Følg os

katastrofer

EU-solidaritetsfond: Kommissionen for at hjælpe Italien, Grækenland, Slovenien og Kroatien efter oversvømmelse, jordskælv og ice storm katastrofer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Slika-_original-1352112919-808926Regionalpolitisk kommissær Johannes Hahn har i dag (27 august) annonceret en støttepakke til en værdi af næsten € 47 mio. EUR foreslået af Europa-Kommissionen for Sardinien (Italien), Kefalonia (Ionian Islands, Grækenland), Slovenien og Kroatien efter en række naturkatastrofer ramte regioner i sent 2013 og tidligt 2014.

Den foreslåede støtte på € 16.3m til Italien er et svar på den alvorlige oversvømmelse i november 2013, mens 3.7m € er øremærket til Grækenland til at hjælpe med at dække omkostningerne ved et jordskælv og flere efterskud i Kefalonia og De Joniske Øer i januar-marts 2014. Både Slovenien og Kroatien blev hårdt ramt af en isstorm i januar og februar 2014 og har fået tildelt støtte til henholdsvis € 18.4m og € 8.6m.

Kommissær Hahn, der fører tilsyn med fonden og underskrev dagens forslag, sagde: "Denne beslutning afspejler selve karakteren af ​​denne fond, som er solidaritet med vores medstater og naboer i deres tid efter behov efter naturkatastrofer. Den Europæiske Solidaritetsfond hjælper disse lande med at komme på benene igen og genvinde stabilitet, som trues af alvorlig skade på økonomiske sektorer såsom turisme eller ødelæggelse af vigtig infrastruktur. Den foreslåede finansiering vil gøre det muligt for Italien, Grækenland, Slovenien og Kroatien at komme sig efter deres respektive katastrofer og godtgøre redningsomkostninger i de berørte regioner. "

reklame

Han tilføjede: ”Disse beløb er specifikke og målrettede for at hjælpe med at tackle den umiddelbare og direkte virkning af naturkatastrofer. Derudover understøttes den samlede udvikling af disse regioner gennem de europæiske struktur- og investeringsfonde. Koncentrering af ressourcer inden for forretningsstøtte, forskning og innovation, ikt og økonomien med lavt kulstofindhold, de kan hjælpe disse regioner med at forvandle deres katastrofe til en mulighed for at udvikle en bæredygtig økonomisk model baseret på deres lokale styrker og egenskaber. ”

Støtten under Den Europæiske Solidaritetsfond skal stadig godkendes af Europa-Parlamentet og Rådet. Forudsat at det er tilfældet, vil det gå en eller anden måde med at dække nødudgifter, der er afholdt af de offentlige myndigheder i disse fire medlemslande på grund af katastroferne. Tilskuddet vil især hjælpe med til at gendanne vital infrastruktur og tjenester, godtgøre omkostningerne ved nød- og redningsoperationer og hjælpe med at dække nogle af oprydningsomkostningerne i de katastrofeberørte regioner.

Baggrund

reklame

Den 18-19 november 2013 oplevede Sardinien (Italien) ekstrem og intens nedbør, hvor mange floder sprængede deres bredder og udløste oversvømmelser og jordskred. Der blev forårsaget alvorlig skade på boliger, virksomheder og landbrugssektoren, mens der var alvorlig forstyrrelse af større og lokale transportforbindelser og vigtige offentlige infrastrukturnetværk. Italien rapporterede om 16-skader, over 1,700-fordrevne og en savnet person. Italien estimerer, at reparationen af ​​vej- og forsyningsnetværket vil vare over 2 år.

På den græske ø Kefalonia, den 26 januar 2014, ramte et jordskælv, der målte 5.8 i Richters skala lige nordøst for Argostolion, og det føltes på de tilstødende Ioniske øer og gennem hele Grækenlands territorium. Dusinvis af efterskokker fulgte i uger og måneder efter, med betydelige konsekvenser for miljøet og infrastrukturen. Grækenland rapporterer, at nogle 100-huse skal nedrives på øen, mens tusinder af huse led skade og midlertidigt er ubeboelige, hvilket tvinger beboerne til at sove i telte, skibe og nødophold. Skoler og børnehaver blev også lukket indtil midten af ​​februar, mens faldende klipper og jordskred gjorde mange veje utilgængelige. Jordskælvet havde en betydelig indflydelse på de sociale infrastrukturer og iværksætteraktiviteter på De Joniske Øer, kendt for deres kulturarv, og forberedelserne til turistsektoren til sommersæsonen blev hårdt påvirket.

I slutningen af ​​januar i år ramte nogle af de værste snestorme i vinter i årtier Slovenien og Kroatien. For Slovenien var næsten halvdelen af ​​alpens nationers skove blevet beskadiget af is (svarende til en pris på € 214 mio.), Mens et ud af fire hjem blev efterladt uden strøm med kraftig sne, der bragte strømledninger og træer ned. myndigheder rapporterer alvorlige skader på elektriske anlæg, offentlige og private bygninger, virksomheder og på transport- og vejnetværket. På grund af de barske forhold og skaderne på kraftledninger var 120 husstande uden elektricitet, hvilket repræsenterer over 000% af Sloveniens befolkning

Ligeledes oplevede Kroatien, især de nordvestlige og nordlige Adriaterhavsregioner, alvorlige oversvømmelser og skadede grundlæggende infrastruktur og både privat og offentlig ejendom. Kroatisk rapporterede, at 5 amter var berørt: Primorje-Gorski Kotar, Karlovac, Sisak-Moslavina, Varaždin og Zagreb. På grund af den tunge isvægt på træer og infrastruktur faldt træer og kufferter revnede, mens kraftledninger (dækket op til 10 cm is) knækkede. Hovedveje var ufremkommelige, og omfattende strøm- og vandnedskæringer påvirkede borgernes daglige liv såvel som de offentlige institutioners og virksomheders funktion. Også kroatiske rapporterede over 56 000 hektar skove, hvoraf næsten 10 000 hektar blev ødelagt.

Den samlede årlige tildeling til rådighed for Solidaritetsfonden i 2014 er € 530.604 mio. (€ 500 mio. I 2011-priser). For at tage højde for den lavere årlige tildeling, der blev indført i 2014 (500 mio. EUR plus den resterende del af det foregående år sammenlignet med 1 mia. EUR før) og for at undgå tidlig udtømning af fonden, må det maksimale økonomiske bidrag for en given katastrofe ikke overstige to tredjedele af den årlige tildeling af fonden - € 353.736 mio. i 2014.

Den Europæiske Unions Solidaritetsfond (EUSF) blev oprettet for at støtte EU-medlemsstater og tiltrædelseslandene ved at tilbyde økonomisk støtte efter større naturkatastrofer. Fonden blev oprettet i kølvandet på de alvorlige oversvømmelser i Centraleuropa i sommeren 2002.

Den reviderede EU-solidaritetsfondsforordning trådte i kraft den 28 juni og forenkler de eksisterende regler, så støtte kan udbetales hurtigere end før. Brug af forskud vil blive muligt for første gang for medlemslande fra 2015.

Mere information

Beslutninger: EU-solidaritetsfond
EUSF Reform: Pressemeddelelse og MEMO / 13 / 723
Twitter: EU_Regional JHahnEU

katastrofer

Brand på det nordmakedoniske COVID-19-hospital dræber mindst 14

Udgivet

on

By

Fjorten mennesker blev dræbt og 12 alvorligt såret, da en brand brød ud på et midlertidigt hospital for COVID-19-patienter i den nordmakedoniske by Tetovo sent onsdag (8. september), sagde Balkanlands sundhedsministerium i dag (9. september), skriver Fatos Bytyc, Reuters.

Anklagemyndigheden sagde, at DNA -analyser ville være nødvendige for at identificere nogle af ofrene, alle patienter i en alvorlig tilstand. Intet medicinsk personale var blandt ofrene.

De i alt 26 patienter blev indkvarteret på COVID-19-hospitalet på tidspunktet for branden, sagde sundhedsminister Venko Filipce.

reklame

"De resterende 12 patienter med livstruende skader bliver behandlet på Tetovo-hospitalet," sagde Filipce på Twitter.

Premierminister Zoran Zaev sagde, at branden var forårsaget af en eksplosion, og at undersøgelsen var undervejs. Lokale medier sagde, at en beholder med ilt eller gas kan have eksploderet.

