Følg os

Priser

Pris for romaintegration på det vestlige Balkan og Tyrkiet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

folk, der holder et europæisk flag EUbSatI dag (2 oktober) har Europa-Kommissionen for første gang tildelt priser for roma-integration til civilsamfundsorganisationer fra det vestlige Balkan og Tyrkiet. Priserne hædrer civilsamfundets bidrag og det værdifulde arbejde med at støtte romaers sociale integration. De syv vindende organisationer, der blev annonceret under en ceremoni i Bruxelles, har alle vist omfattende og innovative tilgange.

Vinderne blev valgt blandt 21 kortlistede organisationer, der for det meste arbejdede på græsrodsniveau og enten roma-ledede eller havde roma-ansatte. De udvalgte projekter dækker forskellige områder: fra uddannelse og børns eller kvinders rettigheder til boliger, beskæftigelse og sundhed.

"Vi alle - Europa-Kommissionen, regeringerne, civilsamfundsorganisationerne - har brug for at sende den samme besked: integration af romaer er en vigtig politik. Og det er ikke kun investering til fordel for dette mindretal, men det er også en investering til samfundets fordel. At leve i et miljø, hvor hvert medlem af samfundet bidrager med deres ånd og arbejdsstyrke, vil give lande mulighed for at vokse sig stærke og velstående fra et økonomisk, socialt og kulturelt perspektiv, " sagde kommissionær Štefan Füle, udvidelsen og den europæiske naboskabspolitik, under prisuddelingen.

reklame

Prismålet er at hæve den politiske betydning af integration af romaer som en del af udvidelsesprocessen, at styrke civilsamfundets rolle og at vise Europa-Kommissionens forpligtelse til at støtte romaerne. Gennem anerkendelse af de vindende organisationers præstationer forventes initiativet at støtte yderligere gennemførelse af de tildelte aktiviteter. Hver af de syv vindere blev tildelt en pris på € 14,000.

Vinderne er:

Albanien: Roma Aktiv Albanien (RAA) med et projekt, der øger kapaciteten hos romas civilsamfundsaktører og skaber opmærksomhed omkring romakvinder

reklame

Bosnien-Hercegovina: Citizens Association for the Promoing of Education of Roma-Otaharin, med et projekt, der fremmer uddannelse

Kosovo: Idéer-partnerskabet, med et projekt, der støtter de tidligere tiggerkvinder i Fushe Kosove til at komme tilbage på arbejde og deres børn tilbage til skolen

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien: Center for integration Ambrela, med et projekt, der understøtter udvikling af den tidlige barndom

Serbien: Hænder af venskab, med et mor-barn uddannelsesprojekt

Kalkun: Sulukule Roma-kulturudviklings- og solidaritetsforeningen, med et atelier-projekt for børn

Montenegro: Center for Roma-initiativer, med handling mod tvang og tidligt ægteskab i romaer og egyptiske samfund

Mere information
Kommissær Andor mødes med lokale myndigheder for at diskutere de første resultater af ROMACT-programmet til fordel for roma-integration

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending