Kommissær De Gucht overskriften for officielt besøg i Østafrika

0457f48c-f855-11e2-aded-a5eb6a1a55d7_web_scale_0.0835189_0.0835189__På 31 oktober vil handelskommissær Karl De Gucht rejse til Kenya for at mødes med en række statslige repræsentanter på højt niveau inden for udenrigsanliggender og international handel, østafrikanske anliggender, økonomi, industrialisering og landbrug.

Besøget følger konklusion, for to uger siden, af forhandlingerne om en økonomisk partnerskabsaftale med Det Østafrikanske Fællesskab, hvortil Kenya tilhører. Aftalen vil spille en afgørende rolle i at sikre langsigtet adgang til det europæiske marked og forbedre udviklingsmulighederne i regionen. Møderne vil være en lejlighed til at fremme hurtig ratifikation og gennemførelse af aftalen, som vores partnere og berolige myndighederne i Kenya, at EU tager alle nødvendige skridt til at sikre kontinuitet i toldfri adgang til sit marked i den nødvendige periode til intern godkendelse procedurer, der skal udføres.

Den østlige afrikanske Fællesskab (EAC) består af Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania og Uganda. Den samlede handel mellem EU og Det Østafrikanske Fællesskab udgjorde 5.8 milliarder € i 2013.

tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Økonomi, EU, EU, Europa-Kommissionen, Handel, Handelsaftaler, Verdens