Holland står over gennemgang af FN Udvalg om afskaffelse af racediskrimination

19044904Nederlandenes rekord på bekæmpelse af racediskrimination vil stå kontrol fra udvalget om afskaffelse af racediskrimination (CERD) om Tirsdag 18 august og onsdag 19 August.

Holland er en af ​​de 177 deltagerstaterne i den internationale konvention om afskaffelse af alle former for racediskrimination (ICERD) og så er forpligtet til at indsende regelmæssige rapporter til udvalget, som er sammensat af 18 internationale uafhængige eksperter.

Møderne mellem udvalget og en delegation fra den nederlandske regering finder sted den fra 15-18h on 18 August og fra 10-13h on 19 August i værelse VII på Palais des Nations i Genève.

Blandt de mulige spørgsmål, der skal rejses: Rapporteret forekomst af racistiske stereotyper, racistiske holdninger; racistiske vrede forårsaget af medier og politikere; negativt billede af folk af afrikansk afstamning transporteres af 'Zwarte Piet «(Sorteper); romaernes situation; foranstaltninger til at afhjælpe arbejdsløsheden blandt unge medlemmer af minoritetsgrupper, racediskrimination ved rekruttering officerer; midler til nødsituationer krisecentre for hjemløse migranter; administrativ frihedsberøvelse af asylansøgere og ulovlige indvandrere.

Mere information, herunder den skriftlige rapport, som den nederlandske, her.

Udvalget vil offentliggøre sine afsluttende bemærkninger om Holland og de øvrige lande bliver revideret - Columbia, Costa Rica, Niger, Surinam, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Tjekkiet, og Norge om 28 August her.

2015 er 50th årsdagen for ICERD som er den længste etableret af de vigtigste internationale menneskerettighedskonventioner. Den blev vedtaget af FN Generalforsamling den 21 December 1965.

tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Holland, Forenede Nationer, Verdens