Et hospital for patienter med coronavirus (COVID-19) ses efter en brand, der udbrød i Tetovo, Nordmakedonien, 9. september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokale medier viste billeder af en enorm flamme, der brød ud omkring kl. 9 (1900 GMT) på hospitalet i byens vest, da brandmænd løb til stedet. Branden blev slukket efter et par timer.

reklame

Ulykken skete den dag, hvor Nordmakedonien markerede 30 -året for dets uafhængighed fra det tidligere Jugoslavien. Alle officielle fester og begivenheder blev aflyst torsdag, sagde præsident Stevo Pendarovskis kontor.

Coronavirussager har været stigende i Nordmakedonien siden midten af ​​august, hvilket fik regeringen til at indføre strengere sociale foranstaltninger såsom sundhedskort til caféer og restauranter.

Landet med 2 millioner rapporterede 701 nye coronavirus -infektioner og 24 dødsfald i løbet af de sidste 24 timer.

Byen Tetovo, hovedsageligt beboet af etniske albanere, har et af landets højeste antal coronavirus -tilfælde.

Læs

katastrofer

I Idas kølvandet står Louisiana over for en måned uden strøm, da varmen stiger

Udgivet

on

By

South Louisiana stod klar i en måned uden elektricitet og pålidelige vandforsyninger i kølvandet på orkanen Ida, en af ​​de mest kraftfulde storme, der nogensinde har ramt den amerikanske golfkyst, da folk stod over for kvælende varme og fugtighed, skriver Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar i New Orleans, Peter Szekely i New York, Nathan Layne i Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg i Maplewood, New Jersey, Maria Caspani i New York og Kanishka Singh i Bengaluru, Maria Caspani og Daniel Trotta.

Stormen dræbte mindst fire mennesker, sagde embedsmænd, en vejafgift, der måske havde været meget større, hvis ikke et befæstet dæmningssystem blev bygget omkring New Orleans efter ødelæggelsen af ​​orkanen Katrina for 16 år siden.

(Grafik af orkanen Ida, der rammer Gulf Coast)

reklame

Tidligt tirsdag var omkring 1.3 millioner kunder uden strøm 48 timer efter, at stormen landede, de fleste i Louisiana, sagde Strømafbrydelse, som indsamler data fra amerikanske forsyningsselskaber.

Tjenestemænd var ikke i stand til at fuldføre en fuldstændig skadevurdering, fordi væltede træer tilstoppede veje, sagde Deanne Criswell, chef for det amerikanske føderale beredskabsstyrelse.

Forbindende lidelsen nåede varmeindekset i store dele af Louisiana og Mississippi 95 grader Fahrenheit (35 grader Celsius), sagde National Weather Service.

reklame

"Vi vil alle have aircondition ... Selvom du har en generator, mislykkes de efter så mange dage," sagde Louisiana-guvernør John Bel Edwards.

"Ingen er tilfredse" med skønnet om, at strømmen muligvis ikke ville blive genoprettet i 30 dage, tilføjede han og udtrykte håb om, at de 20,000 linjearbejdere i staten og tusinder flere på vej kunne afslutte før.

Præsident Joe Biden tilbød føderal hjælp til at genoprette magten under et opkald med energisekretær Jennifer Granholm og cheferne for to af Gulf Coasts største forsyningsselskaber, Entergy (ETR.N) og Southern Co (SØN), sagde Det Hvide Hus.

På Ochsner St. Anne Hospital sydvest for New Orleans pumpede 6,000 gallon tankbiler lastbil og vand ind i tanke for at holde klimaanlægget kørende. Lægecenteret lukkede for alle på nær et par akutte patienter.

New Orleans 'restauranter, mange lukker foran stormen, står også over for en usikker fremtid på grund af mangel på elektricitet og faciliteter, der genopliver minderne om de vanskeligheder, der plagede virksomheder i flere uger i kølvandet på Katrina.

"Det føles bestemt som Katrina," sagde Lisa Blount, en talsmand for byens ældste spisested, Antoine's, som er et vartegn i det franske kvarter. "At høre strømmen er potentielt slukket i to til tre uger, det er ødelæggende."

Selv elproducenterne var farlige. Ni mennesker i St. Tammany Sogn nordøst for New Orleans blev kørt til hospitalet for kulilteforgiftning fra en gasdrevet generator, sagde medier.

En mand går forbi en beskadiget elektrisk ledning på en gade, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, i New Orleans, Louisiana, USA 30. august 2021. REUTERS/Marco Bello
En ødelagt bil ses under resterne af en bygning, efter at orkanen Ida landede i Louisiana, USA, 31. august 2021. REUTERS/Marco Bello

Cirka 440,000 mennesker i Jefferson Parish syd for New Orleans kan være uden strøm i en måned eller mere, efter at forsyningspoler væltede, sagde rådsmedlem Deano Bonano med henvisning til kommentarer fra magtembedsmænd.

"Skaden fra dette er langt værre end Katrina, set fra vind," sagde Bonano i et telefoninterview.

Blandt de fire døde var to dræbt i sammenbruddet af en sydøstlig Mississippi -motorvej, der kritisk sårede 10 mere. En mand døde under forsøget på at køre gennem højt vand i New Orleans og en anden, da et træ faldt på et Baton Rouge -hjem.

Sumpede områder syd for New Orleans tog stormen. Højt vand trak sig endelig tilbage fra motorvejen til Port Fourchon, Louisianas sydligste havn, og efterlod et spor af døde fisk. Måger sværmede ad motorvejen for at spise dem.

Port Fourchon led omfattende skader, med nogle veje stadig spærret. Embedsmænd slap kun nødberedskab til Grand Isle, en barriereø i Den Mexicanske Golf. Det kan tage uger for veje at blive ryddet, sagde de.

En række biler strakte sig mindst en kilometer fra en tankstation fyldt med brændstof i Mathews, et samfund i Lafourche sogn.

Mere end halvdelen af ​​beboerne i Jefferson Parish red stormen derhjemme, sagde Bonano, og mange stod tilbage med ingenting.

"Der er ingen dagligvarebutikker åbne, ingen tankstationer åbner. Så de har intet," sagde han.

De svækkede rester af stormen dumpede kraftig regn i nabolandet Mississippi, da den rejste mod Alabama og Tennessee. Kraftig nedbør og kraftige oversvømmelser var mulige onsdag (1. september) i det midtatlantiske område og det sydlige New England, siger prognosemænd.

Sheriffens stedfortrædere i St. Tammany Parish, Louisiana undersøgte forsvinden af ​​en 71-årig mand efter et tilsyneladende alligatorangreb i oversvømmelsesvandet.

Mandens kone fortalte myndighederne, at hun mandag så en stor alligator angribe sin mand i det lille samfund Avery Estates, cirka 35 kilometer nordøst for New Orleans. Hun stoppede angrebet og trak sin mand fra vandet.

Hans skader var alvorlige, så hun tog en lille båd for at få hjælp, kun for at finde sin mand væk, da hun vendte tilbage, sagde lensmandskontoret i en erklæring.

Læs

katastrofer

EU's humanitære luftbro leverer nødhjælp til Haiti efter jordskælv

Udgivet

on

En EU-humanitær luftbrooperation bestående af to flyvninger leverer mere end 125 tons livreddende materialer til humanitære organisationer, der er aktive i Haiti, som en del af EU's reaktion på jordskælvet, der ramte landet den 14. august. Det første fly ankom til Port-au-Prince fredag ​​(27. november), mens en anden flyvning forventes at nå landet i de kommende dage. Cargo omfatter medicinsk udstyr, medicin, vand, sanitet og hygiejneartikler og andet materiale leveret af humanitære partnere fra EU.

Kommissær for krisehåndtering Janez Lenarčič sagde: "På dette kritiske tidspunkt støtter EU fortsat mennesker i Haiti, der lider under konsekvenserne af den frygtelige katastrofe, der ramte landet. Medicinsk bistand, husly og adgang til vand er presserende behov, der ikke kan efterlades takket være EU og dets partnerskabs samarbejdsindsats sammen med de haitiske myndigheder bliver der leveret vital bistand for at hjælpe Haitis befolkning med at overleve denne udfordrende tid. ”

Siden begyndelsen af ​​2021 har EU mobiliseret mere end 14 millioner euro i humanitær bistand til Haiti med fokus på katastrofeberedskab, nødberedskab på fødevarekrisen samt imødekommelse af de behov, der er skabt af stigningen i banderelateret vold, tvangsfordrivelse og tvungen hjemsendelse. Efter ødelæggende jordskælv af 7.2 størrelsesorden, der ramte Haiti den 14. august, frigjorde EU 3 millioner euro i akut humanitær bistand for at imødekomme de mest presserende behov i de berørte samfund. Pressemeddelelsen er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending