Europa og Afrika dobbelt forskningsindsats at tackle aids, Ebola og andre smitsomme sygdomme

Ebola_virus_virionDen EU og Afrika er i dag (2 December) fordobling af forskningsindsatsen at udvikle nye og bedre lægemidler til fattigdomsrelaterede sygdomme, der rammer Afrika syd for Sahara som aids, tuberkulose, malaria, hageorm og ebola.

Med udgangspunkt i den succes det første program, vil den anden europæiske lande og udviklingslande vedrørende kliniske forsøg partnerskabsprogram (EDCTP2) arbejde med et budget på 2 milliarder € i løbet af de næste ti år til at bekæmpe smitsomme sygdomme i udviklingslandene. For dette, vil EU bidrage 683 mio € fra Horizon 2020, EU-program for forskning og innovation, og omkring € 1.5bn vil komme fra de europæiske lande. EDCTP2 indvarsler en ny æra af samarbejde mellem Europa og Afrika i medicinsk forskning med lande fra begge kontinenter arbejder som ligeværdige partnere.

Forskning, videnskab og innovation kommissær Carlos Moedas sagde: "Smitsomme sygdomme som aids, ebola eller malaria er en stor global trussel, men de ramte fattige samfund hårdest. Den seneste Ebola udbrud minder os om, at der er behov for mere forskning for at finde nye lægemidler og vacciner, der vil hjælpe redde millioner af liv. I dag er Europa og Afrika optrapper deres indsats for at bekæmpe spredningen af ​​smitsomme sygdomme sammen. Med investering på 700 millioner EUR fra Horizon 2020 vil EU øge forskningsindsatsen for at forhindre nye epidemier i fremtiden. "

Professor John Gyapong, bestyrelsesmedlem i EDCTP Association, sagde: "Fødslen af ​​EDCTP2 er meget rettidig. Forsinkede infektionssygdomme og implementering videnskabsforskning er nu dækket. Dette giver en stor mulighed for de afrikanske lande til at forbedre deres sundhedsvæsenes leveringssystemer gennem god videnskab. Udsigterne er faktisk meget lyse. "

EDCTP Association omfatter nu 13 europæiske lande (Østrig, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Portugal, Spanien og Det Forenede Kongerige) og 11 afrikanske lande (Cameroun, Republikken Congo, Gambia, Ghana, Mozambique, Niger, Senegal, Sydafrika, Tanzania, Uganda, og Zambia). Mali, Burkina Faso, Sverige og Schweiz er ved at slutte så godt.

De vigtigste elementer i den EDCTP2 programmet er:

  • Øget budget: fra 1 milliarder € i EDCTP1 til 2 milliarder € i EDCTP2. EU har øget sit bidrag fra € 200 til 683 millioner €.
  • Udvidet omfang: EDCTP2 omfatter ikke kun hiv / aids, malaria og tuberkulose, men også nye epidemier af særlig relevans for Afrika, som Ebola, samt nogle forsømte smitsomme og parasitære sygdomme. Det kan nu støtte alle faser af klinisk udvikling og afprøvning, fra fase I til fase IV. Dette giver mulighed for at finansiere en ny behandling fra det øjeblik det forlader laboratoriebordet helt op til sin fulde myndighedsgodkendelse og efterfølgende overvågning.
  • Stærkere engagement af eksterne finansieringskilder: investeringer fra andre private og offentlige finansieringskilder vil blive øget. 70 millioner € blevet rejst fra den private sektor i EDCTP1, men målet for EDCTP2 er at nå € 500m. EU har allerede underskrevet en hensigtserklæring med Bill og Melinda Gates Foundation, og er ved at underskrive en lignende aftale med Calouste Gulbenkian Foundation.

Baggrund

Infektiøse og parasitære sygdomme som hiv / aids, tuberkulose, malaria, hageorm og Ebola er udbredt i Afrika syd for Sahara, hvor de påvirker især de fattige, forarmede og underernærede befolkning. Næsten en milliard mennesker, hvoraf mange er børn, lider af disse sygdomme, og hvert år de forårsager millioner af døde. HIV / AIDS alene dræber mere end 1.5 millioner mennesker hvert år, mens malaria og tuberkulose tilsammen dræber en anslået 2.1 millioner mennesker. I 2013 blev anslået 6 millioner mennesker lever med hiv i Sydafrika, som repræsenterede 17% af de smittede på verdensplan.

Problemet kan ikke løses ved alene markedet - virksomheder er ofte ikke villige til at tage risikoen og investere i udvikling og produktion af lægemidler mest brug for den fattige, men med usikre afkast på forsknings- og udviklingsomkostninger.

EDCTP Partnerskabet korrigerer dette markedssvigt og er nødvendig for at udvikle og afprøve nye lægemidler i befolkningen, der i sidste ende vil bruge dem. Ved udgangen af ​​2012 havde EDCTP finansieret 246 projekter, der involverer forskere fra 259 institutioner i 30 syd for Sahara 16 europæiske afrikanske og lande.

Mere information

EDCTP
Horizon 2020
Europæiske Union til at sætte skub i Ebola forskning med 24.4 millioner €
Lancering af 280 millioner € EBOLA + program af innovative lægemidler Initiativer

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Sygdomme, Ebola, Europa-Kommissionen, Sundhed, Humanitær bistand, Humanitær finansiering, Overseas Aid, Politik, Verdens