Følg os

EU

TTIP-handelsforhandlinger mellem EU og USA står over for 'enorm skepsis'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

_80232807_ttipmalmafpEU-USA-forhandlinger med det formål at opnå en omfattende frihandelsaftale er kørt op mod "enorm skepsis" i Europa, har Europa-Kommissionen sagt.

Kommissionen har offentliggjort resultaterne af en offentlig høring om investorbeskyttelse - et af de mest omtvistede områder, der drøftes.

Der var mange indvendinger mod ideen om at bruge uafhængige tribunaler med magt til at overstyre nationale politikker.

reklame

Der er behov for meget arbejde med fremtidige investeringsregler, sagde Kommissionen.

Forhandlingerne om en transatlantisk handels- og investeringspartnerskabsaftale (TTIP) fortsætter, men det vigtige område for investorbeskyttelse er nu blevet suspenderet.

Der er bred frygt i Europa for, at EU-standarder kan blive svækket i nogle områder, i en kompromis for at tilfredsstille stærke forretningsobbyer og genoplive Europas kæmpende økonomier.

reklame

En undersøgelse fra Kommissionen anslår, at en TTIP-aftale kan øge størrelsen på EU-økonomien med € 120 mia. % af BNP).

Men Kommissionen anerkender offentlighedens bekymring over retssager, hvor stærke virksomheder har sagsøgt regeringerne over den offentlige orden.

Svenske energigigant Vattenfall har anlagt krav mod den tyske regering om flytningen til at nedlægge atomkraftværker.

Og den amerikanske tobaksgigant Philip Morris sagsøgte den australske regering om indførelsen af ​​almindelig emballage til cigaretter.

I Storbritannien er der fokuseret på den nationale sundhedsvæsen og muligheden for at inddrage amerikanske virksomheder i sundhedsvæsenet.

Af de samlede svar i høringen kom 35% fra Storbritannien - den største andel - og Østrig blev nummer to.

Anti-TTIP marts i Bruxelles, 19 Dec 14I sidste måned så Bruxelles en stor anti-TTIP protest fra landmænd og ngo'er

Tribunals rolle

EU-regeringerne har aftalt at medtage investor-to-state dispute settlement (ISDS) i den endelige TTIP-aftale.

Men ISDS, der involverer uafhængig voldgift i kommercielle konflikter, er endnu ikke blevet aftalt af Europa-Parlamentet, som skal godkende enhver endelig tekst. Og nu siger Kommissionen, at en beslutning om ISDS må vente til den sidste fase af TTIP-forhandlingerne.

I internationale handelsaftaler får udenlandske investorer normalt:

  • Beskyttelse mod forskelsbehandling (ingen national favoritisme);
  • beskyttelse mod vilkårlig eller uretfærdig ekspropriation
  • beskyttelse mod retlige retlige procedurer og
  • garanterer at overføre kapital.

Nogle offentlige tjenester, herunder regler om offentlige indkøb, kan udelukkes fra sådanne tilbud.

Kommissionens formand Jean-Claude Juncker siger, at planen er at nå frem til en TTIP-aftale inden udgangen af ​​dette år.

"Høringen viser tydeligt, at der er enorm skepsis mod ISDS-instrumentet," handelskommissær Cecilia Malmström (afbilledet) sagde.

"Vi er nødt til at have en åben og ærlig diskussion om investeringsbeskyttelse og ISDS i TTIP med EU-regeringer, med Europa-Parlamentet og civilsamfundet, inden vi lancerer nogen politiske henstillinger på dette område."

ISDS er allerede en udbredt mekanisme inden for international handel. Men Kommissionen siger, at den ønsker, at TTIP-reglerne skal være eksemplariske og ikke bringe EU-standarder eller regeringers ret til at regulere i fare.

Kommissionen siger, at den modtog næsten 150,000 offentlige svar - et "hidtil uset" nummer til en EU-høring. Men mange var identiske svar indsendt af trykgrupper (ngo'er). En britisk kampagnegruppe, 38 Grader, indsendte 50,000 svar.

Der var 3,144 svar fra enkeltpersoner og 450 fra organisationer, herunder virksomheder, fagforeninger, forbrugergrupper, advokatfirmaer og akademikere.

I et gennemsigtighedsdrev har Kommissionen offentliggjort tekster af sine TTIP forhandlingsstillinger til forskellige emner, såsom konkurrenceregler, bæredygtig udvikling og specifikke industrier.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending