Følg os

EU

Erklæring fra kommissær Christos Stylianides på World Food Programme finansiering mangel for Syrien

DEL:

Udgivet

on

AP428963175563Kommissær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides udtalte følgende: "Jeg er dybt bekymret over Verdensfødevareprogrammets (WFP) suspendering af fødevarehjælp til mere end 1.7 millioner syriske flygtninge i nabolandene på grund af en dramatisk mangel på finansiering. 
"Denne nedskæring i fødevarehjælpen er en skarp påmindelse om den overvældende virkning af denne største humanitære tragedie i vores tid, som har efterladt næsten 200,000 mennesker døde og mere end 12 millioner har behov for akut humanitær bistand.

"Den Europæiske Union har i fællesskab ledet den internationale reaktion på den syriske krise, der på alle niveauer i hovedkvarteret og i felten går ind for storstilet og omkostningseffektiv international bistand og yder mere end 3 milliarder euro til støtte. 666 millioner euro kommer fra Europa-Kommissionens humanitære budget, hvoraf €115 mio. blev givet til WFP's operationer i regionen, hvilket gør WFP til vores næststørste humanitære partner efter UNHCR.

"EU er dybt engageret i dette konstruktive partnerskab og er rystet over det pludselige brud i WFP's pipeline af fødevarer og eksistensartikler, især ved vinterens begyndelse. Vi forfølger alle veje for at øge mobiliseringen af ​​ressourcer. Vi vil straks afsætte en yderligere beløb på 5.5 mio. EUR i humanitær finansiering til WFP, hvilket bringer vores samlede finansiering af WFP til Syrien op på 18 mio. EUR i 2014. Sammen med finansiering til andre partnere i regionen såsom UNICEF, Det Internationale Røde Kors, UNHCR og adskillige ngo'er , vil vi udbetale mere end €155 mio. i år. Men det er klart ikke tilstrækkeligt. Jeg følger situationen nøje; i øjeblikket rejser jeg sammen med mine kolleger EU's højtstående repræsentant/vicepræsident Federica Mogherini og kommissær Johannes Hahn til Tyrkiet, hvor vi vil også have mulighed for at besøge flygtninge fra Syrien.

"Det er en trist realitet, at humanitære behov og omkostningerne ved humanitære operationer stiger år for år og har skabt et dramatisk underskud mellem behov og tilgængelige midler. Mens Syrien er den største humanitære tragedie, vi står over for i dag, er lidelsen genereret af konflikterne i Irak, Den Centralafrikanske Republik og Ukraine, krisen i Sydsudan, for ikke at nævne ebolaepidemien i Vestafrika, kalder alle på vores solidaritet.Vi er vidne til en perfekt storm af humanitære tragedier, som ikke er set siden Anden Verdenskrig.

"Humanitære budgetter er strakt ud over grænsen, og EU-budgettet er på et krisepunkt. Jeg er overbevist om, at det internationale donorsamfund, herunder EU-medlemslandene, vil tage udfordringen op og mobilisere midler til ofrene for konflikter og katastrofer. Jeg er desuden invitere alle donorer og FN-agenturer til at sidde sammen til 2015-planlægningen for at forhindre, at en sådan mangel sker igen."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending