Følg os

Aserbajdsjan

Aserbajdsjan: Gruppe ordrer rettigheder-linked revision

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

178648_446263592077230_1409440027_o3En advarsel fra en fremtrædende international gennemsigtighed gruppe på 15 oktober giver AserbajdsjanRegering er et klart incitament til hurtigt at åbne plads for aktivister til at operere. Udvidelsesinitiativ-initiativet (EITI) besluttede på et bestyrelsesmøde i Naypyidaw, Burma at kræve, at Aserbajdsjan gennemgår en overensstemmelseskontrol senest i januar 1, 2015, fem måneder tidligere end planlagt.

EITI formand, Clare Short, udsendte en erklæring siger vilkår for uafhængige aktivister i Aserbajdsjan er "klart problematisk", gnister "dyb bekymring". Hun sagde, at bestyrelsen, i bestilling en tidlig revision, opfordrede Aserbajdsjan at "åbne op mere plads til det civile samfund".

"Aserbajdsjan prale af sit medlemskab i denne internationale god regeringskoalition, som fortæller Aserbajdsjan den har brug for at rydde op sin handling," sagde Lisa Misol, Senior business og menneskerettighedsforsker på Human Rights Watch. "Den aserbajdsjanske regering skal foretage de nødvendige reformer for at leve op til sine forpligtelser over for gennemsigtighedsgruppen eller imødegå konsekvenserne."

reklame

EITI er en international indsats for at fremme bedre styring af ressourcerige lande ved at fremme åben offentlig debat om, hvordan olie, gas og minedrift indtjenes.

Den aserbajdsjanske regering har ofte fremhævet sin deltagelse I EITI som et tegn på international prestige. Aserbajdsjan er grundlægger af det globale initiativ, det første medlem, der blev vurderet som et "kompatibelt" land baseret på en 2009-gennemgang, og regeringen har plads på EITI's internationale bestyrelse. EITIs bestyrelsens beslutning viser, at Aserbajdsjans fortsatte deltagelse i EITI er i alvorlig fare.

"Jeg håber meget, at der kan gøres fremskridt, og at Aserbajdsjan vil forblive medlem af EITI familien," Kort sagt i sin redegørelse.

reklame

For det sidste år har regeringen for olierige Aserbajdsjan været hæmmer aktiviteterne uafhængige grupper i landet, lader hånt sine forpligtelser som EITI medlem. Den internationale koalition er afhængig af deltagelse af regeringer, virksomheder og uafhængige organisationer på alle niveauer, og fri og aktiv deltagelse af civilsamfundet er en af ​​dens hjørnesten.

Den aserbajdsjanske regering har nægtet at registrere tilskud fra uafhængige grupper til arbejde med gennemsigtighed af naturressourcer eller beslægtede spørgsmål og frosne bankkonti for flertallet af de uafhængige grupper i den nationale EITI-koalition af ikke-statslige organisationer. Myndighederne har også åbnet politisk motiverede undersøgelser for påstået skat eller andre overtrædelser og beskæftiget anden intimidationstaktik mod førende EITI-aktivister. Som følge af det intense økonomiske og andre pres har uafhængige grupper, der arbejder med EITI, været nødt til at standse alle aktiviteter, og koalitionsens deltagelse i initiativet er i stilstand i Aserbajdsjan.

Human Rights Watch havde opfordret til Aserbajdsjan for at være umiddelbart suspenderet Fra deltagelse i EITI til en "væsentlig overtrædelse" af initiativets krav.

EITI regler for kandidater og de deltagende lande kræver respekt for de grundlæggende frihedsrettigheder. Et lands overholdelse af reglerne verificeres periodisk gennem en formel "validering" gennemgang. Hvis Aserbajdsjan ikke passerer kontrollen overholdelse, kunne EITI bestyrelsen nedjusterer sit medlemskab status eller udvise Aserbajdsjan.

Den EITI meddelelse kom ikke nærmere bestemte betingelser Aserbajdsjan skal opfylde, men en EITI blog-side bemærkede, at bestyrelsen enighed om "vigtige identificerede aktioner i forbindelse med plads til det civile samfund." Det var uklart, om Aserbajdsjan ville bevare sin "kompatibel" betegnelse indtil den nye gennemgang. Det var planlagt at gennemgå en ny overensstemmelseskontrol i juli 2015.

Human Rights Watch har offentligt identificeret centrale foranstaltninger regeringen bør tage for at overholde EITI regler, der beskytter fri borgerdeltagelse. Den ene er, at regeringen bør afvise foreslåede ændringer introduceret i parlamentet på September 30 der yderligere vil stramme Aserbajdsjans allerede barske love om ikke-statslige organisationer ved at give myndighederne veto magt over udenlandsk finansierede projekter.

Et parlamentarikere fra det herskende parti, Ali Huseynov, har stærkt forsvaret de foreslåede foranstaltninger, angivelse At regeringen i Aserbajdsjan havde tilstrækkelige ressourcer fra indtægter fra naturressourcer til finansiering af aktiviteter i civile grupper, så der ikke er behov for udenlandske donorer.

Hans kommentarer øget den bekymring nogle lokale aktivister, at regeringen har til formål at fjerne uafhængige grupper og kun tillade dem, der finansieres af og afhængig af regeringen til at deltage i det nationale EITI proces.

"Med denne beslutning har EITI ledelse tilbudt håb til uafhængige aktivister i Aserbajdsjan, der har været ude af stand til at arbejde på grund af regeringens overgrebene," sagde Misol. "Aserbajdsjans regering skal ændre sin overgrebene og respektere de grundlæggende frihedsrettigheder i civile grupper, hvis det ønsker at bevare sin status i denne fremtrædende international koncern."

Aserbajdsjan

Beliggenhed, placering? Ikke mere. Israel, Aserbajdsjan og globaliseringen af ​​iværksætteri

Udgivet

on

I sidste måned blev jeg den første israelske forretningsmand til at underskrive et aftalememorandum med det aserbajdsjanske investeringsselskab, den aseriske regerings suveræne investeringsarm, ved den historiske anledning til åbningen af ​​Aserbajdsjans handels- og turistkontor i Tel Aviv. Den forventede aftale vil fremme strategisk samarbejde inden for investeringsområdet fra Aserbajdsjans regering i OurCrowds portefølje, mens OurCrowd vil tilskynde startups til at etablere en tilstedeværelse i Aserbajdsjan, skriver Jon Medved.

Hvorfor er OurCrowd interesseret i Aserbajdsjan? Fordi det er fremtiden.

Vores beskedne memorandum er et lille skridt i marchen mod den sande globalisering af iværksætteri. Den aseriske regering har klogeligt grebet muligheden for at være en del af innovationsinvesteringsrevolutionen.

reklame

Iværksætterne og fremtidens investorer kommer ikke kun fra Silicon Valley eller Midtown Manhattan eller City of London. De kommer fra hvor som helst, fordi verden er skrumpet til dimensionerne på en Zoom -skærm. Innovatørerne fra disse områder er klar over de presserende spørgsmål, der udgør den næste store udfordring for resten af ​​verden - ikke kun standardproblemerne for rige, velhavende vestlige nationer, hvor så meget teknologi i øjeblikket er lokaliseret og rettet.

De mennesker, der gør Californien til et så højteknologisk hotspot, er ikke kun den lokale befolkning, men de tilflyttere, der bringer deres færdigheder fra hele verden. Mere end halvdelen af ​​de startups, der blev grundlagt i Silicon Valley mellem 1995 og 2005, havde mindst én immigrantstifter, og mange af dets flagskibsmærker ledes af immigrantchefer. Alle nøgletallene i udviklingen af ​​Moderna-vaccinen mod Covid-19 kom uden for USA. Pfizer-BioNTech-vaccinen blev udviklet af tyrkiske immigranter til Tyskland. Innovation trives, når forskellige kulturer og uddannelsessystemer støder på hinanden. Blanding af erfaringer og forskellige måder at tænke på producerer innovative tilgange til problemer. Det kulturelle mix giver den tekniske farve, der adskiller startups fra monokrome multinationale virksomheder, ligesom den mangfoldighed, der markerer boutiquehoteller fra intetsigende internationale kæder.

Så i denne æra med fjernarbejde og elektroniske handler, hvorfor så ikke forbinde med disse innovatører i deres hjemsteder?

reklame

Fra Menlo Park til Berlins Torstrasse og Tel Avivs Rothschild Boulevard har iværksætteri været styret af det gamle ejendomsordsprog: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Silicon Valley blev megabytes mekka, da de nye teknologipræster og deres akolytter valfartede til midten af ​​den nye tech -verden. Ikke længere.

Covid har tegnet innovationskortet. Placering er virkelig ligegyldig længere. Der er intet kort - bare en uendelig række mennesker med øjeblikkelig tilgængelighed med en uendelig række færdigheder, kulturer og uddannelse. Med globaliseringen af ​​iværksætteraktivitet kan de næste store virksomheder komme hvor som helst i verden.

Min virksomhed handler om at demokratisere adgangen til aktivklassen for private investeringer. Vi er ikke bare forpligtet til at hjælpe de velhavende borgere i de rige lande med at skrive checks, men virkelig at gøre adgang til kapital global. Iværksættere kommer fra hvor som helst, og investorer bør komme hvor som helst.

I en sammenkoblet verden, hvor du kan gennemføre en ventureaftale med brasilianske eller japanske venturefonde, vil du aldrig møde, fordi det hele er gjort over Zoom, hvorfor ikke Aserbajdsjan - enten som investorer eller som iværksættere?

Fra Jerusalem blev vi interesseret i Aserbajdsjan, fordi det er blevet en så vigtig strategisk allieret for Israel og en stor olieleverandør. Aserbajdsjans positive og varme behandling af det lille jødiske samfund og dets bånd til Israel viser, hvordan muslimer og jøder, der trivedes sammen i guldalderen, kan samarbejde om at skabe en ny fremtid.

Centralasien, der stort set ignoreres af erhvervslivet, er et sted at se. Dens strategiske placering, naturlige mineralressourcer, voksende økonomisk indflydelse og hurtigt udviklende uddannelsesinstitutioner får mig til at tro, at det bliver det næste store vækststed for teknologi og iværksætteri. Det repræsenterer et marked, der har været sørgeligt underbetjent af det tekniske investeringssamfund. Min kollega Ori Sobovitz, der leder vores regeringsteam, identificerede Aserbajdsjan korrekt som en rettidig mulighed: et olieproducerende land med en suveræn formuefond, der aldrig har investeret i venturekapital før.

Den israelske erfaring giver en nyttig vejledning for sådanne lande til at tage deres første skridt i højteknologiske investeringer.

Da jeg kom til Israel og samlede penge til min første opstart, var der ikke en eneste venturekapitalfond. De fleste mennesker er ikke klar over, at den supercharged blomstring af innovation i Israel hovedsageligt er sket på bare tre årtier. Det er et øjebliks blink. Tre årtier fra nu, ved siden af ​​Silicon Valley, New York, Kina, Israel, London og Berlin, vil andre lande have indhentet og deltage - herunder mange i Afrika, Latinamerika og Centralasien. 

Vi er glade for at gøre dette sammen med vores nye venner i Aserbajdsjan. Vi håber, at vi også hjælper resten af ​​verden ved at hjælpe med at udvikle det højteknologiske økosystem i Centralasien.

Læs

Aserbajdsjan

Kunne Aserbajdsjans frie økonomiske zone katalysere Kaukasus 'velstand?

Udgivet

on

I løbet af de sidste årtier har international handel set blomstringen af ​​flere vigtige globale forretningscentre. Fra Hong Kong til Singapore til Dubai var fællesnævneren for alle disse byer et tilsagn fra ledere om at åbne deres økonomiske systemer for verden - og gøre dem så indbydende som muligt for resten af ​​kloden., skriver Luis Schmidt.

Nu hvor virksomheder og investorer har set sådanne forretningscentre trives i Asien og Mellemøsten, ser det ud til, at det er Kaukasus 'tur til at skinne.

Tilbage i maj 2020, den aserbajdsjanske regering afsløret planer for sin nye frihandelszone, der kaldes Alat fri økonomisk zone (FEZ). Projektet på 8,500,000 kvadratmeter blev annonceret som en del af det nye handels- og logistikknudepunkt i Alat-bosættelsen, der ligger langs Det Kaspiske Hav.

reklame

Planer for Alat havde været i gang i årevis. Loven vedrørende FEZ, der afgrænsede dens særlige status og lovgivningsmæssige politikker, blev bekræftet af landets parlament tilbage i 2018. Arbejdet med zonens opførelse begyndte kort derefter.

Med åbningen af ​​FEZ for udenlandsk forretning nu forestående, er Aserbajdsjans ledelse nu inviterer verden at komme til Alat.

Der er et par nøgledrivere bag det splinternye knudepunkt langs Kaspien. Den første faktor er den langsigtede strategi, der blev vedtaget af den aserbajdsjanske regering, for at udvide landets økonomi til informationsindustrier og diversificere den væk fra energisektoren, traditionelt Aserbajdsjans mest pengestrømsfrembringende felt. ”Ideen om at etablere Alat Free Economic Zone er baseret på vores politik. Især det arbejde, der er gjort for at udvikle sektoren, der ikke er olie, i de senere år har givet drivkraft til etableringen af ​​denne zone, ”præsident Ilham Aliyev sagde i et interview med Azerbaijan Television efter den banebrydende ceremoni i Alat Free Economic Zone. ”Vi så, at investeringerne i ikke-oliesektoren blev foretaget mere af staten end lokale virksomheder. Udenlandske virksomheder havde en tendens til at investere mere i olie- og gassektoren, ”sagde Aliyev. Præsidenten konkluderede, at han er overbevist om, at Alat-projektet vil være med til at udvide ikke-energisektorerne.

reklame

Den anden vigtige faktor i FEZ's etablering er oprettelsen af ​​incitamenter til udenlandske direkte investeringer (FDI) i Aserbajdsjans økonomi. Loven om Alats administration giver meget attraktive forhold for investorer. Dette inkluderer en særlig skatte- og toldordning, der skal anvendes på virksomheder, der opererer inden for den frie økonomiske zone. Der pålægges ingen merværdiafgift på varer, arbejder og tjenester, der importeres til zonen, og vil også modtage fuld fritagelse for toldgebyrer. ”Dette er en meget progressiv lov, der fuldt ud imødekommer både vores stats og investorers interesser. Dette er meget vigtigt. For hvis der var usikkerhed for investorer i lovgivningen, ville det naturligvis ikke være muligt at tiltrække dem her, ”præsident Aliyev fortalt journalister i et 1. juli-interview og bemærkede, at COVID-pandemien også har øget efterspørgslen efter sømløse, uhindrede veje til vækst af virksomheder og international forretningsaktivitet.

FEZ's rammer er specifikt rettet mod startups og individuelle iværksætters behov. I forbindelse med Aserbajdsjans konføderation med små virksomheder, ANCE, fortalte gruppens præsident Mammad Musayev lyttere, hvor vigtigt Alat ville være for at udvikle landets forretningsmiljø. "Arbejdet er allerede begyndt med at starte aktiviteterne i Alat FEZ, der afholdes møder med investorer. Vi er klar til at afsætte tid til enhver iværksætter, der ønsker at arbejde sammen med os," sagde Musayev.

Endelig er Alat FEZ unikt placeret både geografisk og infrastrukturelt for at give en verdensklasse forretningsplatform. Baku International Sea Trade Port, også kendt som Baku Havn, er i øjeblikket den mest udviklede struktur i Alat-projektet. Havnen har allerede en lastekapacitet i titusindvis af tons og ekspanderer stadig. I øjeblikket forbinder transportknudepunktet Tyrkiet mod vest, med Indien mod syd samt Rusland og andre nordeuropæiske nationer. En lufthavn, der skal placeres ved siden af ​​zonen, er allerede i planlægningsfasen. ”Det faktum, at transportkorridorerne nord-syd og øst-vest passerer gennem Aserbajdsjans område såvel som dets nærhed til store markeder, vil øge FEZs økonomiske effektivitet og give det mulighed for at betjene markederne i Centralasien , Iran, Rusland, Tyrkiet og Mellemøsten, ” sagde ANCE-præsident Musayev. Administrativt ALAT Center for forretningsservices vil levere licenser, visa og andre vigtige tjenester til firmaer og enkeltpersoner, der opererer i FEZ.

De fremskridt, Aserbajdsjan har opnået i Alat-projektet, har vist en fast forpligtelse til at bevæge landet i retning af at etablere sig som en videnbaseret økonomi og yderligere modernisere dets økonomiske system.

Hvis det kan imødekomme sine forventninger, vil Alat FEZ stave et økonomisk boom ikke kun for Aserbajdsjan, men for hele Kaukasus-regionen.

Læs

Aserbajdsjan

Aserbajdsjan holder sig stærk med at nå 'Agenda 2030' i Sydkaukasus på trods af udfordringer

Udgivet

on

Som et af de sjældneste lande opnåede Aserbajdsjan positive resultater ved den vellykkede gennemførelse af FN's "Millennium Development Goals" under overherredømme af den store leder Heydar Aliyev fra 2000 og for bidraget til tolerance, multikulturalisme, stimulering og sikring af ligestilling mellem kønnene, faldende fattigdom på kort sigt, bevarelse af menneskers sundhed, hævning af befolkningens uddannelsesstandarder, forbedring af miljøet, skriver Mazahir Afandiyev (afbilledet), medlem af Milli Majlis fra Aserbajdsjan.

Mazahir Afandiyev

Aserbajdsjan mødte mange af millenniumudviklingsmålene, herunder halvering af ekstrem fattigdom og sult (nået i 2008), opnåelse af universel grundskoleuddannelse (opnået i 2008), eliminering af kønsforskelle i grundskole og sekundær uddannelse og reducering af spredningen af ​​visse dødsfald. Det er hovedårsagen til, at præsidenten for Republikken Aserbajdsjan Ilham Aliyev og vores land blev tilfreds med "Syd-Syd" -prisen i 2015 på grund af politikker, der havde til formål at realisere MDG'er med succes.

Denne pris betragtes som en af ​​de væsentlige priser, der introduceres til de lande, der har gjort betydelige fremskridt med gennemførelsen af ​​millenniumudviklingsmål.

reklame

I oktober 2016 underskrev præsidenten for Aserbajdsjan et dekret om oprettelse af det nationale koordineringsråd for bæredygtig udvikling (NCCSD) med formand for vicepremierministeren for også at blive en aktiv deltager i dagsordenen for 2030. Dette markerer et vigtigt skridt i retning af at integrere bæredygtige udviklingsmål (SDG) i den nationale udviklingsdagsorden i Aserbajdsjan. Politikdokumenter og køreplaner er udviklet inden for NCCSD har allerede støttet Aserbajdsjans udviklingstrækning for at understøtte dets ambitioner mod SDG'er.

Som et resultat af intensive konsultationer med forskellige interessenter inden for og uden for regeringen blev 17 SDG'er, 88 mål og 119 indikatorer anset for at være en prioritet for Aserbajdsjan. Der tages behørigt hensyn til løftet om "Efterlad ingen" i 2030-dagsordenen, og regeringen vil tjene til at forbedre den økonomiske og sociale velfærd i hele landet, inklusive alle der bor i vores land, i ånden af ​​styrket global solidaritet med et særligt fokus på at imødekomme behovene hos dårligt stillede samfundsgrupper. Aserbajdsjan har allerede afgivet 2 frivillige nationale gennemgang (VNR) om landets bæredygtige udviklingsmål på højt niveau politisk forum (HLPF) ved FNs hovedkvarter i New York, USA.

Aserbajdsjan er det første land i regionen og SNG-området, der indsender sin tredje frivillige nationale gennemgang (VNR). Oprettelsen af ​​en retfærdig, retfærdig og inklusiv model for bæredygtig udvikling for alle er en af ​​de vigtigste prioriteter for Republikken Aserbajdsjan, nævnt i 3rd VNR. Det nationale koordinationsråd for bæredygtig udvikling og økonomiministeriet fører VNR-processen med støtte fra UNDP-landekontoret gennem høring af forskellige interessenter, herunder parlamentet, linjeministerier, offentlige institutioner, ngo'er, den private sektor og akademiske institutioner.   

reklame

Aserbajdsjan er i en strategisk fase i denne nye æra efter pandemi og postkonflikt, der spænder fra 2021 til 2030. Regeringen i Aserbajdsjan anerkender globale tendenser og udfordringer og sætter landets langsigtede udviklingsvektor og veje til socioøkonomisk og miljømæssig udvikling gennem fem tilsvarende nationale prioriteter (godkendt ved præsidentdekret) for det efterfølgende årti. Disse prioriteter stemte overens med Aserbajdsjans forpligtelser under 2030-dagsordenen.

På trods af udfordringerne med at overvåge og måle succesen med globale mål giver de rapporter, der er indført af lande, mulighed for at følge implementeringsprocessen på internationalt plan. Bæredygtig udviklingsrapport 2021, en af ​​de vigtigste rapporter til overvågning af implementeringsprocesserne, er den syvende udgave af uafhængig kvantitativ rapport om FN-medlemsstaternes fremskridt hen imod mål for bæredygtig udvikling (SDG). Rapporten for 2021 har et særligt fokus på genopretningen fra COVID-19-pandemien og årtiets handling for SDG'erne.

