Følg os

EU

Fødevaresikkerhed MEP'er opfordrer til oprindelsesland mærkning af kød i forarbejdede fødevarer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

kødKød, der anvendes som ingrediens i forarbejdede fødevarer, såsom lasagne, bør mærkes efter oprindelsesland, som det allerede er tilfældet for fersk kød fra kvæg, miljøudvalget, folkesundheden og fødevaresikkerhedskomitéens medlemmer på onsdag. De opfordrer Europa-Kommissionen, som offentliggjorde en rapport om spørgsmålet i slutningen af ​​2013, til at komme med lovgivningsforslag for at genopbygge forbrugernes tillid i kølvandet på hestekødskandalen og andre fødevarekriminalitetssager.

 Beslutningen, der blev vedtaget af 48 stemmer til 15 med 4 hverken for eller imod, opfordrer Kommissionen til at følge op på sin 2013-rapport med lovgivningsmæssige forslag for at gøre det obligatorisk at angive oprindelseslandet for kød, der anvendes i forarbejdede fødevarer, for at sikre større gennemskuelighed i hele fødevarekæden og bedre informere de europæiske forbrugere.

MEP'erne gentog deres bekymring over fødevaresikkerhedens potentielle indvirkning på fødevaresikkerhed, forbrugertillid og sundhed, fødevarekæden og landbrugsprodukternes funktion. De understreger vigtigheden af ​​hurtigt at genoprette de europæiske forbrugers tillid.

reklame

Styrkelse af forbrugerne

MEP'erne påpegede, at Europa-Kommissionens egen rapport erkender, at mere end 90% af forbrugerne mener det er vigtigt, at kødoprindelse mærkes på forarbejdede fødevarer. Dette er en af ​​de mange faktorer, der kan påvirke forbrugernes adfærd, siger parlamentsmedlemmer.

Påvirkning af priserne

reklame

MEP'erne påpeger også, at skøn over foranstaltningens sandsynlige indvirkning på priserne, baseret på resultaterne af forskning foretaget af den franske forbrugerorganisation 'Que Choisir', afviger meget fra dem i Kommissionens rapport og beder om et klarere billede. Evalueringen skal udføres i samarbejde med forbrugerorganisationer og vil ikke forsinke lovgivningsforslag, tilføjer de.

Disse forslag skal gøre det muligt for europæiske virksomheder at fungere økonomisk rentabelt og under betingelser, der er forenelige med forbrugerens købekraft.

Baggrund

På 17 december 2013 forelagde Kommissionen Europa-Parlamentet og Rådet en rapport om de sandsynlige konsekvenser af at gøre det obligatorisk at angive oprindelsesland eller herkomststed for kød, der anvendes som ingrediens.

MEP'er citerer skøn over, at 30 til 50% af slagtet kød afhænger af den pågældende medlemsstat forarbejdes til kødingredienser til fødevarer, hovedsagelig hakket kød, tilberedt kød og kødprodukter.

Næste skridt

Beslutningen skal drøftes sammen med en mundtlig forespørgsel til Kommissionen og aflægges til plenarforsamling i februar.

Mere information

Møde dokumenter
Europa-Kommissionens rapport

Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed

Undersøgelse af forbrugerorganisation UFC Que Choisir

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending