Følg os

EU

Europa-Parlamentet bør godkende associeringsaftalen mellem EU og Georgien, siger udenrigsudvalget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

e3c0e6e8a9fa2af9c93d0d4c638cf0d2Europa-Parlamentet bør give sit samtykke til associeringsaftalen mellem EU og Georgien i december, sagde Udenrigsudvalget i en afstemning mandag (17 november). Handlen, underskrevet den 27 juni 2014, sigter mod at etablere en dyb politisk forening og økonomisk integration mellem EU og Georgien, hvilket fører til en gradvis åbning af deres markeder. Det inkluderer en dyb og omfattende frihandelsaftale.

Udvalget anbefalede med 48 at stemme for en, med tre hverken for eller imod, at Parlamentet som helhed giver sit grønne lys til aftalen under sin afstemning i december.

Handlen er den tredje i den nye generation af associeringsaftaler, som Europa-Parlamentet bliver bedt om at ratificere efter dem med Ukraine og Moldova.

reklame

StyrkeING demokratiske institutioner

I et ledsagende udkast til beslutning, styret i parlamentet af Andrejs Mamikins (S&D, LV) og støttet med 49 stemmer for, XNUMX imod og XNUMX hverken for eller imod, glæder udvalget sig over nylige retsreformer, der har til formål at styrke Georgiens demokratiske institutioner. Det understreger også, at alle tre magtgrene skal adskilles effektivt, og at alle retsforfølgelser skal være gennemsigtige, forholdsmæssige og fri for politisk motivation. MEP'er peger på den stærke støtte i det georgiske samfund til yderligere demokratisering af landet.

National forsoning

reklame

De georgiske myndigheder skal forsøge at skabe national forsoning, tilføjer medlemmer af Europa-Parlamentet og advarer mod ethvert misbrug af retssystemet til at hindre politiske modstandere, som de frygter at kunne underminere Georgiens bestræbelser på at styrke dets demokrati. Teksten opfordrer alle politiske kræfter i landet til at undgå at instrumentalisere retssystemet og fremsætte beskyldninger om "selektiv retfærdighed" i fremtiden, samtidig med at de overholder kampen mod korruption og misbrug af offentlige kontorer.

Abkhasien og Sydossetien

Associeringsaftalen skal gælde for og gavne hele det internationalt anerkendte territorium i Georgien, siger MEP'erne. De opfordrer også EU til at være mere aktive i løsning af konflikter og sikre, at Genève-forhandlingerne, der har til opgave at overvåge gennemførelsen af ​​våbenhvileaftalen i august 2008, giver resultater. Udvalget fordømmer også den såkaldte grænsegang, dvs. udvidelsen af ​​de besatte territorier til skade for Georgien og andre handlinger, der er til hinder for tillidsskabende.

Forbindelserne med Rusland

MEP'er støtter Georgiens skridt til at forbedre sine forbindelser med Rusland og opfordrer Rusland til at engagere sig konstruktivt i løsningen af ​​konflikter fredeligt. Rusland bør også fuldt ud respektere Georgiens suverænitet og territoriale integritet og omvende sin anerkendelse af Abkhazia og Tskhinvali-regionen / Sydossetien og sætte en stopper for deres besættelse, tilføjer MEP'erne.

Næste skridt

Hele huset vil stemme i Strasbourg i december om, hvorvidt man vil ratificere aftalen og om den ledsagende ikke-lovgivningsmæssige beslutning. Dele af aftalen, herunder den dybe og omfattende frihandelsaftale, er blevet anvendt midlertidigt siden 1 september 2014. For at træde i kraft skal aftalen også ratificeres af alle de nationale parlamenter i EU-medlemslandene.

I stolen: Elmar Brok (EPP, DE)

Mere information

Tekst til associeringsaftalen EU-Georgien
Forbindelser mellem EU og Georgien (EU-Udenrigstjenesten)

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending