Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling: 'Du skal ikke begrænse menneskerettighederne i navnet på den kulturelle mangfoldighed "siger Louis Michel

XNUMXbXNUMXbaXNUMXadXNUMXcfdXNUMXaeXNUMXca"Der kan ikke være kulturel relativisme, hvor der er tale om menneskerettigheder," sagde Louis Michel (ALDE, BE) (billedet) mandag (15 juni) ved starten af ​​den 29th møde i Den Blandede AVS-EU Parlamentariske Forsamling, i Suva, Fiji. Han sagde menneskerettigheder ikke kunne brydes i navnet på den kulturelle mangfoldighed og tilføjer, at dette spørgsmål var i centrum for drøftelserne i Europa, samt i AVS-landene.

Under åbningen sidder, med deltagelse af premierminister Josaia Vorege Bainimarama Fiji, Michel og hans AVS medformand, Fitz A Jackson, udtrykt deres medfølelse med ofrene for cyklonen Pam, som havde hærget Vanuatu og også ramt nabolandene i marts og blev genstand for en uopsættelig beslutning til afstemning af forsamlingen på onsdag. Den Blandede Parlamentariske Forsamling Mødet var en mulighed for at imødekomme de specifikke behov og særlige udfordringer, som Stillehavsområdet står over for, sagde de, at takke Fijis myndigheder til hosting forsamlingen.

Den Blandede Parlamentariske Forsamling dagsorden omfattede også naturressourcer, udfordringerne klimaændringernes for østater og behovet for valget at lette overgangen i Den Centralafrikanske Republik.

Kulturel mangfoldighed og menneskerettigheder

Michel fortalte forsamlingen, at kulturel mangfoldighed ikke kunne bruges som et argument for at overtræde menneskerettighederne, som er nedfældet i international lov, Han understregede, at "kulturel relativisme" ikke var acceptabel og sagde folk skal have modet til at huske, at i det menneskelige samfund dette slags ligning var ikke muligt. Kulturel mangfoldighed og menneskerettigheder i AVS- og EU-landene er genstand for en beslutning Den Blandede Parlamentariske Forsamlings politiske udvalg anliggender der skal stemmes på onsdag (17 juni).

Problemer med Stillehavsregionen står

Små østater er alvorligt berørt af klimaforandringerne, og forsamlingens keynote debat vil fokusere på have og oceaner, herunder udnyttelse af naturressourcerne i dette miljø.

"De beslutninger, der træffes i internationale fora," såsom Verdenshandelsorganisationen (WTO), COP 21 Klimakonference og Den Europæiske Union, "kan have store konsekvenser for udviklingen af ​​disse lande, som er så langt væk fra centrene af magt, "sagde Jackson. Han understregede, at Den Blandede Parlamentariske Forsamling "enestående muligheder for at være fortaler for udvikling for befolkningen i syd og nord". Det var en platform, sagde han, der kunne bruges til at vise verden, at "udvikling er ikke et nulsumsspil: det kan og skal være en win-win årsag".

Centralafrikanske Republik

Michel fortalte forsamlingen, at valget skal afholdes i Den Centralafrikanske Republik så tæt som muligt på den dato oprindeligt planlagt. Han understregede, at "fred i CAR ikke vil være muligt uden en vedvarende international indsats" og hyldede overgangsbestemmelserne myndigheder, kræver valg, der skal afholdes så hurtigt som muligt for at give dem demokratisk legitimitet.

Jackson understregede, at CAR var "et land med et enormt udviklingspotentiale", at "brug for en løsning, der sikrer varig fred, ikke et kludetæppe aftale, der kunne flosse på den mindste krise".

Forsamlingen vil passere en beslutning om situationen i Den Centralafrikanske Republik.
Fiji

Michel lykønskede premierminister Fiji på den positive udvikling og de seneste fremskridt, der var gavn for befolkningen i Fiji. Han opfordrede til en vellykket gennemførelse af demokratiske valg i september 2014 skal bevares, og håbede, at Fiji ville fortsætte ad samme vej og vil trives.

Fælles 29th AVS-EU Parlamentariske Forsamling

AVS-EU Blandede Parlamentariske Forsamling (JPA) samler valgte repræsentanter for Den Europæiske Union (EU) og landene i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS), med MEP'er og parlamentsmedlemmer fra 78 signatarstater til Cotonou-aftalen, som er grundlaget for AVS-EU-udviklingssamarbejde.

Forsamlingen vil stemme onsdag (17 af juni) på tre beslutninger:

  • Udfordringer og muligheder for uddannelse og faglig uddannelse i AVS-landene: Debat og afstemning på onsdag - ordførere Musa Hussein Naib (Erithrea) & Francesc Gambus (EPP);
  • finansieringen af ​​investeringer og handel, herunder infrastruktur, i AVS-landene fra EU blending mekanisme: debat mandag og stemme onsdag - ordførere Malement Liahosoa (Madagaskar) & David Martin (S & D), og;
  • kulturel mangfoldighed og menneskerettigheder i AVS og EU-landene: debat tirsdag & afstemning onsdag - ordførere Abdoulaye Touré (Elfenbenskysten) & Davor Ivo Stier (EPP).

To uopsættelige spørgsmål vil blive drøftet og endte med opløsninger:

  • Den naturkatastrofe i Vanuatu (og nabostaterne): vejen frem, herunder det regionale samarbejde: debat tirsdag & afstemning onsdag, med deltagelse af Osnat Lubrani, FN bosiddende koordinator & UNDP repræsentant.
  • Situationen i Den Centralafrikanske Republik: debat & stemme onsdag.

tags: , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Den Centralafrikanske Republik (CAR), EU, Europa-Parlamentet, Verdens