Brev fra formand Barroso til præsident Putin

barroso-putin.rtrs_Følgende brev blev sendt i dag (1 af oktober) af formanden for Europa-Kommissionen, José Manuel Barroso, formanden for Den Russiske Føderation, Vladimir Vladimirovich Putin.

"Hr. Formand,

"Efter Deres brev af 17 september vil jeg gerne byde velkommen til den konstruktivt engagement fra alle sider i det trilaterale ministermøde om gennemførelsen af ​​EU-Ukraine associeringsaftalen, herunder en vidtgående og bredt frihandelsområde på 12 September.

"Konklusionerne på dette møde blev godkendt af alle deltagere og fastlagt i en fælles ministeriel erklæring.

"I EU har vi informeret vores medlemsstater om resultatet af den trilaterale proces, og vi har nu fået deres godkendelse af de nødvendige lovgivningsmæssige skridt.

"Jeg skal understrege, at forslaget om at udsætte den midlertidige anvendelse af den vidtgående og bredt frihandelsområde er knyttet til fortsættelse af CIS-FTA præferenceordning, som aftalt i den fælles ministerielle erklæring. I denne sammenhæng har vi stærke bekymringer om den nylige vedtagelse af et dekret af den russiske regering at foreslå nye handelsbarrierer mellem Rusland og Ukraine. Vi mener, at anvendelsen af ​​dette dekret ville stride mod de aftalte fælles konklusioner og beslutningen om at udsætte den midlertidige anvendelse af den handelsrelaterede del af associeringsaftalen.

"Den fælles ministerielle erklæring forudser også yderligere konsultationer om, hvordan skal imødekomme ønsker fremsat af Rusland. Vi er klar til at fortsætte engagerende på, hvordan man tackler de opfattede negative virkninger for den russiske økonomi som følge af gennemførelsen af ​​et vidtgående og bredt frihandelsområde.

"Jeg tager dog lejligheden til at understrege, at associeringsaftalen er fortsat en bilateral aftale, og at der i overensstemmelse med international ret, kan kun foretages eventuelle tilpasninger det på anmodning af en af ​​parterne og efter aftale med den anden, ifølge til de mekanismer, der er fastsat i teksten, og de respektive interne procedurer parterne.

"Jeg ønsker at minde om, at de fælles konklusioner på ministermødet staten klart, at alle disse trin er en del af en omfattende fredsproces i Ukraine, respekterer Ukraines territoriale integritet samt dets ret til at bestemme sin skæbne.

"Derfor, mens alle parter bør gennemføre konklusionerne, der er fastsat i den fælles ministerielle erklæring i god tro, opgørelsen ikke og kan ikke på nogen måde begrænser de suveræne beføjelser Ukraine.

"Europa-Kommissionen er fortsat fast besluttet på at bidrage til en fredelig løsning. I denne henseende håber vi, at de seneste positive skridt er indeholdt i Minsk-protokollen af ​​5 september, og efterfølgende notat fra 19 til september vil blive fuldt implementeret, herunder overvågning af den ukrainsk-russiske stat grænsen og dens kontrol af OSCE, og tilbagetrækningen af alle udenlandske væbnede formationer og militært udstyr fra Ukraines område.

"Vi forventer også, at der kan opnås hurtige og afgørende fremskridt i de trilaterale gas taler imod en gensidigt acceptabel midlertidig løsning for den kommende vinter periode, på grundlag af de kompromisforslag elementerne af Europa-Kommissionen. Det er afgørende, at genoptagelsen af ​​energi leverancer til borgerne i Ukraine er sikret, og at opfyldelse af alle kontraktlige forpligtelser med kunder i EU er sikret. "

Med venlig hilsen

José Manuel BARROSO

tags: ,

Boligtype: En forsiden, Konflikter, Krim, EU, Europa-Kommissionen, Politik, Rusland, Ukraine, Verdens