Aserbajdsjan scorede de bedste resultater blandt landene i Det Kaspiske Hav og det sydlige Kaukasus, der blev evalueret i rapporten om bæredygtig udvikling 2021, har rangeret 55. blandt 165 lande med en samlet indeksscore på 72.4 til målene for bæredygtig udvikling (SDG) vedtaget af FN. Landet på 10 millioner mennesker udviste en stærk forpligtelse over for alle sytten mål i betragtning af de overordnede indikatorer, der er skitseret i dokumentet. Jeg vil også gerne nævne, at dette indeks er omkring 70.9 blandt lande i Østeuropa og Centralasien.

Udover stor succes med implementering af SDG'er i verden kan globale kriser forårsaget af COVID-19's pandemi siden begyndelsen af ​​2020 kompromittere verdens forpligtelse til 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling. Rapporten om bæredygtig udvikling 2021 viser tydeligt et unikt mønster af sammenkobling mellem SDG'er, der kan relateres til COVID-19-konsekvenser. SDG4 (kvalitetsuddannelse) er det vigtigste mål er faldet i succes i verden og Aserbajdsjan også.

Nevertheelss, som et resultat af præsident Ilham Aliyevs strategiske opfattelse af kampen mod koronavirus, er Aserbajdsjan i sporet og opretholder præstation i SDG1 (Ingen fattigdom) og SDG6 (Rent vand og sanitet), hvilket også moderat forbedrer SDG 3 (Godt helbred og godt -being), SDG7 (Affordable and Clean Energy), SDG 13 (Climate Action) og SDG 11 (Sustainable Cities).

Desuden vil jeg også bemærke, at Aserbajdsjan er det mest følsomme land i det sydlige Kaukasus over for de negative konsekvenser af klimaændringer med hensyn til mangfoldigheden og den geografiske placering af dets klimazoner. I denne henseende er opnåelsen af ​​SDG13 (Climate Action), der er tæt knyttet til alle andre mål på dagsordenen, et vigtigt mål for vores land, og fiasko her kan forhindre opnåelsen af ​​SDG6 (Rent vand og sanitet) og SDG15 (Livet på land).

Desværre beskadigede Armeniens besættelse i tre årtier økosystemet, dyrelivet og naturressourcerne i og omkring Aserbajdsjans besatte områder. Armeniere tyede også til omfattende økologiske terrorhandlinger i regioner, de måtte forlade i henhold til den trilaterale fredsaftale fra november, der fastsatte tilbagevenden til Aserbajdsjans besatte områder. Desuden forurenede Armenien hvert år konstant grænseoverskridende vandressourcer med kemikalier og biologiske stoffer. Dette undergraver igen SDG6's succes. 

I 2006 havde FN's Generalforsamlings resolution A / RES / 60/285 om "Situationen i de besatte områder i Aserbajdsjan" også opfordret til en vurdering af og modvirkning af kort og langvarig miljøforringelse i regionen. I 2016 vedtog Europarådets parlamentariske forsamling resolution nr. 2085 med titlen "Indbyggere i Aserbajdsjans grænseregioner er bevidst berøvet vand" og krævede øjeblikkelig tilbagetrækning af armenske væbnede styrker fra den pågældende region og tillod adgang fra uafhængige ingeniører og hydrologer til at udføre en detaljeret undersøgelse på stedet. Alle disse fakta viser den generelle skade på miljøet i Aserbajdsjan som følge af ulovlig besættelse i årevis.

Ikke desto mindre er 30 års økologisk terror afsluttet med befrielsen af ​​den aserbajdsjanske landsby Sugovushan, og der arbejdes på at sikre økologisk balance og skabe et bæredygtigt, rent miljø i Tartar-, Goranboy- og Yevlakh-regionerne.

Som et resultat af sejren for den sejrrige aserbajdsjanske hær blev 30 års ulovlig besættelse afsluttet, og dermed har vores land for første gang i år gjort fremskridt mod målet med SDG16 (Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner). 

Jeg er overbevist om, at der som et resultat af den fred og stabilitet, som vores land skal etablere i det sydlige Kaukasus, vil blive etableret et permanent samarbejde (SDG17), og målene, der er fælles for regionen, vil blive gennemført med succes.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending