Aftale #WTO Handelslettelser vil bringe store gevinster for udviklingslandene

170223WTOTradeFacilitAgreement2Ambassadør François Xavier Ngarambe Rwandas, ambassadør Malloum Bamanga Abbas Tchad, Verdenshandelsorganisationen generaldirektør Azevêd, ambassadør Saja Majali Jordan og Abdulla Nasser Musallam Al Rahbi Oman præsentere deres landes TFA instrumenter accept

WTO har opnået to tredjedele accept af aftalen fra dens 164 medlemmer er nødvendige for at bringe aftale om lempelse Handel (TFA) i kraft. Rwanda, Oman, Tchad og Jordan indsendt deres instrumenter for accept til WTO generaldirektør Roberto Azevedo, hvilket bringer det samlede antal ratifikationer over krævede grænse på 110.

Aftalen vil fremskynde bevægelsen, frigivelse og fortoldning af varer på tværs af grænserne, lancerer en ny fase for handelsfremmende reformer over hele verden og skaber en markant løft til handel og det multilaterale handelssystem som helhed.

Fuldstændig gennemførelse af TFA forventes at skråstreg medlemmernes handelsomkostninger med gennemsnitligt 14.3 procent, med udviklingslande, der har mest at vinde, ifølge en 2015 undersøgelse udført af WTO økonomer. Den TFA er også sandsynligt, at reducere den nødvendige tid til at importere varer med over en dag og en halv og at eksportere varer med næsten to dage repræsenterer en reduktion på 47% og 91% i den nuværende gennemsnit.

GD Azevedo hilste TFA ikrafttræden, at bemærke, at aftalen udgør en milepæl for reform handel. Han sagde: "Det ville øge den globale handel med op til $ 1 billioner hvert år med de største gevinster kan mærkes i de fattigste lande. Virkningen vil være større end afskaffelse af alle eksisterende takster i hele verden. Det betyder også, at vi kan kickstarte arbejdet teknisk bistand til at hjælpe fattigere lande med implementering. "

EU spiller ledende rolle

EU toldmyndigheder vil spille en ledende rolle i gennemførelsen af ​​aftalen, der handler både som et eksempel til efterfølgelse og som motor for yderligere fremskridt i lettelse af handelen i EU og på internationalt plan.

Aftalen vil også bidrage til at forbedre gennemsigtigheden, øge mulighederne for små og mellemstore virksomheder til at deltage i globale værdikæder, og reducere mulighederne for korruption. Handlen blev aftalt under WTO-ministerkonferencen i Bali i 2013.

Handelskommissær Cecilia Malmström sagde: "Bedre procedurer og hurtigere grænsekontrol, glattere handelsstrømme vil genoplive den globale handel til gavn for borgere og virksomheder i alle dele af verden. Små virksomheder, der har svært ved at navigere daglige bureaukrati og komplicerede regler, vil være store vindere. "

Internationalt samarbejde og udvikling kommissær Neven Mimica tilføjede: "Handel er en vigtig drivkraft for bæredygtig udvikling. Den nye aftale vil hjælpe at trykke det enorme potentiale af handelen. Jeg er klar til at hjælpe vore partnerlande til at få mest ud af denne aftale. "

Den største muligheder for forbedringer - og dermed det største potentiale for at høste fordele - er i udviklingslandene. EU ønsker denne aftale at spille en væsentlig rolle for at øge udviklingslandenes deltagelse i globale værdikæder. Derfor har EU forpligtet 400 mio € for at hjælpe dem med de nødvendige reformer for at overholde de regler, der er fastsat af aftalen.

Ud over sin udvikling dimension, aftalen indgår også en del af EU 's indsats for at hjælpe små og mellemstore europæiske virksomheder bruger det uudnyttede potentiale i de globale markeder.

EU har været en af ​​initiativtagerne til den aftale, og førte indsatsen for dens indgåelse. Efter ratificeringen af ​​aftalen, som Rådet og Europa-Parlamentet i 2015, EU tilskyndede aktivt andre WTO-medlemmer til at godkende handlen uden forsinkelse. Mens den kritiske masse nu er nået, således at aftalen skal være effektivt, håber EU den resterende WTO medlemmer vil ratificere aftalen i den nærmeste fremtid.

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, EU, Verdens