Følg os

EU

Kommissærerne Vassiliou og Geoghegan-Quinn byder Nobelprisen for kemi til EU-finansieret forsker

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Nobel_medalNobelprisen for kemi 2014 blev i dag (8. oktober) tildelt i fællesskab til Eric Betzig, Stefan W. Hell og William E. Moerner "for udvikling af superopløst fluorescensmikroskopi". Mens professorerne Betzig og Moerner arbejder i USA, er professor Hell tysk og arbejder på Max Planck Institute for Biophysical Chemistry i Göttingen og det tyske kræftforskningscenter i Heidelberg.

Gennem hele sin karriere har Prof S. Hell modtaget støtte fra EU Marie Skłodowska-Curie-aktioner (MSCA). Han var selv en MSCA-stipendiat ved Åbo Universitet i 1996-1997, og derefter koordinator for tre MSCA-individuelle stipendier. Derudover deltog han og hans kolleger i samarbejdsprojekter finansieret af EU.

Europa-kommissær Androulla Vassiliou, ansvarlig for MSCA-ordningen, og kommissær for forskning, innovation og videnskab Máire Geoghegan-Quinn sagde: "Vi lykønsker Stefan W. Hell, Eric Betzig og William E. Moerner varmt med deres præstation. Fremragende forskere som Stefan W. Hell er et glimrende eksempel på, hvad europæisk forskningsmobilitet kan opnå, og gennem hans vejledning af yngre MSCA-forskere i fremme ekspertise i den nye generation af forskere i Europa. MSCA støtter forskernes mobilitet og giver dem dermed mulighed for at tilegne sig ny viden og færdigheder inden for banebrydende videnskab. "

reklame

Stefan W. Hell blev tildelt et postdoktoralt individuelt fellesskap i 1996. Han blev derefter mentor for flere lovende Marie Skłodowska-Curie-stipendiater. Hans seneste MSCA-projekt sluttede så for nylig som maj 2014.

Meddelelsen om Nobelprisen for professor Hell kommer kun to dage efter, at dette års pris i fysiologi eller medicin gik til John O'Keefe, maj-Britt Moser og Edvard I. Moser (MEMO / 14 / 564). Begge maj-Britt og Edvard Moser er modtagere af European Research Council-tilskud, og alle tre har deltaget i EU-finansierede forskningsprojekter, herunder MSCA.

Derudover samarbejdede Hiroshi Amano, en af ​​dette års pristagere af Nobelprisen i fysik den 8. oktober, tæt sammen med et EU-finansieret Marie Skłodowska-Curie Initial Training Network.

reklame

Baggrund

Marie Skłodowska-Curie-aktionerne støtter forskeres karriereudvikling og -uddannelse - med fokus på innovationsfærdigheder - i alle videnskabelige discipliner baseret på tværnational og tværsektoriel mobilitet. MSCA bliver det vigtigste EU-program for ph.d.-uddannelse, der støtter 25,000-kandidater. Dette omfatter finansiering af industrielle doktorgrader, joint doctorates og andre innovative former for forskningstræning, der forbedrer beskæftigelsesegnetheden. Erfarne forskere opfordres til at tilbringe tid uden for akademiet, i virksomheder og andre organisationer, under deres stipendier.

Marie Skłodowska-Curie-aktionerne, der tilbyder internationale fremragende forskningskarriereudviklingsmuligheder og uddannelse til højt talentfulde forskere, vil tildele i alt € 6.16 milliarder for perioden 2014-2020 under Horizon 2020, € 80 milliarder EU's forskningsfinansieringsprogram. MSCA-projekter, som forvaltes af Europa-Kommissionens Forskningsforvaltningsorgan, støtter EU's mål om at opnå en million flere forskningsjob fra 2020.

Mere information

Nobelprisen pressemeddelelse
Horizon 2020
Marie Skłodowska-Curie-aktioner
Innovation i EU og Europa 2020 Strategi
Forskningsforvaltningsorganet

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending