Følg os

EU

Kasakhstan: 'Light Path' til Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

4281291_origOpførelsen af ​​transportinfrastrukturer og moderne knudepunkter, der forbinder det vestlige Kina med Europe, erklæret by President Nursultan Nazarbayev på 11 November, er en ny storskala Kasakhstan udvikling programme - gode nyheder for EU-økonomier, midt i den globale økonomiske og finansielle crisis. Idéen om et økonomisk bånd, der forbinder to civilisationer gennem Kasakhstan, begyndte at materialisere hurtigt i lyset af de store fordele med hensyn til økonomi, sikkerhed, stabilitet og fred i regionen, og virkningen på det større internationale landskab.

Bygning terminal faciliteter på land og søhavne forbinder med Kina, Iran, Rusland og EU skal undersøges, sagde præsident Nursultan Nazarbayev i sin adresse til nationen. Bestræbelserne har været lanceret som en hurtigt og rettidigt svar på faldende oliepriser, der efterfølgende har reduceret eksportoverskuddet i statens pung.

"De kommende år vil være en tid med tests globalt. Hele verdensarkitekturen vil blive ændret," sagde Nazarbayev. Kasakhstan, som en del af den globale økonomi og et land, der er tæt på 'epicentret' af geopolitisk spænding, oplever den negative indvirkning af alle disse processer, med faldende olie priser på verdensmarkedet og generelt økonomisk vækst aftager. Programmet 'Light Path' er designet til at vende denne negative tendens.

reklame

Det egentlige koncept om at maksimere virkningerne af amtets geografiske fordele i hjertet af Eurasien er en logisk fortsættelse af den strategi, som ledelsen har vedtaget - rekonstruktionen af ​​en 'Silkevej' i sin moderne version har været et fyrtårn for den kasakhiske udenrigspolitik i løbet af to årtier med uafhængighed. Drømmen begyndte imidlertid at realisere sig hurtigt, da præsident Xi Jinping under sit besøg i Astana erklærede oprettelsen af ​​et økonomisk bælte som det store kinesiske initiativ i 2013 og angiveligt bragte 600 milliarder dollars om året. Oprettelsen af ​​et økonomisk bælte er godt integreret i det større Astana-ideologiske koncept for Kasakhstan som et ideelt mødested for to civilisationer: At være godt bekendt med både europæiske og kinesiske værdier og politiske systemer er Kasakhstan lige engageret.

Oprettelsen af ​​infrastrukturen til øge samhandelen mellem Øst og Vest er allerede ved at tiltrække udenlandske investorer, herunder Den Europæiske Centralbank (ECB), men at overbevise dem om forbedring af relevante forhold er afgørende. Til næste år, enccording til Light Path program, omkring 360 millioner euro vil være allokeret at færdiggøre opførelsen af ​​det første sæt af jord ports infrastruktur for særlige økonomiske zoner - Khorgos - østlige port ved den kinesiske grænse og den nationale industrielle petrokemiske teknopark i Atyrau nær Det Kaspiske Hav og Taraz, ved siden af ​​Kirgisistan-grænsen. Alle tre nav flugter med den strategi Silkevejen genoplivning.

Der har været lidt tvivl om infrastrukturprojekterne ' success - Den Europæiske Centralbank er et af mange internationale institutter, der er interesseret i at investere i Kasakhstans økonomi, hvor udviklingen af ​​infrastruktur forkorter banen. af varer fra Kina til Europa med økonomiske gevinster i væsentligt forkorte den tid, det tager for levering af varer.

reklame

Den anden vigtige effekt af oprettelsen af ​​infrastrukturen er en indvirkning på sikkerheden og stabiliteten i regionen, hvor de forbundne regioner naturligvis stabiliserer den politiske situation. Transport- og infrastrukturarbejderne bør imidlertid parres med lettelsen af ​​toldregler og folk-til-folk-kontakter, hvor sidstnævnte er i fokus for præsident Nazarbayevs særlige opmærksomhed, idet de betragter den frie bevægelighed for mennesker som en nøglepolitik for det videre harmonisk udvikling af internationale forbindelser. De fortsatte forhandlinger om visumlempelse med EU forventes at medføre meget nødvendige forbedringer af programmets effektivitet for europæiske økonomier.

En yderligere indsats i civilisationsdialogen er den kommende ASTANA EXPO 2017 - den fortsatte opførelse af komplekset modtager yderligere midler, herunder beløb til udvidelsen af ​​Astana lufthavn ved at tilføje nye terminaler til at fordoble dets kapacitet til at byde deltagere fra både øst og vest velkommen at fortsætte den rolle, som Kasakhstan anser for at være dens bro mellem civilisationer.

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending