#UfM På #COP22: Kørsel en delt Mediterranean dagsorden for klimaindsatsen

MiddelhavsunionenSekretariatet for Det Middelhavsunionen (Middelhavsunionen) deltager aktivt i dette års COP22, betegnet som "COP af aktion", til at iværksætte konkrete regionale initiativer og projekter med henblik på at hjælpe opnå Paris-aftalen mål i Euro-Middelhavsområdet.

Den Middelhavsunionen og Europa-Kommissionen vil lancere Middelhavsunionen vedvarende energi og energieffektivitet Platform (Ree) at fremme en gradvis implementering af energi- og energieffektive tiltag vedvarende for at fremme den socioøkonomiske udvikling i Euro-Middelhavsområdet.

Middelhavsunionen sammen med Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) vil lancere et stort middelhavsprojekt for vedvarende energi i den private sektor. Den innovative "Semed Private Vedvarende Framework Energi(SPREF) "er en finansieringsramme på € 227.5 mio., Der mobiliserer yderligere investeringer fra andre parter på op til € 834 mio. Og har til formål at stimulere udviklingen af ​​private vedvarende energimarkeder i Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan.

Barcelona, ​​11 November 2016

Holde den globale temperaturstigning til under 2º C, det mål, som Paris-aftalen, kræver en koordineret indsats, der ikke kan stole udelukkende på nationalt bestemte bidrag. Som understreget af Middelhavsunionen generalsekretær, Fathallah Sijilmassi: "Dette er et afgørende øjeblik, som vi er begyndt at bygge i retning af kulstoffattig æra. Det er faktisk en kollektiv indsats. Stater, lokalsamfund, civilsamfundsorganisationer, virksomheder, internationale og mellemstatslige organisationer: vi alle mobiliseres til de udfordringer, vi står over for. Kompleksiteten af ​​klimaudfordringen kræver, at vi ikke kun arbejde på globalt plan, men også for at fremme støtte på passende formidlende niveauer. Euro-Middelhavsområdet er unægtelig en af ​​disse niveauer. "

I overensstemmelse med sit mandat til at styrke det regionale samarbejde om klimaindsatsen, Den Middelhavsunionen er dybt engageret i udviklingen af ​​en fælles, hele regionen Mediterranean klimadagsorden, der afspejles gennem forskellige store aktiviteter på COP22.

Lancering af vedvarende energi og energieffektivitet (Ree) Platform

Efter lanceringen tidligere i 2016 af Middelhavsunionen regionale elektricitetsmarked Platform og Middelhavsunionen Gas Platform, den Ree Platform til formål at fremme en gradvis implementering af energieffektivitet og vedvarende energi med henblik på at sikre, at alle borgere og virksomheder i regionen har adgang til sikre , overkommelige og pålidelige moderne energitjenester, samt at støtte afbødning af og tilpasning til klimaændringer i Euro-Middelhavsområdet.

Iværksættelse af et omfattende Middelhavet projekt for vedvarende energi i den private sektor
Middelhavsunionen og EBRD vil lancere Middelhavsunionen-mærket projektet "semed Private Vedvarende Framework Energi (SPREF)", der har til formål at stimulere udviklingen af ​​private markeder for vedvarende energi i Marokko, Tunesien, Egypten og Jordan. Gennem dette projekt, vil EBRD yde finansiering på op til 227.5 millioner € og vil mobilisere yderligere investeringer fra andre selskaber på op til 834 millioner €. Projektet vil også yde målrettet støtte teknisk samarbejde til gennemførelsen af ​​projekter for vedvarende energi i regionen sigter mod at undgå 780,000 tonsvis af CO2 emissioner årligt.

Efter lanceringen af ​​ovennævnte innovative rammer vil en konference for private virksomheder organiseres med COP22 s offentlig-private partnerskaber (OPP) udvalg og den marokkanske Agentur for energieffektivitet (AMEE) og CGEM. Arrangementet er rettet mod at informere virksomhederne om SPREF mekanisme for at tilskynde dem til at bruge det.

Præsentation af Dagsorden for Regionale Middelhavet begivenheder

I samarbejde med andre centrale partnere i Middelhavsområdet, har Middelhavsunionen sekretariat kompileret alle COP22 begivenheder relateret til klimaaktiviteter i Euro-Middelhavsområdet. Dette vil give mulighed for regionale institutioner til at arbejde til støtte for bæredygtig udvikling i Middelhavsområdet ved at præsentere deres aktiviteter under COP22 og fremvisning potentielle synergier.

High-niveau panel: Bæredygtig udvikling og regional stabilitet går hånd i hånd i Middelhavet

Overgangen til kulstoffattig udvikling er en fantastisk kilde til nye muligheder for regionen gennem oprettelse af nye økonomiske aktiviteter, og tilbyder også større modstandskraft over for klimatiske variationer. Med henblik herpå vil Middelhavsunionen sekretariatet og Europa-Kommissionen tilrettelægge en højt niveau diskussion om disse spørgsmål. Arrangementet vil byde EU-kommissær om klimaindsats og Energi, Miguel Arias Cañete, miljøminister Jordan, Yaseen Al-Khayyat og andre højtstående embedsmænd fra hele regionen.

Centrale aktører perspektiv om klimaændringer i Middelhavet

Denne publikation er indført ved Ségolène Royal, formand for COP21, Hakima El Haite, marokkanske minister Delegeret med ansvar for Miljø, Arias Cañete, EU-kommissær, og Fathallah Sijilmassi, generalsekretæren for Middelhavsunionen, og omfatter et stort antal personligheder behandler overgangen af ​​Middelhavet til kulstoffattig udvikling.

For mere information:

tags: , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, CO2 emissioner, COP21, Miljø, EU, Verdens