#EUTurkey: Læger uden Grænser vil ikke længere tage midler fra EU

20131008PHT21745_originalLæger uden Grænser (MSF) har i dag offentliggjort, (17 af juni), at de ikke længere vil tage midler fra Den Europæiske Union og medlemsstaterne, i modsætning til hvad de opfatter som skadelige afskrækkelse politikker og intensivere forsøg på at skubbe folk og deres lidelser væk fra europæisk kyster. Beslutningen tager øjeblikkelig virkning og vil gælde for Læger uden Grænsers projekter i hele verden.

Tre måneder til EU-Tyrkiet aftale, som de europæiske regeringer påstår som en succes, mennesker med behov for beskyttelse, er tilbage tælle dens sande menneskelige omkostninger. På de græske øer, mere end 8,000 mennesker, herunder hundredvis af uledsagede mindreårige, er blevet strandet som en direkte konsekvens af EU-Tyrkiet deal. De har boet i alvorlige forhold, i overfyldte lejre, nogle gange i flere måneder. De frygter en tvungen tilbagevenden til Tyrkiet endnu er berøvet væsentlig retshjælp, deres ene forsvar mod kollektiv udvisning. De fleste af disse familier, som Europa har lovgivet ud af syne, er flygtet konflikt i Syrien, Irak og Afghanistan.

Europa-Kommissionen har for nylig hyldet EU-Tyrkiet aftale som en succes. Europa-Kommissionens første næstformand Frans Timmermans sagde: "EU-Tyrkiet Statement leverer resultater: migranter se, at det ikke er værd at risikere deres liv på Smuglernes både og vi er på vej til at trække sig sammen 1 milliarder € af projekter under Refugee Facility ved i slutningen af ​​denne sommer. Men nu er ikke det rette tidspunkt at læne sig tilbage. Vi er nødt til fuldt ud at gennemføre alle elementer i erklæringen. Dette omfatter optrappe genbosættelse og øge Grækenlands kapacitet til at håndtere den humanitære situation og behandle asylansøgninger i overensstemmelse med EU-retten. De tyrkiske myndigheder har også brug for at fuldføre gennemførelsen af ​​visumliberalisering køreplan. "

Læger uden Grænser siger, at aftalen mellem EU og Tyrkiet sætter selve begrebet "flygtninge" og den beskyttelse, det giver i fare. Médecins Sans Frontières Internationale generalsekretær Jerome Oberreit sagde: "I flere måneder har Læger udenrigsministeriet sagt om et skamfuldt europæisk svar, der fokuserer på afskrækkelse snarere end at give folk den hjælp og beskyttelse, de har brug for. Endnu en gang er Europas fokus ikke på, hvor godt folk vil blive beskyttet, men om hvor effektivt de holdes væk. "

Læger uden Grænser også indsigelse mod Kommissionens forslag om at kopiere mellem EU og Tyrkiet logik tværs af mere end 16 lande i Afrika og Mellemøsten. Disse tilbud ville pålægge handel og udviklingsbistand nedskæringer på lande, der ikke stammer migration til Europa eller lette tvungne afkast, belønne dem, der gør.

MSF siger, at da aftalen mellem Europa og Tyrkiet foretaget på 18 marts, har Grækenland forvandlet flygtningelejre i interneringslejre. Flygtninge bliver sorteret og vente på at blive sendt tilbage til Tyrkiet for dem, der kom efter 20 marts. EU-Tyrkiet aftale sætter en farlig præcedens for andre lande hosting flygtninge, sende en meddelelse, at omsorg for mennesker tvunget fra deres hjem er valgfri, og at de kan købe deres vej ud af at give asyl. Sidste måned, den kenyanske regering citerede europæiske migrationspolitik at retfærdiggøre deres beslutning om at lukke verdens største flygtningelejr, Dadaab, sender dens beboere tilbage til Somalia. Ligeledes handlen gør intet for at tilskynde lande omkring Syrien, allerede hosting millioner af flygtninge, til at åbne deres grænser for dem i nød.

"Europas forsøg på at outsource migrationskontrol er at have en dominoeffekt, med lukkede grænser strækker sig hele vejen tilbage til Syrien. Folk i stigende grad har ingen steder at vende, "siger Oberreit. "Vil situationen i Azaz hvor 100,000 mennesker er blokeret mellem lukkede grænser og frontlinjerne bliver reglen, snarere end den dødbringende undtagelse?"

EU-Tyrkiet deal finansielle pakke indeholder en milliard euro i humanitær bistand. Erkender, at deres er uden tvivl behov i Tyrkiet, et land, der i øjeblikket er vært tæt på tre millioner syriske flygtninge, er støtten blevet forhandlet som belønning for grænsekontrol løfter, snarere end at være baseret udelukkende på behov.

"Afskrækkelse politikker sælges til offentligheden som humanitære løsninger kun har forværret lidelser mennesker i nød. Der er ikke noget eksternt humanitær om disse politikker. Det kan ikke blive normen, og skal udfordres, "sagde Oberreit. "Læger uden Grænser vil ikke modtage støtte fra institutioner og regeringer, hvis politik gøre så meget skade. Vi opfordrer de europæiske regeringer til at skifte prioriteringer -. Snarere end at maksimere antallet af mennesker, de kan skubbe tilbage, de skal maksimere antallet de velkommen og beskytte "

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Udviklingslande, EU, Europa-Kommissionen, Politik, Verdens