Følg os

EU

Udfordringer i Middelhavet, sort arbejde og indvandring på EØSU's dagsorden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

afc8fdfbb6c3998d550c009b348107a5Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalgs (EESC) plenarmøde den 10.-11. September vil tage fat på strategiske udfordringer i Middelhavsområdet med den maltesiske minister Helena Dalli. Debatterne med to repræsentanter for den italienske regering, statssekretær Teresa Bellanova og statssekretær Domenico Manzione vil fokusere på de meget kontroversielle emner for indvandring og sort arbejde i EU. EØSU vil også tage stilling til den sociale dialog i Den Økonomiske og Monetære Union.

Sort arbejde: Forhindre og udrydde - Rapportere Palmieri og Bontea

Sort arbejde undergraver idealerne om lovlighed, sikkerhed, solidaritet og udgør en trussel mod social og skattemæssig retfærdighed, fri konkurrence på markedet og arbejdskraftens frie bevægelighed i EU. EØSU bifalder oprettelsen af ​​en europæisk platform for at hjælpe EU-landene med at forhindre og afskrække dette fænomen og opfordrer den nye Kommission til at lette vedtagelsen af ​​en fælles strategi med henblik herpå. Mere

reklame

- Afstemning forud for en debat den 10. september kl. 14 med den italienske statssekretær for arbejds- og socialpolitik Teresa Bellanova

EU's indvandringspolitik - Ordfører Iuliano

Efter anmodning fra det italienske formandskab for EU har EØSU udarbejdet en udtalelse om dette meget debatterede emne. Tiden for kun halvhjertede løsninger er forbi, og EØSU opfordrer til en virkelig fælles politik for indvandring, asyl og ydre grænser med en mellemlang og lang sigt. Det bør prioriteres at fjerne barrierer på arbejdsmarkedet og diskrimination under hensyntagen til den demografiske situation og den aldrende befolkning i EU-medlemsstaterne. EØSU tilskynder til en global tilgang til migration og mobilitet (GAMM) og indgåelse af afbalancerede og juridisk bindende mobilitetspartnerskaber. Mere

reklame

- Afstemning forud for en debat den 10. september kl. 4.45 med den italienske indenrigsminister Domenico Manzione

Social dialog i Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU) - Ordfører Dassis

Europa-Parlamentet har anmodet om EØSU's udtalelse om strukturen og organisationen af ​​den sociale dialog i ØMU'en. Social dialog er og skal forblive en iboende del af EU's vækst- og beskæftigelsespolitik, især i foranstaltninger til at overvinde krisen. Økonomisk styring og social integration er begge en integreret del af at skabe vækst og job. Social dialog kan spille en afgørende rolle for at garantere bæredygtig økonomisk og social genopretning i alle EU-lande, bidrage til at skabe job af høj kvalitet og med succes med økonomiske og sociale reformer. Mere

På 11 September på 9h30 vil præsident Malosse præsentere en debat med den maltesiske minister med ansvar for social dialog, forbrugerpolitik og borgerlige frihedsrettigheder Helena Dalli om strategiske udfordringer i Middelhavsområdet.

EØSU's plenarmøde - 10. og 11. september 2014
Charlemagne bygning (Europa-Kommissionen), værelse S3, Bruxelles

Se plenarforsamlingen her. Den fulde dagsorden er tilgængelig her.

Andre udtalelser skal drøftes og sættes til afstemning under plenarmødet:

  • Grønbog om mobil sundhed - Caño Aguilar
  • EU's maritime sikkerhedsstrategi - Bredima
  • EU-strategi for Adriaterhavet og Ioniske Område -Palmieri
  • Social investering - Rodert
  • Svar på det europæiske borgerinitiativ 'Vand og sanitet er en menneskerettighed! Vand er et offentligt gode, ikke en vare "'- Le Nouail Marlière

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending