#BurkinaFaso Kommissær Mimica besøger Burkina Faso for at vise solidaritet og støtte til ny regering efter terrorangreb

Burkina Faso soldat
"På vegne af Europa-Kommissionen, internationale samarbejde og udvikling kommissær Neven Mimica vil besøge Burkina Faso på 12 februar at byde de fredelige og vellykkede valg. "
Besøget af kommissæren vil også være en mulighed for at vise støtte til landet, efter terrorangrebene i Ouagadougou og i den nordlige del af landet på 15 januar, at dræbte 32 mennesker og sårede mere end 60.

Forud for besøget, Mimica sagde: "Jeg vil gerne byde velkommen til de fredelige og vellykkede valg, der var det sidste trin af en eksemplarisk overgangsproces. Dette er en sejr for Burkina Faso og gode nyheder for regionen og kontinentet. Jeg vil også gerne gentage vores solidaritet efter angrebene januar og understrege, at Europa er stærkt forpligtet til at støtte Burkina Faso og Sahel-landene i deres kamp mod terrorisme og ekstremisme. "

Konkret udbetalte EU 128 millioner € støtte udvikling til landet i 2015, med et samlet bidrag på 623 millioner € forudset i 11th Europæiske Udviklingsfond for tidsrammen 2014-2020. Denne støtte vil fokusere på god regeringsførelse, sundhed, fødevaresikkerhed, bæredygtigt landbrug og vand. En ambitiøs pakke med aktioner til en værdi 400 millioner € kunne vedtages allerede i 2016. Målene vil være at hjælpe de nye myndigheder levere støtte hurtigt til befolkningen givet de høje forventninger efter udløbet af overgangsperioden.

Som en overgang land for migranter mod det nordlige Afrika eller Europa, og en oprindelsesland for intraregionale mobilitet, Burkina Faso er et af de lande, der kan drage fordel af den nyoprettede "Trust Fund EU Emergency for stabilitet og tackle de grundlæggende årsager til ulovlig migration og fordrevne i Afrika '. i øjeblikket identificeret projekter potentielt berettigede til Trust Fund.

Besøget vil også være en mulighed for at føre drøftelser med den nyvalgte regering efter de seneste præsidentvalg og parlamentsvalg. I Burkina Faso vil kommissær Mimica møde præsident Roch Marc Christian Kaboré og premierminister Kaba Thieba, at udveksle synspunkter om de kommende udfordringer efter de fredelige parlaments- og præsidentvalg. Valgene var en vigtig milepæl i kørsel landet mod konsolidering af demokratiet, som nu skal styrkes gennem uopsigelighed af kommunalvalg, der skal finde sted på 22 May 2016.

Kommissæren vil også besøge et EU-finansieret sundhedscenter under sit besøg. Den medicinske center behandler epidemiske patienter og er også en barsel hospital. Mens Ebola-epidemien synes at være nu under kontrol i Vestafrika, er det vigtigt for Burkina Faso at fortsætte med at opbygge sine nationale kapacitet til at forebygge og håndtere en potentiel udbrud. Desuden adressering mødres og børnedødeligheden er også af afgørende betydning.

Endelig deltager Mimica i indvielsen af ​​et Transportvejningscenter. Det sigter mod at bevare nationale veje ved at kontrollere luftfartsselskabernes belastninger. Vejinfrastruktur udgør en stor investering for landet, og dette projekt har potentiale til at låse op for yderligere investeringer, som vil spille en central rolle i styrkelsen af ​​et solidt regionalt samarbejde.

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Verdens