EU foreslår at øge den humanitære bistand med 50 mio € som kommissær Stylianides besøger Sydsudan

christos_stylianides-1900x700_cHumanitær bistand og krisestyring kommissær Christos Stylianides (Billedet), der besøger Sydsudan, meddeler, at Kommissionen anmoder nyt afgørende støtte i mængden af ​​50 mio € fra EU for ofrene for denne humanitære krise.

"Jeg har været vidne til på første hånd den enorme lidelser for befolkningen i Sydsudan. Folk, der har været tvunget til at forlade deres hjem og desperat leder efter et sikkert sted at bo. Folk, der mangler mulighed for at tjene til livets ophold. De har lidt nok! ", Sagde kommissær Stylianides.

"Humanitær bistand redder liv, men det kan ikke løse krisen. Der er et presserende behov for en holdbar aftale fred. Jeg appellerer til de forskellige kæmpende grupper i Sydsudan for fred og forsoning. Sydsudanske ledere har brug for at sætte en stopper for den unødvendige lidelser for deres folk, der fortjener meget bedre, "tilføjede kommissæren.

Den nye pakke bistand, når de er godkendt af budgetmyndigheden, vil bringe Kommissionens humanitære bistand til Sydsudan og nabolandene er berørt af krisen til € 120.5m for 2015. Det vil give øjeblikkelig livreddende assistance (husly, vand, hygiejne og beskyttelse) for de mest sårbare sydsudanske i og uden for deres land.

Baggrund

For mere end et år verdens yngste stat har været plaget af en større krise påvirker hele regionen, herunder Kenya, Etiopien, Sudan og Uganda. Mere end to millioner mennesker er flygtet fra deres hjem, herunder over en halv million flygtninge i nabolandene.

Den humanitære situation i landet har været grav siden volden brød ud i 2013. De vigtigste humanitære behov er for mad, rent vand, sundhedspleje, husly, sanitet, hygiejne og beskyttelse.

FN anslår, at 2.5 millioner mennesker i Sydsudan i øjeblikket står over for alvorlige fødevaresikkerhed og situationen kan forværres yderligere.

Humanitære organisationer kæmper for at nå ud til de mennesker, der har brug for hjælp på grund af angreb på hjælpearbejdere og generel usikkerhed. Kommissionen fastholder et

team af humanitære eksperter i Sydsudan, hvor de overvåger situationen, vurdere behovet og føre tilsyn med anvendelsen af ​​EU-midler.

Mere information

Sydsudan factsheet

tags: , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konflikter, EU, Europa-Kommissionen, Humanitær bistand, Humanitær finansiering, Politik, Sydsudan, Verdens