Bag tremmer for tro i Kina og Iran

| Januar 4, 2016 | 0 Kommentarer

China_on_religious_groups_a

Af Martin Banks

Kina og Iran er de to lande, hvor Bruxelles-baserede NGO Menneskerettigheder uden grænser International har identificeret det højeste antal af troende fængslet for at udøve deres grundlæggende ret til fri religion eller tro (FoRB).

Overtrædelserne er beskrevet i NGO'ens sidste årlige fangerliste "Bag barer for deres tro i 20-lande", der blev offentliggjort den 4 januar.

Listen omfatter mere end 1,500 navne på troende i 15 religiøse trosretninger, herunder ateister, der var fængslet for aktiviteter, der er beskyttet ved artikel 18 i verdenserklæringen om og artikel 9 i den europæiske menneskerettighedskonvention: frihed til at skifte religion eller tro, frihed til at deler sin religion eller tro, foreningsfrihed, religionsfrihed og forsamlingsfrihed, eller samvittighedsgrunde militærtjeneste.

Nogle 20 lande i alle blev identificeret ved HRWF for troende og ateister i deres frihed i 2015 fratage.

De er Aserbajdsjan, Bhutan, Kina, Egypten, Eritrea, Indonesien, Iran, Kasakhstan, Laos, Nordkorea, Pakistan, Rusland, Saudi-Arabien, Singapore, Sydkorea, Sudan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Vietnam.

I Kina, fem religiøse trosretninger er særligt forfulgt, siger rapporten.

Det hedder: "Hundredvis af Falun Gong-udøvere, hvis bevægelse blev forbudt i 1999, er sat i fængsel af masserne, men evangeliske og pinsekirker protestanter tilhører mushrooming netværk af underjordiske husmenigheder uden for statens kontrol også betale en høj pris. En halv snes katolske præster og biskopper arresteret af politiet for mange år siden for at være tro mod paven og deres manglende evne til at sværge troskab til det kommunistiske parti mangler stadig til dato. Uighur muslimer og tibetanske buddhister, systematisk mistænkes for separatisme og / eller terrorisme, er også særlige mål for regimet.

"I Iran syv trosretninger er ofre for barske undertrykkelse. Bahaierne, hvis bevægelse betragtes som en kætteri af islam, giver det højeste antal af fanger. De efterfølges af sufierne, sunnierne, samt hjemmedyrkede evangeliske og pinsekirker kristne, der i udstrakt grad udfører missionerende aktiviteter blandt deres medborgere trods risikoen for fængsling, tortur og henrettelse. Shia dissidenter, er medlemmer af Erfan-e-Halghe og zoroastriere også undertrykt af den teokratiske regime Teheran. "

Rapporten fortsætter: "Det er værd at nævne, at Nordkorea fortsat er en sort plet på kortet over religiøs forfølgelse som adgang til oplysninger om nordkoreanske samvittighedsfanger er umuligt. Hvad der er kendt er imidlertid, at i 2015 fire udenlandske kristne (en canadisk og tre sydkoreanske præster) blev betjener en fængselsstraf for at forsøge at udføre missionsvirksomhed i Nordkorea. Hyeon Soo Lim fra Toronto blev idømt livsvarigt fængsel i december 2015 og Kim Jeong-Wook til hårdt arbejde for livet.

I en kommentar til rapporten, HRWF direktør Willy Fautre sagde: "Disse sager er kun toppen af ​​toppen af ​​isbjerget, men North Korean kristne tilhører underjordiske husmenigheder er også jævnligt arresteret."

Ifølge 400-siders rapport fra FN undersøgelseskommission (COI) ind Menneskerettigheder i Den Demokratiske Folkerepublik Nordkorea (DPRK), "Utallige antal personer i Nordkorea, der forsøger at praktisere deres religiøse overbevisning er blevet straffet hårdt , indtil Døden. "

HRWF har også identificeret 15 trosretninger, der er ofre for statslig undertrykkelse. I 2015, 555 Jehovas Vidner var i fængsel i Sydkorea for at nægte at udføre militærtjeneste, og der var 54 mere i Eritrea.

Falun Gong-udøvere og bahá'íerne kan siges at holde rekorden for det højeste antal af fanger i et og samme land: henholdsvis Kina og Iran.

Evangeliske og pinsekirker protestanter var bag tremmer i mindst 12 lande: Bhutan, Kina, Eritrea, Indonesien, Iran, Kasakhstan, Laos, Nordkorea, Rusland, Sudan, Usbekistan og Vietnam. Sunni muslimer tilhører forskellige sekter, især Tablighi Jamaat og Said Nursi tilhængere, der også tjener lang sigt. Medlemmer af andre minoriteter ligeledes tilbageholdt: ahmadier i Saudi-Arabien, ateister i Egypten og Saudi-Arabien, buddhister i Kina og i Vietnam, kopterne i Eritrea, zoroastrianere i Iran.

HRWF har overvåget religions- og trosfrihed som en ikke-religiøs organisation for 25 år. I 2015 det dækket i sin daglige nyhedsbrev løbet 60 lande, hvor der var hændelser relateret til religions- og trosfrihed, intolerance og diskrimination.

Fautre tilføjede: "Formålet med vores dataindsamling projekt om tro eller tro fanger er at sætte et instrument til rådighed for EU-institutionerne for deres fortalervirksomhed til fordel for religions- og trosfrihed i verden på anmodning af den 2013 EU-retningslinjer.

"Vores bedste ønsker for det nye år er, at EU og dets medlemsstater, såvel som det internationale samfund i almindelighed, i udstrakt grad bruge vores fanger» Liste 2015 at opnå en hurtig løsladelse af samvittighedsfanger identificeret og dokumenteret af vores ngo. "

Listerne over indsatte pr land kan ses her.

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Kina, Iran, Verdens