Følg os

Forsiden

IOM undersøger rapporter om bevidst drukning af 500 indvandrere i Middelhavet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Italiens officielle opfordrer til exitstrategi for vandrende bådpatruljerEfterforskere fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) har fået øjenvidnes vidnesbyrd om en tragisk hændelse, hvor så mange som 500 migranter druknede, da deres skib bevidst blev sunket i Middelhavet.

Disse rapporter peger på en voksende dødstall fra Europas kyster, som i år allerede nærmer sig 3,000. Det er næsten fire gange tallet fra 2013, som IOMs Missing Migrants Project anslået til at være 700 dødsfald.

”Tallene, der dør ud for Europas kyster, er chokerende og uacceptable,” sagde IOMs generaldirektør William Lacy Swing. ”Dette er kvinder, børn og mænd, der kun håber på et mere værdigt liv. De risici, de tager, afspejler deres desperation, og vi kan ikke fortsætte med at overlade dem til deres skæbne. ”

reklame

IOM-personale og italiensk politi har interviewet to overlevende bragt i land til byen Pollazzo på Sicilien. Begge er palæstinensiske mænd fra Gaza, der blev reddet separat efter dage i vandet, der klamrede sig fast til flotationsudstyr. De fortalte efterforskerne, at deres overfyldte skib blev sendt til bunden af ​​rasende smuglere, da kravene om, at de flyttede til et mindre søværdigt skib, blev afvist af migranterne. De overlevende i alderen 27 og 33 år, der har anmodet om asyl, beskrev skræmmende scener, da udmattede ofre bukkede under overalt omkring dem.

Tirsdag morgen havde myndighederne i Italien, Malta og Grækenland bekræftet over for IOM-medarbejdere redning af ti migranter fra det mistede fartøj. Derudover er der fundet tre lig fra skibsvraget.

De overlevende på Sicilien fortalte IOM, at de forlod havnen i Damietta i Egypten lørdag den 6. september med omkring 500 mænd, kvinder og børn fra Mellemøsten og Afrika ombord. De sagde, at de blev tvunget til at skifte skib flere gange, men modstod en omskiftning til et erstatningsfartøj, som de anså for usød. Menneskerne var rasende, at de mordede båden med deres egne, sagde vidnerne.

reklame

De to vidner fortalte IOMs personale, at de flygtede fra Gaza gennem Egypten i begyndelsen af ​​september.

Ifølge deres vidnesbyrd var der syrere, palæstinensere, egyptere og sudanesere om bord.

”Hvis rapporter om overlevende bekræftes, vil dette være det værste skibbrud af migranter i flere år, ikke en utilsigtet tragedie, men den tilsyneladende bevidste drukning af migranter af kriminelle bander, der afpresser penge for deres desperate rejser. Deres handlinger er lige så uhåndterlige som de er onde, ”sagde IOM-talsmand Leonard Doyle.

Andre overlevende fra tragedien, der blev bragt i land på Kreta, bekræftede, at der var omkring 500 migranter på skibet, da det sank.

De fleste af de 500 passagerer druknede, men andre formåede at forblive flydende ved at holde fast i snavs og flotationsudstyr. Efter næsten to dage i havet fandt et panamansk flagskib "Pegasus", der bar 386 migranter reddet fra endnu en båd, de to palæstinensiske mænd svæve i vandet. De blev ført til den italienske havn Pozzallo for to dage siden, hvor de forbliver i en tilstand af udmattelse og chok efter deres oplevelse.

Et britisk flag skib reddede yderligere fem voksne og et barn fra havet, og de er nu på Kreta. To andre blev reddet fra Malta.

Myndighederne undersøger også en rapport om, at yderligere 200 mennesker er savnet, formodes at drukne i en hændelse ud for Libyen, og yderligere 15 døde ud for Egyptens kyst.

Hvis disse rapporter bekræftes, ville antallet af dødsfald i den forløbne uge være over 700 mennesker mistet til søs, hvilket gør dette til en af ​​de mest dødbringende perioder i de seneste år.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending