder under orkanen Harvey ved at tilbyde brug af sin Copernicus-satellittjeneste.

Kommissær for humanitær hjælp og krisestyring, Christos Stylianides, sagde:

"Orkanen Irma har efterladt et spor af ødelæggelser i mange lande. Det er vores moralske pligt at hjælpe dem i nød, hvis liv og hjem ødelægges eller alvorligt trues. Vi står i fuld solidaritet med alle dem i Caribien og i USA under og efter stormen. Så længe det tager.

Sidste uge mobiliserede vi vores beredskabsværktøjer, og vores 24 / 7 beredskabscenter har været i kontinuerlig koordinering med vores EU-medlemsstater om al nødvendig hjælp. I dag er yderligere EU-finansiering på vej.

Vi har nu frigivet et første beløb for humanitær bistand på € 2 millioner til de mest berørte øer i Caribien. Dette vil hjælpe med at støtte nøglesektorer som vand og sanitet, sundhed, affaldshåndtering, logistik.

Yderligere EU-finansiering til genopbygningsindsats er naturligvis tilgængelig med hensyn til langsigtet bistand. Denne nye support kommer oven på vores EU Copernicus-satellitstøtte, der har leveret vigtige kortlægningstjenester siden sidste uge.

reklame

EU's humanitære eksperter, der er indsat i hele regionen, hjælper fortsat de lokale myndigheder og koordinerer bistandsleverancer.

Lad mig gøre det klart, at ethvert land i regionen kan anmode om vores hjælp gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme. Vi er klar til at yde yderligere hjælp til de berørte lande. "

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending