Følg os

EU

Erklæring fra kommissær Christos Stylianides på World Food Programme finansiering mangel for Syrien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

AP428963175563Kommissionær for humanitær bistand og krisestyring Christos Stylianides afgav følgende erklæring: ”Jeg er dybt bekymret over Verdensfødevareprograms (WFP) suspension af fødevarehjælp til mere end 1.7 millioner syriske flygtninge i nabolandene på grund af en dramatisk mangel på finansiering. 
”Denne nedskæring i fødevarehjælp er en stærk påmindelse om den overvældende virkning af denne største humanitære tragedie i vores tid, som har efterladt næsten 200,000 mennesker døde og mere end 12 millioner har brug for presserende humanitær hjælp.

"Den Europæiske Union har samlet ledet den internationale reaktion på den syriske krise, der fortaler på alle niveauer i hovedkvarteret og i marken for stor og omkostningseffektiv international bistand og yder mere end 3 mia. EUR til støtte. Europa-Kommissionens humanitære budget, hvoraf 666 mio. EUR blev leveret til WFP's operationer i regionen, hvilket gjorde WFP til vores næststørste humanitære partner efter UNHCR.

"EU er dybt engageret i dette konstruktive partnerskab og er forfærdet over det pludselige brud i WFP's pipeline af mad- og opholdsartikler, især i starten af ​​vinteren. Vi forfølger alle veje for at øge ressourcemobilisering. Vi vil straks afsætte en yderligere beløb på 5.5 mio. € i humanitær finansiering til WFP, hvilket bringer vores samlede finansiering af WFP til Syrien op til 18 mio. € i 2014. Sammen med finansiering til andre partnere i regionen som UNICEF, Den Internationale Røde Kors, UNHCR og adskillige NGO'er , vi udbetaler mere end 155 mio. € i år. Men det er klart ikke tilstrækkeligt. Jeg følger nøje situationen; i øjeblikket rejser jeg sammen med mine kolleger EUs højtstående repræsentant / næstformand Federica Mogherini og kommissær Johannes Hahn til Tyrkiet, hvor vi vil har også mulighed for at besøge flygtninge fra Syrien.

"Det er en trist virkelighed, at humanitære behov og omkostningerne ved humanitære operationer stiger år for år og har skabt en dramatisk mangel mellem behov og disponible midler. Mens Syrien er den største humanitære tragedie, vi står over for i dag, er lidelsen genereret af konflikterne i Irak, Den Centralafrikanske Republik og Ukraine, krisen i Sydsudan, for ikke at nævne Ebola-epidemien i Vestafrika, opfordrer alle vores solidaritet. Vi er vidne til en perfekt storm af humanitære tragedier, der ikke er set siden Anden Verdenskrig.

reklame

"Humanitære budgetter strækkes ud over grænsen, og EU-budgettet er på et knasende punkt. Jeg er overbevist om, at det internationale donorsamfund inklusive EU-landene vil tage udfordringen op og mobilisere midler til ofrene for konflikt og katastrofer. Jeg har desuden opfordre alle donorer og FN-agenturer til at sidde sammen til planlægningen for 2015 for at forhindre, at en sådan mangel sker igen. "

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending