Albanien, Bosnien-Hercegovina: Politisk engagement er nøglen til vej mod EU

AlbanienUdenrigsministeriet MEP'er tirsdag (14 April) understregede behovet for en inkluderende, konstruktiv og bæredygtig politisk dialog om reformer og et større samarbejde mellem de politiske kræfter i Albanien og Bosnien-Hercegovina.

I deres vurdering af fremskridtene i 2014, de fastholder deres fortsatte støtte til EU integrationsprocessen i de to lande, men siger begge brug for at rykke bl.a. med deres demokratiske processer, bekæmpe korruption og indføre en professionel og afpolitiseret offentlighed administration.

Albanien skal etablere en solid track record for EU-relaterede reformer

MEP'er anbefaler Albanien for at opnå EU-kandidatstatus og ser det som en opmuntring til at øge sin reformindsats yderligere. Men de advarer om, at den fortsatte politiske polarisering kan bringe yderligere EU-integrationsindsats i fare og opfordrer både den herskende koalition og oppositionen til at samarbejde ansvarligt og konstruktivt.

Udvalget konstaterer, at udviklingen i kampen mod handel med narkotika er positiv, men ser stadig kampen mod organiseret kriminalitet som en stor udfordring. Albanien bør også gøre mere for at sikre domstolens uafhængighed, effektivitet og ansvarlighed og at sikre det offentlige tv-selskabs uafhængighed, siger det. MEP'erne roser Albanien for dets klima af religiøs tolerance, dets konstruktive og proaktive holdning i regionalt og bilateralt samarbejde, især over for Serbien, og dets fulde tilpasning til EU's udenrigspolitiske holdninger.

Resolutionen, udarbejdet af Knut Fleckenstein (S & D, DE), blev vedtaget af 51 stemmer til tre med fire undlod at stemme.

Bosnien-Herzegovina: politiske elite skal vise klar forpligtelse

Udvalget for Udenrigsanliggender opfordrer de politiske eliter i Bosnien-Hercegovina til at vise utvetydigt engagement og engagement i at genoptage reformprocessen og komme tættere på EU. Det understreger, at det politiske dødvande, alt for kompliceret og ineffektiv institutionel arkitektur og manglende samarbejde mellem politiske ledere alvorligt hæmmer landets stabilisering og udvikling. MEP'er opfordrer lederne til fuldt ud at forpligte sig til nødvendige reformer. Kommissionen bør være særlig opmærksom på gennemførelsen af ​​Sejdić-Finci-afgørelsen, tilføjer de.

Mens der glæder sig skriftligt tilsagn til EU-integration, som blev vedtaget af landets formandskab, underskrevet af lederne af alle politiske partier og godkendt af parlamentet, MEP'erne fremhæve en effektiv gennemførelse som afgørende, og bede om en specifik køreplan for en bred og inkluderende reformdagsorden at fremme Bosnien-Hercegovina om sin vej mod EU.

Resolutionen udarbejdet af Cristian Dan Preda (EPP, RO) blev vedtaget af 47 stemmer til tre, med fire undlod at stemme.

Næste skridt

Den fulde hus vil stemme om de to separate beslutninger om de to lande i Strasbourg i april måned.

tags: , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Konflikter, EU, Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, Politik, Verdens