Følg os

Forsiden

Unge med udviklingshæmning tage deres historier til FN

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

undp_thsnk-my042013Talentfulde unge mennesker med intellektuelle handicap og en lidenskabelig tro på deres ret til at have en stemme i beslutninger, der påvirker deres liv, vil fortælle deres personlige historier ved en højt profileret FN-begivenhed.

De fire teenagere, der selv er fortalere - en pige og tre drenge fra Bulgarien, Tjekkiet og Spanien - rejser til Genève den 26. september for at tale medlemmer af to vigtige FN-komiteer, Udvalget om Barnets Rettigheder (CRC) og Udvalget om rettigheder for personer med handicap (CRPD).
Under arrangementet fremhæver de unge deres arbejde - gennem ord, plakater, video, kunst og musik - under det EU-finansierede Hear Our Voices-projekt, der har til formål at sikre, at børn behandles som eksperter i sager, der er relateret til deres egne liv, og at der tages hensyn til deres meninger
Sammen arbejder de to FN-komiteer for at sikre børn med handicap ret til at nyde liv, hvor deres stemme høres og deres potentiale udnyttes. Børn og dem, der arbejder sammen med dem, ved imidlertid, at principper på højt niveau ikke altid oversættes til handling og ægte børnedeltagelse på stedet.
Formålet med de fire børn er derfor at tilskynde medlemmer af FN-udvalgene til mere aktivt at støtte inddragelse af unge med intellektuelle handicap i beslutninger, der påvirker deres liv og fremtid. Uanset om i skole, børnepasning eller på det højere niveau af politikudvikling, bør børn få adgang til tilgængelig information, og de bør understøttes, så de kan bidrage til diskussioner.
Dette er særligt vigtigt, da mange lande er ved at udvikle handlingsplaner til omdannelse af børn og unge med intellektuelle handicap - med det formål at fjerne dem fra institutioner, der ofte har vist sig at være opdrættere for krænkelser af menneskerettighederne og ind i samfundsbaserede tjenester. Men få har strukturer til rådighed for de meningsfulde inkluderingsbørn med intellektuelle handicap i den politiske beslutningsproces, der effektivt fremmedgør børn fra spørgsmål, hvor deres input er yderst værdifuldt.
Arrangørerne af arrangementet er Inclusion Europe, en førende NGO, der arbejder for mennesker med intellektuelle handicap i Europa, det Bruxelles-baserede Eurochild og Lumos, JK Rowlings internationale børns velgørenhed. De arbejder med partnere fra børnenes hjemlande - Bulgarien (Cedar Foundation), Tjekkiet (QUIP) og Spanien (Down Madrid).
Disse organer mener, at børn med alvorlige handicap eller komplekse behov skal have mulighed for at deltage meningsfuldt i beslutninger, der påvirker dem. Personale, der arbejder med børn, bør trænes i de færdigheder, der er nødvendige for at støtte børn til at forstå - og at blive hørt og forstået, uanset deres handicapniveau. De vil opfordre begge udvalg til udtrykkeligt at kræve, at statsrapporter vedrørende individuelle nationer bør indeholde bevis for deltagelse af børn med intellektuelle handicap, da der i mange tilfælde er bestemmelser, der gør det muligt for denne gruppe af børn at deltage, fattige eller ikke-eksisterende.
  • Inklusion Europa er en sammenslutning af mennesker med intellektuelle handicap og deres familier i hele Europa. Organisationen startede i 1988 og kæmper for lige rettigheder for mennesker med intellektuelle handicap og deres familier i alle samfundslag. Inklusion Europa har et stort netværk af medlemmer i hele Europa fra lokalt til nationalt niveau. Kontakt: Silvana Enculescu, kommunikationsmedarbejder - [e-mail beskyttet]org; Besøg vores internet side, Følg os på Twitter eller Facebook
  • Eurochild er et netværk af organisationer og enkeltpersoner, der arbejder i og i hele Europa for at fremme børns og unges rettigheder og velfærd. Vores vision er et samfund, hvor børn og unge vokser op lykkelige, sunde og selvsikker og respekteres som enkeltpersoner i deres egen ret. Eurochild har mere end 160-medlemmer i 35-lande i hele Europa. Sekretariatet er baseret i Bruxelles. Besøg Eurochild internet side
  • Lumos er en international ikke-statslig organisation, oprettet af forfatteren JK Rowling, som arbejder for at afslutte institutionalisering af børn rundt om i verden. Det virker til at omdanne uddannelses-, sundheds- og socialsystemer til børn og deres familier og hjælpe børn med at flytte fra institutioner til familiebaseret pleje. Besøg Lumos internet side, følg Lumos videre Twitter eller Facebook

reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending