Følg os

EU

Observationer af OSCE Special observatørmission til Ukraine

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

2014_Ukraine_OSCEOSCE Special observatørmission vurderer situationen i hele Ukraine på daglig basis. Se nedenfor uddrag fra deres August rapporterer om internt fordrevne i landet.

 

1 August: I Dnepropetrovsk, SMM mødtes med den stedfortrædende leder af statens Emergency service, som sagde, at baseret på deres data, er 8,247 internt fordrevne (IDP) i øjeblikket er registreret i kommunen. Staten Emergency service organiseret bustransport for afkast i løbet af denne uge, og i alt 94 folk drog til Slavjansk og Kramatorsk.

reklame

 

5 August: I Kharkiv byen fortalte lederen af ​​IDP koordinationscenter SMM, at fra 5 august 34,047 internt fordrevne fra Luhansk og Donetsk regioner og 739 fra Krim var registreret i Kharkiv-regionen. Han advarede om, at regionen havde nået sine grænser i form af plads internt fordrevne.

 

reklame

I Chernivtsi et medlem af statens Emergency service, som også er medlem af den regionale task force der beskæftiger sig med IDP spørgsmål, fortalte SMM, at der var en risiko for intolerance blandt lokalbefolkningen mod internt fordrevne, med vrede vokser, fordi internt fordrevne fra øst blev set som at undgå militærtjeneste i øst og / eller nægte at arbejde, men foretrækker i stedet at leve på bistand fra det regionale budget.

 

10 August: En række samtalepartnere i Pershetravneve (50 km sydvest for Kharkiv by) fortalte SMM på 10 august samme alle internt fordrevne (IDP) fra Slavjansk og Kramatorsk, arrangeret af en lokal baptistkirke i byen, var vendt hjem. Ifølge de samtalepartnere, disse mennesker har imidlertid blevet erstattet af andre internt fordrevne fra Donetsk og Luhansk byer.

 

11 August: En gruppe internt fordrevne personer fra Pervomais'k (76 km vest for Luhansk by) talte til SMM i Svatovo IDP transitlejr (150 km nordvest for Luhansk by). De sagde, at kun 10,000 af Pervomais'ks 80,000 indbyggere var tilbage i byen. Byen, sagde de, blev beskyttet af både ukrainske militærstyrker og uregelmæssige væbnede styrker. Resultatet, sagde de, var, at næsten alle boligblokke i byen havde lidt skade, og kun 30% af eneboliger var intakte.

De sagde, at 200 mennesker var blevet dræbt i byen og mere end 400 såret, siden beskydningen angiveligt startede den 22. juli, hvor de døde blev begravet i gårdene. Byens borgmester, der senere blev kontaktet af SMM over telefon, bekræftede tallene fra de internt fordrevne.

To IDP koordinatorer for Luhansk regionen fortalte SMM i Svatovo at en anden IDP transit lejr var blevet åbnet i Severodonetsk (97 km nordvest for Luhansk by), og at 400 folk var øjeblikket der, venter Luhansk by at være re- taget af ukrainske militære styrker. De interviewede sagde, at i de sidste to uger omkring 1,000 kvinder, børn og gamle mennesker havde passeret gennem transit lejr i Svatovo.

 

Borgmesteren i Yuzhne (50 km øst for Odessa by) fortalte SMM at internt fordrevne havde brug for at have en registreret arbejdsplads i byen, hvis de ønskede at have deres børn indskrevet i en lokal børnehave. Medlemmer af en ikke-statslig organisation i Odessa byen fortalte SMM at 80% af internt fordrevne opholder sig i Kurortnoe og Serhiivka sanatorier (100 km sydvest, og 80km vest for Odessa by, henholdsvis) er beregnet til at vende tilbage til deres hjem i Kramatorsk eller Slavjansk i nordlige Donetsk-regionen før starten af ​​skoleåret.

 

Lederen af ​​IDP Koordinering Centre i Ivano-Frankivsk byen fortalte SMM, at der var en risiko for, at de lokale folk i området kan føle vrede mod internt fordrevne, som internt fordrevne børn blev givet prioritet over lokale børn ved tilmelding i børnehaver. Hun sagde også, at der ikke var nogen central budgetstøtte til de ekstra omkostninger, og som følge heraf blev den finansielle byrde på lokalt plan, hvilket bidrager til potentialet i endnu mere vrede.

Et medlem af Kyiv Regional Administration Co-ordination Center for IDPs fortalte SMM, at centret siden juli havde logget 9,000 anmodninger fra IDP familier, der beder om hjælp. Han sagde, at 4,460 IDP'er (90% af dem var kvinder og børn) var blevet indkvarteret ved hjælp af centret. 

 

14 August: I Kharkiv oplyste den regionale administration SMM, at en konvoj af 26 lastbiler transporterer ukrainske humanitær bistand havde forladt byen for Luhansk byen. Konvojen blev ledsaget af færdselspolitiet. Den SMM mødtes med den regionale souschef i sociale beskyttelse afdeling, som sagde, at Kharkiv-regionen ikke havde været forberedt på en stor tilstrømning af internt fordrevne kommer fra konfliktområdet dermed var der ingen koordineret indsats for at imødegå de behov, internt fordrevne. blev gjort en indsats på distriktsplan og i en ad hoc måde, sagde samtalepartneren. Ifølge samtalepartneren "har Kharkiv-regionen" opbrugt "sin evne til at absorbere yderligere internt fordrevne; manglen på en samlet IDP-database hindrer evnen til at planlægge og reagere korrekt på forskellige kategorier af IDP'er, især de mest sårbare kategorier, såsom børn med handicap.

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending