#Taxes: Multinationale selskaber og skattemyndigheder vises før skat afgørelser udvalg

2082219_Euros-EU-penge-Valuta-Europe-700x450Parlamentet "s særlige udvalg om skat afgørelser diskuterer skattemæssige foranstaltninger med repræsentanter fra multinationale selskaber og forskellige skattemyndigheder mandag 14 marts og tirsdag 15 marts. Deltagerne omfatter Andorra, Liechtenstein, Monaco og Kanaløerne samt Apple, Google, IKEA og McDonalds. MEP'erne har mulighed for at udspørge dem, især med hensyn til den seneste udvikling på området selskabsbeskatning.

Deltagerne forventes at forklare deres praksis og dele deres synspunkter om Kommissionens Anti-skatteunddragelse Pakke såvel som på en handlingsplan af Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) for at forhindre virksomheder fra kunstigt flytte overskud til lav eller ingen skat steder, hvor der er ringe eller ingen økonomisk aktivitet. Også skattemæssige statsstøtteordninger domme og undersøgelser foretaget af Kommissionen vil sandsynligvis blive diskuteret.

Selvom Apple, Google, IKEA og McDonalds enige om at forklare deres synspunkter foran udvalget, Fiat Chrysler og Starbucks faldt, Som gjorde Cayman Islands og Isle of Man. Det er ikke første gang, at multinationale selskaber er inviteret til Parlamentet. En hård debat fandt sted sidste år i den foregående særlige udvalg om skat afgørelser.

Undersøgelser

Kommissionen undersøger ambitiøse skat tilbud mellem store multinationale selskaber og medlemsstater. Seneste udvikling omfatter følgende:

  • I januar 2016 bestilte Kommissionen Belgien at inddrive en anslået 700 millioner € i ubetalte skatter fra 35 multinationale selskaber. Selskaberne har nydt godt af en skatteligning ordning døbt "kun i Belgien", som Kommissionen anser for at være en form for ulovlig statsstøtte.
  • I oktober 2015 Kommissionen frigivet to beslutninger om, at Luxembourg og Nederlandene har givet selektive skattefordele til Fiat Finanser og Handel og Starbucks, hhv. Kommissionen mener, disse ulovlige i henhold til EU 's statsstøtteregler.
  • Den undersøgelse i Irlands skattebehandling af Apple er i gang. I december iværksatte Kommissionen en undersøgelse i Luxembourgs skat aftale med McDonalds.
  • Skat henvendelser er også et varmt emne i EU-landene. For eksempel Google og UK indgået forlig i januar, så tech gigant vil betale 130 mio £ i retrospektive skatter.

Følg møder lever

Mødet med Kanaløerne - Jersey og Guernsey - er planlagt til mandag, begynder på 15.00 CET. Repræsentanter fra Andorra, Liechtenstein og Monaco tager ordet tirsdag på 09.00 CET.

Tirsdag eftermiddag er dedikeret til de multinationale selskaber: høringen starter på 15.00 CET.

tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Corporate skatteregler, EU, Beskatning, Verdens