Globale handel i stigende grad blokeret, siger EU-årsberetning

Konstruktion og kort over EuropaTendensen til at indføre handelsbegrænsende foranstaltninger fortsat stærk blandt EU 's kommercielle partnere, næring fortsat usikkerhed i verdensøkonomien. Disse er de vigtigste resultater af Europa-Kommissionens årlige rapport om protektionisme offentliggjort i dag (17 November).

"Jeg beklager at se, at mange lande stadig overveje protektionisme et gyldigt politisk redskab. Dette går klart imod G20 forpligtelse til at afholde sig fra at indføre handelsrestriktioner og fjerne eksisterende. Protektionisme skader globale værdikæder; handelsliberalisering er, hvad vi har brug for, hvis vi skal holde opsvinget i gang, især i tider med global økonomisk og politisk ustabilitet, "sagde kommissær for handel Cecilia Malmström. "Som anerkendt af topmødet i Brisbane, G20 medlemmer har brug for nu at give reelle bevis for deres kollektive vilje til åbenhed i handel."

I 13 måneder er omfattet af rapporten, G20 medlemmer og andre centrale EU-handelspartnere vedtog i alt 170 nye handelsaftaler-uvenlige foranstaltninger. De lande, der har indført de mest sådanne foranstaltninger var Rusland, Kina, Indien og Indonesien. Samtidig har kun 12 allerede eksisterende handelshindringer fjernet. Det betyder, at hundredvis af protektionistiske foranstaltninger, der er vedtaget siden begyndelsen af ​​den økonomiske afmatning fortsat hæmme verdenshandlen, på trods af G20 engagement.

Antallet af foranstaltninger, der anvendes ved grænsen og hurtigt hindrer samhandelen -already højt sidste år - fortsatte med at stige, med Rusland anvender det højeste antal individuelle foranstaltninger, der påvirker importen. Antallet af nye eksport restriktioner er også steget, en tendens, der er særligt bekymrende. Alle lande er afhængige af hinandens naturressourcer og sådan praksis kan have skadelige konsekvenser for de globale råvaremarkeder og værdikæder.

Lande også tyet oftere diskriminerende interne afgifter, tekniske forskrifter eller lokaliseringskrav at beskytte deres markeder mod udenlandsk konkurrence. Kina indførte det højeste antal af sådanne foranstaltninger.

Investorer og tjenesteudbydere også fortsat være påvirket af begrænsninger i adgangen til udenlandske markeder. Endelig tendensen at begrænse deltagelse af udenlandske virksomheder i offentlige udbud er fortsat stærk, især i USA.

Om rapporten

Den 11th rapport om potentielt handelsrelaterede restriktive foranstaltninger fokuserer på perioden mellem 1 juni 2013 og 30 juni 2014 og dækker 31 af EU vigtigste handelspartnere: Algeriet, Argentina, Australien, Belarus, Brasilien, Canada, Kina, Ecuador, Egypten, Indien, Indonesien, Japan, Kasakhstan, Malaysia, Mexico, Nigeria, Pakistan, Paraguay, Filippinerne, Rusland, Saudi-Arabien, Sydafrika, Sydkorea, Schweiz, Taiwan, Thailand, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine, USA, og Vietnam.

Europa-Kommissionen offentliggør rapport årligt at gøre status over overholdelsen af ​​den anti-protektionistiske forpligtelse, som G20 lande i november 2008. EU er fast besluttet på at det løfte foretaget på det tidspunkt. Rapporten supplerer resultaterne af 2013-2014 overvågningsrapporter udstedt i fællesskab af WTO, UNCTAD og OECD.

Topmødet G20 afholdt den 15 og 16 November 2014 i Brisbane bekræftede, at kampen mod protektionisme var et centralt engagement G20.

Mere information

Ellevte rapport om Potentielt Handel restriktive foranstaltninger
Yderligere information om EU-politik til at åbne markederne
Kommissær Cecilia Malmström på Twitter

tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, EU, Europa-Kommissionen, Handel, Handelsaftaler, Verdens