Følg os

EU

Israels udenrigsministerium højtstående embedsmand besøger Berlin for at udtrykke bekymring over Iran deal

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

453631-214406Mens fokuset på det nukleare aftalespørgsmål i Iran vil være i den amerikanske kongres i de kommende uger, ifølge Times of Israel generaldirektøren for Israels udenrigsministerium, Dore Gold, var på besøg i Berlin i denne uge, hvor han mødte sin tyske kollega. På møderne understregede han angiveligt, at "der er intet, der tyder på, at Iran gennemgår en mådeholdsproces med hensyn til dets regionale handlinger, snarere tværtimod," sagde en erklæring fra udenrigsministeriet. 

”Desuden udtrykte han bekymring for, at de enorme økonomiske ressourcer, som Iran forventes at have til rådighed som et resultat af aftalen, vil være rettet til at finansiere terror og vil bidrage til den regionale ustabilitet,” siger erklæringen. Israel er bekymret for, at ISILs grusomheder og kloge mediestrategi distraherer opmærksomheden fra det, de anser for den meget større trussel i regionen. "Europæere synes også mere interesserede i at udnytte forretningsmuligheder i Iran, når sanktionerne er ophævet, end at konfrontere den sikkerhedstrussel, det kan udgøre," skriver Politico.eu. 

En af Israels største bekymringer vedrørende Iran-atomaftalen, der blev underskrevet mellem verdensmagterne og Iran i Wien, vedrører inspektions- og overvågningsmekanismerne, som de sagde "ikke er robuste nok." I nogle tilfælde tillader den nuværende aftale Iran op til 24 dages forudgående varsel til at foregribe inspektioner. I hvilket tilfælde sagde Gold, en tidligere israelsk ambassadør i De Forenede Nationer og mangeårig udenrigspolitisk rådgiver for premierminister Benjamin Netanyahu, "Ethvert inkriminerende bevismateriale på sort angivne steder vil blive renset."

reklame

En eksklusiv rapport fra Associated Press (AP) i denne uge siger, at Iran vil få lov til at bruge sine egne inspektører til at undersøge det Parchin-nukleare sted, det er blevet beskyldt for at bruge til at udvikle atomvåben, der opererer under en hemmelig sideaftale med FNs internationale Atomic Energy Agency (IAEA), der normalt udfører sådant arbejde. AP sagde, at det så dokumentet. De nyligt offentliggjorte sideaftaler knyttet til vedvarende beskyldninger om, at Iran har arbejdet med atomvåben. Denne efterforskning er en del af den overordnede nukleare grænseaftale. Bevis for inspektionskoncessionen vil helt sikkert øge presset fra amerikanske kongresmotstandere inden et senatstemme om misbilligelse af den samlede aftale i begyndelsen af ​​september. Hvis resolutionen vedtages, og præsident Barack Obama nedlægger veto mod den, ville modstandere have brug for et flertal på to tredjedele for at tilsidesætte den.

Parchin-aftalen blev udarbejdet mellem IAEA og Iran. De Forenede Stater og de fem andre verdensmagter var ikke part i det, men blev orienteret af IAEA og godkendte det som en del af den større pakke. Alle IAEA-medlemslande skal give agenturet noget indblik i deres nukleare programmer. Nogle er forpligtede til ikke at gøre mere end en årlig bogføring af det nukleare materiale, de besidder. Men nationer - som Iran - mistænkt for mulig spredning er under større kontrol, der kan omfatte strenge inspektioner. Den pågældende aftale afviger fra normale procedurer ved at give Teheran mulighed for at ansætte sine egne eksperter og udstyr i søgningen efter bevis for aktiviteter, som den konsekvent har benægtet - forsøger at udvikle atomvåben.

Olli Heinonen, der var ansvarlig for Iran-sonden som vicegeneraldirektør for IAEA fra 2005 til 2010, sagde, at han ikke kunne tænke på nogen lignende indrømmelse med noget andet land. Det Hvide Hus har gentagne gange afvist krav om en hemmelig sideaftale, der er gunstig for Teheran. IAEA-chef Yukiya Amano fortalte republikanske senatorer i sidste uge, at han var forpligtet til at holde dokumentet fortroligt. Iran har nægtet adgang til Parchin i årevis og har nægtet enhver interesse i - eller arbejde på - atomvåben. Baseret på amerikansk, israelsk og anden efterretningstjeneste og dens egen forskning har IAEA mistanke om, at Den Islamiske Republik måske har eksperimenteret med eksplosive detonatorer til atomvåben. IAEA har citeret beviser baseret på satellitbilleder om mulige forsøg på at desinficere stedet, siden det påståede arbejde stoppede for mere end ti år siden. Dokumentet set af AP er et udkast, som en embedsmand, der er bekendt med dets indhold, ikke adskiller sig væsentligt fra den endelige version. Han krævede anonymitet, fordi han ikke var autoriseret til at diskutere problemet offentligt.

reklame

Dokumentet er mærket 'separat arrangement II', hvilket indikerer, at der er en anden fortrolig aftale mellem Iran og IAEA, der styrer agenturets undersøgelse af påstandene om atomvåben. Iran skal give agentureksperter fotos og videoer af placeringer, som IAEA siger er knyttet til det påståede våbenarbejde "under hensyntagen til militære bekymringer". Denne formulering antyder, at - ud over at være udelukket fra fysisk at besøge webstedet - bureauet ikke får foto- eller videooplysninger fra områder, som Iran siger er grænser, fordi de har militær betydning. Mens dokumentet siger, at IAEA ”vil sikre den tekniske ægthed” af Irans inspektion, siger det ikke, hvordan. Udkastet er ikke underskrevet, men den foreslåede underskriver for Iran er opført som Ali Hoseini Tash, stedfortrædende sekretær for det øverste nationale sikkerhedsråd for strategiske anliggender. Det afspejler den betydning, Teheran tillægger aftalen. Ifølge AP-rapporten sagde IAEAs talsmand Serge Gas, at agenturet ikke havde nogen øjeblikkelig kommentar.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending