Følg os

Forsiden

Rhodes Forum 2014 afslutter sit arbejde

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rhodes-Forum-2014-GR-IBNA-565x376Den 12th årlige session for Rhodes Forum, der afholdes af World Public Forum “Dialog mellem civilisationer”, som samlet på den græske ø Rhodos mere end 400 offentlige personer og statsmænd, akademikere, religiøse personer og repræsentanter for kunst, massemedier og forretningssfærer fra 65 lande, har afsluttet sit arbejde. Deltagerne i arrangementet diskuterede mulighederne for harmonisering af internationale forbindelser og styrkelse af stabilitet i verden. Blandt foredragsholderne var grundlæggerpræsident for World Public Forum "Dialogue of Civilizations" Vladimir Yakunin, Præsident for Den Tjekkiske Republik Miloš Zeman, Minister for infrastruktur, transport og netværk i Den Hellenske Republik Michalis Chrisochoidis, Tysk politiker Matthias Platzeck, Østrigsk politiker Alfred Gusenbauer, Prinsesse af Bahrain HH Shaikha Dheya bint Ebrahim Al Khalifa, medformand for World Public Forum “Dialogue of Civilizations” og tidligere generalsekretær for Europarådet Walter Schwimmer, kommissæren for det sydlige Ægæiske Hav Hatzimarkou Georgios og andre fremtrædende figurer.

Hovedtemaet for det 12. Rhodos Forum var 'Forebyggelse af verdenskrig gennem global solidaritet: 100 år senere ', til minde om 100-året for første verdenskrig I. Temaet er lige så relevant i dag som det nogensinde har været i lyset af de mange militære konflikter, der raser i forskellige dele af verden i dag, når det er bydende nødvendigt at fremme kulturen for ikke-vold, og ånden af ​​samarbejde, fred og retfærdighed i verden.

Deltagerne på forummet fordømte aggressionen mod suveræne nationer og folk, massedrab på uskyldige civile, vilkårlige sanktioner mod borgerne i andre lande, den intellektuelle og moralske undertrykkelse af naturlige former for menneskelig adfærd, masseovervågningsprogrammer samt engros ødelæggelse af menneskehedens sociale økologi, som for nylig er blevet hævet til den nye norm.

reklame

I de afsluttende bemærkninger fra formandskabet for World Public Forum Dialogue of С civilizations, som blev fremsat af grundlæggerpræsidenten for WPF DoC Vladimir Yakunin, blev det bemærket, at den systemiske krise, der beviser, at selv den analytiske værdi af det neoliberale globaliseringsparadigme har opbrugt sig selv, for ikke at nævne dens forudsigelige kraft. Stigningen af ​​ulighed over alle rimelige grænser i så mange udviklede lande og udviklingslande er et overbevisende eksempel på dens utilstrækkelighed. Det blev understreget, at vi er nødt til at vurdere risici og trusler mod menneskelig civilisation og derved etablere en verdensorden, der vil sikre overlevelse af samfundet, menneskeheden og fremtidige generationer.

Det blev også bemærket i de afsluttende bemærkninger, at WPF vil forsøge at oversætte begrebet "civilisationsdialog" til plausible offentlige politikker ved at indføre en dedikeret tanketank til WPF Dialogue of Civilizations, som også kan tjene som et globalt knudepunkt for teorien om dialog. Dets hovedopgave vil være at sikre intellektuelt, at dialogen mellem civilisationer ikke kapres af manipulerende kræfter.

Også blandt WPF's initiativer, der vil bidrage til harmonisering af internationale forbindelser, er projektet om skolerne for interkulturel dialog. WPF vil støtte sin udvidelse både geografisk og generationsmæssigt og søger at anvende projektets principper og standarder på eksisterende uddannelsessystemer. WPF deler den opfattelse, at voksnes ansvar findes i ethvert civiliseret socialt system, og forummet vil udarbejde sin politik over for de unge for at sikre deres ret til adgang til uddannelse og bedste praksis i civilisationsdialogen. Det eksisterende program med digitale kurser i civilisationsdialog, der er implementeret i tre på hinanden følgende år, vil få betydelig støtte fra WPF for at fremme samarbejde med førende universiteter.

reklame

World Public Forum Dialogue of Civilizations (WPF DoC) er en storstilet, international, europæisk-baseret diskussionsplatform samt World Economic Forum og World Social Forum og har været aktiv i mere end 12 år. I øjeblikket er aktiviteterne i WPF DoC fokuseret på skabelsen af ​​et nyt multipolært verdensbillede; rettet mod at producere en vision for fremtidige udviklingsveje, mens man overvejer faktiske socio-politiske situationer. Organisationen har haft FN's økonomiske og sociale råd (ECOSOC) med særlig rådgivende status siden 2013 og forener i et enkelt netværk forskellige internationale og nationale ikke-statslige organisationer (NGO'er), repræsentanter for offentlige og statslige institutioner, civilsamfundsorganisationer og trosbaserede grupper, akademikere , repræsentanter for kulturelle, åndelige, forretningsmæssige og mediesfærer fra forskellige lande, medlemmer af forskellige civilisationer og kulturelle traditioner og enkeltpersoner, der deler principperne om åbenhed gensidig respekt, som danner grundlaget for nutidens dialog mellem civilisationer.

 WPF DoC søger at skabe effektive og demokratiske instrumenter til at løse globale problemer og sætte i gang evolutionære ændringer i det moderne samfunds struktur. Blandt forumets opgaver er at beskytte og fremme sameksistensen af ​​forskellige ideer og kombinere liberale standarder med humanitære værdier. Implementeringen af ​​programmet Dialog of Civilizations er tæt forbundet med interkonfessionel dialog, der samler repræsentanter for verdensreligioner for at imødegå de globale udfordringer ved ekstremisme og terrorisme.

 Den Internationale Koordinerende Komité (ICC) for Forum ledes af den tidligere generalsekretær for Europarådet og WPFs medformand Walter Schwimmer. Blandt ICC's medlemmer er præsidenten for den internationale fremskridtsorganisation Hans Koechler (Østrig), direktør for emeritusforskning ved Centre National de la Recherche Scientifique i Frankrig Henri Favre, blandt mange andre fremtrædende forskere og forskere i den nuværende dagsorden om "civilisationsdialog".

www.wpfdc.org

www.rhodesforum.org

Begavelsen til World Public Forum “Dialogue of Civilizations” (DofC) blev registreret i juli 2013 i Genève. Begavelsens aktivitet er rettet mod at støtte forskning i studiet af politiske og sociale videnskaber, religion og kultur; udvikle kommunikation mellem lande om politiske og økonomiske spørgsmål og søge kompromis i tilfælde af social uro og international konflikt. Alle donationer er afsat til udviklingen af ​​The World Public Forum Dialogue of Civilizations-programmer.

www.dofc-foundation.org

Følg den direkte videoudsendelse af forummet

Dialog mellem civilisationer Verdensomspændende integreret webplatform

World Public Forum “Dialog af civilisationer” i sociale medier:

https://twitter.com/WPFDC

https://www.facebook.com/world.public.forum?fref=ts

https://www.linkedin.com/company/2438588?trk=tyah&trkInfo=tarId%3A1406793035826%2Ctas%3AWorld%20public%20forum%2Cidx%3A2-2-3

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending