Cubanere at skare Revolution Square i sorg for #FidelCastro

fidel_castro_1-_mai_2005_bei_kundgebungCubanerne vil begynde massing på Havanas Revolution Square fra mandag (28 November) for en uge-lang minde om Fidel Castro, den kommunistiske guerilla leder, der førte en revolution i 1959 og regerede den caribiske ø i et halvt århundrede.

Castro døde fredag ​​i en alder af 90, et årti efter at træde ned på grund af dårligt helbred og afgivende magten til sin bror Raul Castro.

Castro blev kremeret på lørdag og hans aske vil blive gennemført i en kortege til et sidste hvilested i Santiago de Cuba, byen i det østlige Cuba, hvor han lancerede revolutionen.

Regeringen har inviteret folk til Revolution Square for en to-dages ceremoni starter ved 9 am EST (1400 GMT). Urnen holder sene leders aske kunne vises.

Arbejdstagere skyndte sig at installere højttalere og lette standarder i plaza, hvor en kæmpe fotografi af Castro blev draperet over nationalbiblioteket, besætter den samme plads, hvor en enorm plakat af Jesus Kristus blev hængt for sidste års besøg af pave Francis.

"Hvem vil ikke blive påvirket af en mand, der gjorde alt for os?" Sagde Jose Luis Herrera, en del af 12-personers besætning til at hænge den gigantiske billede. "Han er den, der guidede mig og mine børn. Han er min Gud. "

Hvis tidligere offentlige mindesmærker er nogen vejledning, vil Raul Castro og andre offentlige, Kommunistpartiet og militære ledere lægge blomster tæt monumentet for cubanske nationalhelt Jose Marti, efterfulgt af en lang række af almindelige cubanere.

Than ceremoni i hovedstaden vil ende tirsdag aften, når udenlandske ledere forventes at betale deres henseender til en mand, som viede sit liv til at bekæmpe den kapitalistiske og kolonial undertrykkelse, justeret sit land med Sovjetunionen og overlevet ni amerikanske præsidenter, der havde forsøgt at fortrænge eller underminere ham.

Reuters

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Politik, Verdens