Modstanden mod #Iran strategi truer #Syria fredsbestræbelserne

iranDen Iran nukleare aftale har åbnet op for muligheden for en diplomatisk gennembrud, afgørende for at finde en løsning på blodsudgydelserne i Syrien og Yemen, ifølge en ny rapport om EU-Iran strategi stemte i Europa-Parlamentet i dag (tirsdag 25 oktober).

Godkende en trin-for-trin genåbning af politiske, økonomiske og menneskelige relationer rettigheder mellem Europa og Iran, ordfører Richard Howitt MEP (S & D, UK) sagde, kritik af rapporten afspejlede lobbyvirksomhed interesser, der er imod aftalen helt.

Rapporten siger, at EU bør spille en større diplomatisk rolle at de-eskalere spændingerne mellem Teheran og Riyadh, og fremme idéen om en ny regional sikkerhedsstruktur i Mellemøsten baseret på OSCE-modellen i Europa.

Åbningen af ​​et EU-ambassade i Iran, en tillidsskabende initiativ vedrørende maritim sikring i Den Persiske Golf, indstilling af mål for en ny partnerskabs- og samarbejdsaftale og bilateral investering traktat mellem EU og Iran, en genoprettelse af interparlamentariske dialog med det iranske Majlis og en styrket rolle for Euronews Farsi er blandt de praktiske forslag i 62 stykker i anbefalingerne.

Richard Howitt MEP siger:

"Irans nukleare aftale var en vigtig præstation for europæisk og internationalt diplomati. Det er korrekt, at Europa opretholder vores egne forpligtelser i henhold til aftalen, og at den samme modstand, vi oplevede i den amerikanske kongres, også står over for i Europa.

"Kritikere af rapporten skal være ærlig, at deres modstand er i virkeligheden til selve aftalen. Og jeg vil være ærlig over for dem ved at sige de sande konsekvenser af et sammenbrud i aftalen er en nuklear våbenkapløb i Mellemøsten, en sejr for høge end reformister, forarmelse og et tab af håb for almindelige iranske folk og dødeligt underminerer diplomatiske bestræbelser at overvinde lidelse, død og ødelæggelse i Syrien og Yemen.

"Ja opretholde aftalen er vigtigt at vise, at diplomati og forhandlet aftale kan lykkes i konfliktløsning for vores urolige verden."

Rapporten støtter restaureringen af ​​en menneskerettighedsdialog mellem EU og Iran, og prioriterer slutter brug af dødsstraf for mindreårige og for alle narkotikarelaterede lovovertrædelser.

Besvarelse kritikere af hans rapport på grund af menneskerettighederne, Richard Howitt MEP tilføjede:

"Min betænkning gør det klart, at Den Europæiske Union er standhaftigt mod dødsstraf i alle tilfælde. Men ved at fokusere på kræfter, der allerede inden for det iranske samfund at ende henrettelser af børn og for narkotikaforbrydelser, kan dette reducere antallet af 80 procent, og jeg håber inderligt kan lykkes. "

"Der er ikke mindre end 34 henvisninger til menneskerettighederne i min betænkning og sandheden er, at der ikke er noget nummer høj nok, der kunne tilfredsstille kritikerne."

"De, der siger, at de støtter menneskerettigheder, men ville bringe vores indflydelse til at påvirke dem, bør undersøge deres egen samvittighed."

Rapporten understøtter suverænitet og ikke-indblanding for alle lande i Mellemøsten, specielt understøtter respekt for fred og sikkerhed for Israel og for palæstinenserne, en ende til den finansielle støtte til den militære fløj af Hizbollah og respekt for jødiske folk og andre religiøse mindretal i Iran selv.

Tyder på, at kritikere, der ønskede mere ensidig kritik i rapporten afspejlede lobbyvirksomhed interesser, Richard Howitt MEP tilføjede:

"Dette er en afbalanceret betænkning, som vil gøre det muligt for Europa at bevare tilliden til at spille det, jeg håber vil være en styrket diplomatisk rolle at de-eskalere spændingerne i regionen."

"Nogle kritikere, der siger, at de er imod proxy krige er i virkeligheden fungerer som fuldmagter selv. De bør ikke gøre det. Jeg husker sidder i en Mellemøsten ambassade ét EU-land at vide, at bombning af Iran var mere sandsynligt end ikke. Den iranske nukleare aftale har afværget en anden krig i Mellemøsten, og det er rigtigt, at Europa-Parlamentet skal handle ansvarligt for at vedligeholde det. "

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konflikter, EU, Europa-Parlamentet, Iran, Politik, Syrien, Verdens, Yemen