Følg os

Udviklingslande

Politikere og lobbyister skal være opmærksomme på Oxfams budskab

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

folk-klima-march-oxfam-1220x763Udtalelse af Natalia Alonso

Da politikere og lobbyister indtog deres pladser i sidste uges runde med frihandelsforhandlinger mellem EU og USA, stod de ventilerede mødelokaler og gratis nibbles, de delte, i stærk kontrast til betingelserne for dem, der blev stærkt ramt.

Langt væk fra tabellerne i Washington -forhandlingerne venter millioner af mennesker rundt om i verden på hospitaler og sundhedscentre, der ikke kan levere den mest basale medicin. Disse mest fundamentale problemer kunne blive forværret yderligere af det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP), både inden for europæiske grænser og rundt om i verden.

reklame

Kvaliteten af ​​sundhedsydelser til rådighed for mennesker i Europa er i sagens natur forbundet med disse forhandlinger. Et af TTIPs mest kontroversielle elementer er inkluderingen af ​​et 'investor-stat tvistbilæggelse ' mekanisme. Denne brutale lovgivning giver kommercielle virksomheder, herunder farmaceutiske virksomheder, ret til at sagsøge regeringer om kompensation, hvis nogen statens handlinger forstyrrer den forventede fortjeneste - hvilket bringer de europæiske staters legitime ret til at gennemføre deres egen sundhedspolitik i fare. Det lyder måske hypotetisk, men denne trussel er reel. På grund af den lovlige ugyldighed af to af sine patenter søger den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly i øjeblikket omkring 350 millioner euro i erstatning fra Canada under Nordamerikanske frihandelsaftale regler, som også sandsynligvis vil gælde for TTIP.

Forslag til ændringer af love og bestemmelser om intellektuel ejendomsret (IP) bringer også de europæiske borgeres sikkerhed og sundhed i fare ved at prioritere lægemiddeloverskud frem for staters evne til at levere medicin til overkommelige priser. Disse drakoniske foranstaltninger ville holde udgifterne til medicin højere i længere tid ved at kvæle konkurrencen og tildele monopol på livreddende behandlinger. Begrundelsen for dette er, at større monopolbeskyttelse for at øge værdien af ​​patenter resulterer i øget innovation.

Dette er en fejlslutning. Mere monopolbeskyttelse vil ikke udfylde innovationsgabet for nye livreddende lægemidler. Men det vil begrænse den generiske konkurrence, som er den eneste dokumenterede metode til bæredygtigt at reducere prisen på lægemidler. Virksomheder søger strengere IP -regler for at beskytte og udvide deres markeder frem for at prioritere folkesundhedsmål, der gavner patienter.

reklame

Denne overskudsdrevne tilgang til medicinsk forskning er tydelig i, hvordan kun 10 procent af forskningsfinansieringen bruges på sygdomme, der påvirker 90% af den globale befolkning. Det er næppe overraskende, at der ikke er nogen kur mod urentable sygdomme som Ebola.

I mellemtiden skaber monopolbeskyttelse aktivt høje priser på nye livreddende lægemidler. For eksempel er den nye anti -hepatitis C -behandling Sovaldi prissat til et astronomisk tal på 786 € pr. Pille - eller over 66,000 € en behandling - hvilket gør det svært for sundhedssystemer i Europa og USA at have råd. Sådanne ublu priser er helt uden for rækkevidde for størstedelen af ​​de 150 millioner inficerede mennesker, der bor i lande med lavere og mellemindkomst, såsom Egypten og Pakistan.

Der er alternativer til at sænke priserne. Generisk konkurrence sænkede prisen på den antiretrovirale medicin, der bruges til behandling af hiv, med 99 procent til kun 79 euro om året pr. Person i udviklingslande. Men en så vigtig præstation er ikke længere mulig, da Indien, den største verdensproducent af generiske lægemidler, har været nødt til at implementere et IP-regime, der er fuldt ud i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens handelsrelaterede aspekter af intellektuelle ejendomsrettighedsaftaler (TRIPS). Frihandelsaftaler, såsom TTIP og den aktuelt forhandlede EU-Indien-aftale, gør situationen endnu værre, da de går ud over selv TRIPS. TTIP søger nu at sætte en ny global standard for strengere IP -beskyttelse rundt om i verden.

Forbindelsen mellem sidste uges TTIP -forhandlinger og utilstrækkeligt fyldte hospitaler og klinikker kan virke svag, men streng IP -beskyttelse og ukorrekte investeringslove kan permanent blokere folks adgang til medicinsk behandling i både Europa og udviklingslande. Uanset hvilke grunde der foreslås for at inkludere en sådan anmassende lovgivning, må EU -forhandlere ikke sælge offentlighedens ret til sundhedspleje ved at omskrive loven for at beskytte fortjeneste fra lægemiddelmonopol.

Sidste uges runde med TTIP -forhandlinger sluttede med en konventionel lukningsdiskurs, der holdt borgerne i mørket som normalt. IP -standarder og forskrifter for farmaceutiske produkter vil fortsat være et problem for sundhedskampagnerne i den nærmeste fremtid. Den nye europæiske handelskommissær Cecilia Malmström leder kommende forhandlinger fra EU -siden. I sin høring foran Europa -Parlamentet forpligtede hun sig til større gennemsigtighed og alvorlige bekymringer i civilsamfundet. Det gjenstår at se, om hun vil være bedre til at holde sine løfter end forgængeren Karel De Gucht.

Afslutningsvis vil jeg gerne understrege, at vi glæder os over gårsdagens beslutning truffet af EU -regeringer om at offentliggøre TTIP -forhandlingsmandatet efter et stigende pres fra offentligheden i de seneste måneder. Dette skridt skal følges op af større gennemsigtighed omkring forhandlingerne fremadrettet.

Natalia Alonso er Oxfams Advokacy og kampagner vicedirektør.

Udviklingslande

UK forpligter penge til #Commonwealth uddannelse, opfordrer #malaria kamp

Udgivet

on

Premierminister Theresa May lovede kontanter for at hjælpe med at forbedre børns uddannelse i Commonwealth og opfordrede til en forpligtelse fra kollegeledere til at tackle malaria på tirsdag (17 april), skriver William James.

May's regering søger at genoplive Commonwealth, et 53-land netværk af for det meste tidligere britiske kolonier, da det søger at definere sin post-Brexit rolle i verden som leder af frihandel og aktive globale borgere.

Taler om den anden dag i et uges langt Commonwealth-møde i London, kan der skiftes fokus fra handel, som hun diskuterede mandag til humanitære spørgsmål.

reklame
 "Vi skal vise verden, hvad Commonwealth er i stand til," sagde hun.

Kan begå 212 million pounds ($ 304m) for at sikre, at børn, der lever i udviklingslandene, modtager 12 års kvalitetsuddannelse.

"Jeg vil have, at dette skal være topmødet, hvor Commonwealth er enig i at gøre det til målet for alle vores medlemmer - og begynder at indføre de konkrete foranstaltninger, der vil gøre det muligt for det at blive en realitet," sagde hun.

Maj talte sammen med co-grundlægger og filantropist bill gates fra Microsoft, der også berørte behovet for at reducere malaria dødsfald og siger omkring xnumx% af commonwealth borgere bor i lande, hvor sygdommen er endemisk.

reklame
Storbritannien er allerede forpligtet til at bruge en halv milliard pund om året på at bekæmpe malaria og kan opfordre kollegerne til at målrette mod en halvering af malariakurser ved 2023.

"Vi kan ikke i god samvittighed tale om de unge i verden om at sikre en arv til vores børn og børnebørn uden at tackle en sygdom, der globalt dræber en af ​​dem hvert andet minut," tilføjede hun.

($ 1 = 0.6983 pounds)

Læs

Udviklingslande

EU optrapper støtte til #Nigeria, #Niger og #Cameroon som humanitær krise forværres

Udgivet

on

20150107PHT05002_originalEuropa-Kommissionen yder supplerende humanitær bistand for at hjælpe med til at afhjælpe forværringssituationen i Chad-søen.

I dag (4. august) annoncerede Europa-Kommissionen yderligere 12.5 mio. € i humanitær bistand til støtte for mennesker i Nigeria, Niger og Cameroun, da de står over for en forværret humanitær krise. Dagens yderligere nødhjælp vil hjælpe sårbare befolkninger i Lake Chad-regionen. Der ydes 9 mio. EUR til støtte for folk i Nigeria, 2 mio. EUR i Cameroun og 1.5 mio. EUR i Niger.

Den nye finansiering kommer som vold af terroristgruppen Boko Haram fra det nordlige Nigeria har alvorligt destabiliseret Chad-regionen, hvilket forårsager forskydningen af ​​millioner af mennesker.

reklame

"Da jeg rejste til regionen i sidste måned, var jeg vidne til situationen for mennesker i Lake Chad Basin. Millioner er blevet fordrevet, og antallet af dem, der kæmper for at finde mad, er i stigende grad alarmerende. Situationen i Nigeria er især dramatisk. Som altid er børn børn er hårdest ramt, og vi skal hurtigst muligt gribe ind for at stoppe deres lidelse. Denne yderligere EU-finansiering vil fokusere på nødhjælp, primært inden for mad og ernæring, vand og sanitet og sundhed. Alt bestræbelser bør gøres for at sikre, at humanitære organisationer kan sikkert nå dem, der har brug for hurtig hjælp. " sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

Den EU-støtte, der blev annonceret i dag, kommer oven på den € 58m, der tidligere blev tildelt krisen i Chad-søen, og den samlede EU's humanitære bistand til over € 70m for regionen i 2016. Den Europæiske Union er en vigtig humanitær donor i regionen, der yder bistand til lokale, værts- og fordrevne befolkninger i forskellige humanitære hjælpesektorer i de seneste år.

TABEL - Samlet EU-humanitær bistand til befolkninger i Tchad-søen og i Sahel i 2016: 216,200,000 €

reklame
Bistandstype (i €)
Land Modstandsdygtighed og mad Støtte til konflikt berørt befolkning i Lake Chad Basin Yderligere nødhjælp
Burkina Faso +15 300 000 XNUMX
Cameroun +2 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +2 000 000 XNUMX
Tchad +41 000 000 XNUMX +9 200 000 XNUMX
mali +17 500 000 XNUMX
Mauretanien +10 700 000 XNUMX
Niger +29 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +1 500 000 XNUMX
Nigeria +31 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX
senegal +6 400 000 XNUMX
Vestafrikas regionale programmer +23 600 000 XNUMX
I alt EUR +145 500 000 XNUMX +58 200 000 XNUMX +12 500 000 XNUMX

Baggrund

Nigeria er det værste ramte land af den regionale humanitære krise. De Forenede Nationers skøn over 7 millioner nigerianere er blevet ramt af konflikten i den nordøstlige del af landet alene - herunder over 2 millioner fordrevne, der stoler på humanitær bistand for at overleve. Allerede sårbare værtssamfund er også dybt påvirket, ligesom lokalbefolkningen i Nigeria, og i stigende grad.

Den nordlige del af Kamerun er i øjeblikket vært for 65,100 nigerianske flygtninge og 191, 600 internt fordrevne, hvoraf 158,500 har flået angreb fra Boko Haram. I mellemtiden har volden tvunget nogle 167,000-folk fra deres hjem i Niger, som også er vært for 82,000-nigerianske flygtninge.

Samtidig vurderes nogle 4.4 millioner nigerianere at være alvorligt fødevare usikre i den nordøstlige del af landet. Antallet af børn, der lider af alvorlig akut underernæring, er rapporteret at være særligt alarmerende - mindst 244,000 vurderes at blive påvirket i staten Borno alene. Hjælpeagenturer rapporterer, at en ud af fem børn kan dø, hvis de ikke er forsynet med akut livreddende behandling.

Specielt i Nigeria har Europa-Kommissionen løbende opskåret sin støtte for at imødekomme de stigende humanitære behov. EU's humanitære bistand til Nigeria siden 2014 beløber sig til € 73 mio.

Mens behovene er enorme, er det kun sidste uge, at yde humanitær bistand i Nigeria og regionen som helhed stadig udfordrende, som det fremgår af angrebet mod humanitære respondenter i det nordøstlige Nigeria.

Mere information

Kamerun factsheet

Niger factsheet

Nigeria factsheet

EU intensiverer humanitær bistand til ofre for Boko Haram i Afrikas Lake Chad-region

Læs

Udviklingslande

#EUTurkey: Læger uden Grænser vil ikke længere tage midler fra EU

Udgivet

on

20131008PHT21745_originalLæger uden Grænser (MSF) har i dag offentliggjort, (17 af juni), at de ikke længere vil tage midler fra Den Europæiske Union og medlemsstaterne, i modsætning til hvad de opfatter som skadelige afskrækkelse politikker og intensivere forsøg på at skubbe folk og deres lidelser væk fra europæisk kyster. Beslutningen tager øjeblikkelig virkning og vil gælde for Læger uden Grænsers projekter i hele verden.

Tre måneder til EU-Tyrkiet aftale, som de europæiske regeringer påstår som en succes, mennesker med behov for beskyttelse, er tilbage tælle dens sande menneskelige omkostninger. På de græske øer, mere end 8,000 mennesker, herunder hundredvis af uledsagede mindreårige, er blevet strandet som en direkte konsekvens af EU-Tyrkiet deal. De har boet i alvorlige forhold, i overfyldte lejre, nogle gange i flere måneder. De frygter en tvungen tilbagevenden til Tyrkiet endnu er berøvet væsentlig retshjælp, deres ene forsvar mod kollektiv udvisning. De fleste af disse familier, som Europa har lovgivet ud af syne, er flygtet konflikt i Syrien, Irak og Afghanistan.

Europa-Kommissionen hyldede for nylig aftalen mellem EU og Tyrkiet som en succes. Europa-Kommissionens første vicepræsident Frans Timmermans sagde: "Erklæringen mellem EU og Tyrkiet leverer resultater: migranter ser, at det ikke er værd at risikere deres liv på smuglerbåde, og vi er på vej til at indgå kontrakter på 1 mia. € i projekter under flygtningefaciliteten ved slutningen af ​​denne sommer. Men nu er det ikke øjeblikket at læne sig tilbage. Vi er nødt til at gennemføre alle elementerne i erklæringen fuldt ud. Dette inkluderer øget genbosættelse og øget Grækenlands kapacitet til at tackle den humanitære situation og håndtere asylansøgninger i tråd med EU lov. De tyrkiske myndigheder skal også færdiggøre gennemførelsen af ​​køreplanen for visumliberalisering. "

reklame

Læger uden Grænser siger, at aftalen mellem EU og Tyrkiet sætter selve begrebet "flygtning" og den beskyttelse, det giver, i fare. Læger uden grænser International generalsekretær Jerome Oberreit sagde: ”I flere måneder har Læger uden Grænser udtalt sig om et skammeligt europæisk svar med fokus på afskrækkelse snarere end at give folk den hjælp og beskyttelse, de har brug for. Igen er Europas hovedfokus ikke på, hvor godt folk vil blive beskyttet, men på hvor effektivt de holdes væk. ”

Læger uden Grænser også indsigelse mod Kommissionens forslag om at kopiere mellem EU og Tyrkiet logik tværs af mere end 16 lande i Afrika og Mellemøsten. Disse tilbud ville pålægge handel og udviklingsbistand nedskæringer på lande, der ikke stammer migration til Europa eller lette tvungne afkast, belønne dem, der gør.

MSF siger, at da aftalen mellem Europa og Tyrkiet foretaget på 18 marts, har Grækenland forvandlet flygtningelejre i interneringslejre. Flygtninge bliver sorteret og vente på at blive sendt tilbage til Tyrkiet for dem, der kom efter 20 marts. EU-Tyrkiet aftale sætter en farlig præcedens for andre lande hosting flygtninge, sende en meddelelse, at omsorg for mennesker tvunget fra deres hjem er valgfri, og at de kan købe deres vej ud af at give asyl. Sidste måned, den kenyanske regering citerede europæiske migrationspolitik at retfærdiggøre deres beslutning om at lukke verdens største flygtningelejr, Dadaab, sender dens beboere tilbage til Somalia. Ligeledes handlen gør intet for at tilskynde lande omkring Syrien, allerede hosting millioner af flygtninge, til at åbne deres grænser for dem i nød.

reklame

"Europas forsøg på at outsource migrationskontrol er at have en dominoeffekt, med lukkede grænser strækker sig hele vejen tilbage til Syrien. Folk i stigende grad har ingen steder at vende, "siger Oberreit. "Vil situationen i Azaz hvor 100,000 mennesker er blokeret mellem lukkede grænser og frontlinjerne bliver reglen, snarere end den dødbringende undtagelse?"

EU-Tyrkiet deal finansielle pakke indeholder en milliard euro i humanitær bistand. Erkender, at deres er uden tvivl behov i Tyrkiet, et land, der i øjeblikket er vært tæt på tre millioner syriske flygtninge, er støtten blevet forhandlet som belønning for grænsekontrol løfter, snarere end at være baseret udelukkende på behov.

”Afskrækkelsespolitikker, der sælges til offentligheden som humanitære løsninger, har kun forværret lidelsen hos mennesker i nød. Der er ikke noget fjerntliggende humanitært ved disse politikker. Det kan ikke blive normen og skal udfordres, ”sagde Oberreit. ”Læger uden Grænser modtager ikke finansiering fra institutioner og regeringer, hvis politik skader så meget. Vi opfordrer de europæiske regeringer til at skifte prioriteter - i stedet for at maksimere antallet af mennesker, de kan skubbe tilbage, skal de maksimere det antal, de byder velkommen og beskytter. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending