Følg os

Bangladesh

RMG sektor i Bangladesh: Et år efter tragiske Rana Plaza kollaps

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

h_50804486Den færdige beklædningsgenstand (RMG) industri Bangladesh kom under global fokus sidste år, men under meget tragiske omstændigheder.

For en måned siden var det første årsdag for Rana Plaza-fabrikken sammenbrudt, da mere end 1,100-folk blev dræbt, og 2,500 blev såret, da en beklædningsfabrik i Bangladesh kollapsede.

Ismat Jahan, den Bangladesh ambassadør i EU, sagde, at sådanne mindehændelser er "vigtige muligheder for refleksioner og lageroptagelse".

reklame

Hun tilføjede: "Hvad gik galt, hvad kan og skal gøres, og hvor vi står? Rana Plaza-tragedien såvel som Tazreen-brandtragedien har uden tvivl efterladt uudslettelig ar i vores kollektive hukommelse. Dette har dog fungeret som en vågne- op, selvom man må indrømme, at det kostede meget høje omkostninger med tabet af mange værdifulde liv. "

Hun sagde, at der nu er en voksende national genopvågning i Bangladesh der skal meget gøres for at forbedre fabrikssikkerheden og arbejdstagerrettighederne i RMG-sektoren, som tegner sig for mere end 80% af landets eksport og yder beskæftigelse til 4 millioner mennesker, hovedsagelig kvinder.

"Der er mange og varierede udfordringer for at sikre en sikker og bæredygtig RMG-industri og Bangladesh regeringen er fast besluttet på at tackle disse udfordringer med samarbejde og støtte fra relevante interessenter. "

reklame

Hun sagde Bangladesh samarbejder med Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), Den Europæiske Union og andre udviklingspartnere, herunder Storbritannien, Canada, Holland for at tage "konkrete" tiltag mod konkrete og målbare resultater med hensyn til sikkerhed, sikkerhed og arbejdsmarkedsspørgsmål i RMG-sektoren .

"Der har været" bemærkelsesværdige fremskridt i det forløbne år, og den nylige erklæring fra EU-kommissionærens talsmand i anledning af det første års jubilæum for Rana Plaza-byggesammenbrud anerkendte, at EU har set betydelige fremskridt inden for arbejdsmiljø. og i den forbedrede respekt for arbejdstagerrettigheder i Bangladesh. "

Diplomaten tilføjede: "Bangladesh dybt værdsætter den støtte, som den har modtaget fra EU som udviklingspartner. Bangladesh fordele fra EBA (foretrukne handelsområde) arrangement den nyder på EU-markedet. Dette har bidraget væsentligt til at forbedre RMG som den vigtigste eksportpost til Europa i post-MFA-perioden.

"Derfor, hvis RMG - sektoren skulle lide, en betydelig del af udviklingen gevinster i Bangladesh ville være i fare. Samtidig er EBA 's succes i Bangladesh, som et EU-udenrigspolitisk redskab til socioøkonomisk ophævelse og empowerment af kvinder, kan udstilles. Det ville derfor være til fælles interesse Bangladesh og EU for at se den ubemærket fortsættelse af EBA-faciliteten.

"Til denne ende, Bangladesh har hilst velkommen sådanne initiativer, der fremmer engagementet med EU for at sikre sikre arbejdsvilkår og forbedrede arbejdstagerrettigheder i RMG-fabrikkerne. I lignende vene, Bangladesh ville også forvente, at EU spiller en proaktiv rolle for at sikre "fair pricing" af RMG-eksporten, herunder gennem yderligere engagement af mærkerne.

"Det rapporteres, at enhedsprisen på beklædningsgenstande importeres fra Bangladesh er faldet betydeligt siden Rana Plaza-sammenbruddet på et tidspunkt, hvor producenterne nu er tvunget til at betale meget mere med hensyn til højere lønninger, transport og forsyningsafgifter. Mens en stigning i lønningerne er logisk, samtidig er den faldende tendens i prissætning af RMG produkter fra Bangladesh skal behandles resolut. Ellers ville indsatsen for at forbedre arbejdstilstanden på fabrikkerne ikke være bæredygtig i det lange løb. Det er også bydende nødvendigt for private initiativer at opfylde deres forpligtelse efter lukningen af ​​fabrikker, der findes usikre efter inspektion. De må være på vej til at betale deres andel i de mistede lønninger for de fyrede arbejdere. Dette handler om at arbejde sammen for at forbedre sikkerheden og ændre livet for de arbejdere, der producerer til dem. "

Det anslås, at der efter lukningen af ​​16-fabrikker hidtil har nogle 18,000-arbejdere slået jobløs over natten.

Hun sagde, at EU kan opfordre mærker og detailhandlere til at træffe de nødvendige bestemmelser for at dele omkostningerne ved renovering af fabrikkerne, hvorfra de kommer ind.

"Dette ville sikre rettidig og sikker genåbning af de lukkede fabrikker."

"Forbedringen af ​​arbejdsvilkårene ville stort set være ufuldstændig, hvis de nuværende initiativer ikke inkorporerer underleverandørfabrikker under de korrigerende foranstaltninger. Der er en tilsyneladende manglende forståelse blandt alle interessenter i denne henseende. De private initiativer er kun bekymrede for de fabrikker fra som de direkte importerer, som kun ligger på 2,000 fabrikker. Således vil et betydeligt antal fabrikker ud af de i alt 4,000 aktive fabrikker forblive uden for anvendelsesområdet for grundig inspektion. Der er et presserende behov for at tackle situationen og forbedre arbejdstilstanden og sikkerhedsspørgsmål i alle produktionsenhederne i RMG-forsyningskæderne. "

Ambassadøren sagde: "Den Bangladesh Regeringen er fast i sin forpligtelse til at skabe den rigtige form for ændringer i RMG-sektoren i Bangladesh med den fortsatte støtte og engagement fra alle interessenter og udviklingspartnere samt sociale partnere. Det er en kollektiv indsats. Det siges ofte, at forhold med stor modgang bringe det bedste ud i mennesker.

"Bangladesh må ikke vakle. Det skal stræbe efter at få det bedste ud af denne situation. Der er behov for et vedvarende og beslutsomt partnerskab for at nå netop dette mål. "

Bangladesh

Bangladeshs ambassade fejrer Bangla nytår 1428

Udgivet

on

Bangladeshs ambassade i Bruxelles fejrede stort set Bangla nytår 1428 i denne uge (12. april 2021) med deltagelse af mere end otte tusind bengalske og udenlandske gæster fra Europa og forskellige hjørner af verden.

Noteret og anerkendt sanger fra Bangladesh Nobonita Chowdhury udførte sange fra forskellige regioner og genrer i landet i arrangementet. Hun gengav sange, herunder Rabindra, Nazrul og Lalon Sangeet, sange af Hasan Raja, Vijay Sarkar og Bhawaiya, som viste rigdom af bengalske sange til verden. Der var en fortælling på engelsk af sangeren om temaet og baggrunden for hver sang for udenlandske gæster.

Ambassadør Mahbub Hasan Saleh henviste til Pohela Baishakh som den største festival, der stammer fra hjertet af det bengalske folk frem for alle forskelle. Han ønskede alle et godt nytår i Bangla. Han udtrykte håb om, at pandemisituationen snart ville være overstået, og det ville være muligt for alle at fejre det næste Bangla nytår personligt. Han huskede også med respekt tre millioner mennesker, der er omkommet af COVID-19-pandemien rundt om i verden sidste år.

reklame

Louise Haxthausen, UNESCO-repræsentant for Den Europæiske Union og direktør for UNESCOs forbindelseskontor i Bruxelles, deltog i fejringen og ønsket alt godt Bangla nytår. Hun nævnte anerkendelsen af ​​Mangal Shobhajatra - centrum for Pohela Baishakh-overholdelsen - som en 'Immateriel kulturarv' af UNESCO i 2016, kategoriseret på repræsentantlisten som en Heritage of Humanity. I en videomeddelelse beskrev Bruxelles borgmester Philippe Close Bruxelles som en multikulturel by, meget åben for alle samfund, der har mere end 184 nationaliteter inklusive bengalsk samfund. Han hilste alle medlemmer af Bangladesh-samfundet, der bor i Bruxelles i Bangla, ved at sige 'Shubha Bangla Noboborsha'.

Themis Christophidou, generaldirektør, Generaldirektoratet for Uddannelse, Ungdom, Sport og Kultur (EAC), Europa-Kommissionen og Department of South & East Asia and Oceania of the Federal Public Service, Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation , Kongeriget Belgien ønsket et godt Bangla nytår til medlemmerne af det bengalske samfund.

Ambassadør Saleh sagde også, at 2021 er et betydningsfuldt år i Bangladeshs historie, da landet fejrer fødselsårsdagen for nationens fader Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman og det gyldne jubilæum - Bangladeshs 50-års jubilæum.

reklame

Arrangementet blev organiseret på en virtuel platform (Zoom webinar) efter de lokale Covid-19 lokale retningslinjer. Den virtuelle begivenhed blev live streamet på ambassadens Facebook-side. Arrangementet vil forblive tilgængeligt på ambassadens Facebook-side (https://www.facebook.com/bangladeshembassybrussels/ ).

Læs

Bangladesh

Pakistan bør tilbyde formel undskyldning for befolkningen i Bangladesh, siger forsker

Udgivet

on

Med henvisning til parlamentsvalget i 1970 i det daværende Pakistan og det pakistanske militær, sagde internationalt anerkendt lærd fra Pakistan, der nu bor i USA, Husain Haqqani, der tjente som Pakistans ambassadør i USA fra 2008 til 2011: “Militærets reaktion i form af fængsel af Sheikh Mujib og indledning af folkedrab på bengalierne ... Den dag i dag har der ikke været nogen undskyldning, og jeg synes, at befolkningen i Pakistan burde opfordre Pakistans regering til at tilbyde en formel undskyldning til befolkningen i Bangladesh for alle de grusomheder, der blev begået i 1971 ... en undskyldning er den mest høflige ting ... ”. Han fremsatte disse bemærkninger i en virtuel tale om 'Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman: En ikonisk leder af folks kamp for frihed' arrangeret af Bangladeshs ambassade i Belgien og Luxembourg og mission til EU i Bruxelles den 29. marts, skriver Mahbub Hassan Saleh. 

Udenrigsminister i Bangladesh, Dr. AK Abdul Momen, MP, deltog i begivenheden som chefgæst, mens Bangladesh-ambassadør i Bruxelles, Mahbub Hassan Saleh, modererer begivenheden.

Ambassadør Husain Haqqani, i øjeblikket seniormedlem og direktør for Syd- og Centralasien ved Hudson Institute, en top tænketank i Washington, DC, USA, sagde, at Bangabandhu ikke kun er den største bengali nogensinde, han er en af ​​de største ledere, der er på vej ud af Sydasien og en stor leder i verdenshistorien, og en ikonisk figur af frihedskamp, ​​som verden har set gennem de 20th århundrede. Han sagde, at Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman er i samme liga af store ledere som Mahatma Gandhi og Nelson Mandela. 

reklame

Ambassadør Haqqani delte Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmans kamp op i fem forskellige faser: 01) Kamp for den unge Sheikh Mujib mod den britiske kolonialisme; 02) protest efter 1947 protest mod indførelsen af ​​Urdu som det eneste statssprog i Pakistan og bevægelse for at etablere Bangla som et af to statssprog og derefter valgsejren til 'Jukto Front' i 1954; 03) Opløsning af 'Jukto Front' regeringen og Bangabandhus fortsatte kamp for verdslig og inkluderende tilgang fra statens side; 04) Indførelse af krigsret ved pakistanske herskere og hærchef Ayub Khan, der overtog kontrollen i 1958; 05) Folkedrab begået af pakistans militær fra den 25. marts 1971 og Bangabandhus image, ideer og ord inspirerede det bengalske folk til at kæmpe befrielseskrigen. Han sagde, at Bangabandhu havde skabt en følelse af frihed blandt den bengalske nation under hans lange kamp for uafhængighed og gav alle direktiverne til sit folk til at forberede sig på en krig i sin historiske tale den 07. marts 1971 i Dhaka. 

Han tilføjede, at det daværende østpakistan var 'den gyldne gås' for de pakistanske herskende eliter, da det meste af udenlandsk valuta blev optjent fra den østlige del (Bangladesh). Han sagde også, at de feudale pakistanske herskere aldrig betragtede Bengalier som lige og ikke var klar til at overdrage magten til de valgte repræsentanter for det daværende østlige Pakistan efter valgsejren for Bangabandhus parti, Awami League, ved det nationale valg i 1970.

Ambassadør Haqqani sagde, at Bangladesh nu er et af de hurtigst voksende lande i verden og det mest succesrige land i Sydasien. Dagens velstående Bangladesh er bidraget fra Bangabandhu og hans dygtige datter, den nuværende premierminister Sheikh Hasina. 

reklame

Udenrigsminister Momen sagde, at det forventedes, at Pakistan ville undskylde formelt for folkedrab begået af dets militær i 1971 i anledning af det gyldne jubilæum - Bangladeshs 50-årsjubilæum i år. Selvom premierminister i Pakistan sendte en besked i sidste øjeblik ved lejligheden, men desværre undskyldte han ikke folkedrab begået af pakistans militær på de ubevæbnede bengalske civile i Bangladesh i 1971. Han understregede, at nationens fader Bangabandhu Shiekh Mujibur Rahman var fredselsker under hele sin kamp for frihed og uafhængighed, og selv i dag fremmer Bangladesh fredskulturen i alle aspekter overalt i verden under ledelse af premierminister Sheikh Hasina, herunder at indføre en beslutning om "Fredskultur" hver år i De Forenede Nationers Generalforsamling, som vedtages af alle medlemslandene. 

Dr. Momen udtrykte sit håb om, at Bangladesh ville realisere drømmen om nationens fader - den 'Gyldne Bengal', et velstående, lykkeligt og ikke-kommunalt Bangladesh, et udviklet Bangladesh inden 2041. 

Ambassadør Saleh sagde, at 2021 er et betydningsfuldt år i Bangladeshs historie, da landet fejrer fødselsårsdagen for nationens fader Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman og det gyldne jubilæum - 50-året for Bangladeshs uafhængighed. Han tilføjede, at ordene fra ambassadør Haqqani ville hjælpe venner i det internationale samfund, akademikere og forskere til bedre at forstå kampen for Bangabandhus frihed. 

Arrangementet blev organiseret på en virtuel platform (Zoom webinar) efter de lokale Covid-19 lokale retningslinjer. Den virtuelle begivenhed blev live streamet på Facebook-siden for ambassaden. Et stort antal deltagere fra Europa og forskellige hjørner af verden deltog i den virtuelle begivenhed. Arrangementet forbliver tilgængeligt på Ambassadens Facebook-side

----

Læs

Bangladesh

Bangladesh og Indien konsoliderer båndene

Udgivet

on

Premierminister Narendra Modi er inviteret til at være den 'beærede gæst' på Bangladeshs 50th Uafhængighedsdag den 26. marts, dagen da de plagende pakistanske styrker iværksatte Operation Searchlight og angiveligt udførte den værste form for brutalitet og folkedrab i det tidligere Øst-Pakistan. Modis tilstedeværelse i Dhaka på dagen vil genoplive minder om Indiens all-out støtte til Bangladeshs befrielseskrig i 1971, da på grund af de forfærdelige grusomheder, der blev rettet mod de ulykkelige mennesker, måtte mere end 10 millioner flygtninge flygte og tage ly i Indien, hvor de blev udvidet alt samarbejde og hjælp fra Indiens folk og regering.

Modis besøg i Dhaka vil være i forbindelse med tre epokale begivenheder - Mujib Borsho (fødselsårsdag for Sheikh Mujibur Rahman); 50 år med etableringen af ​​diplomatiske bånd mellem Bangladesh og Indien og 50 års befrielseskrig i Bangladesh. Den indiske premierministers besøg vil være hans første besøg i ethvert fremmed land siden udbruddet af Covid-pandemien. Dette viser den betydning, Indien tillægger Bangladesh.

Forbindelserne mellem Bangladesh og Indien er mangesidede og har rod i en fælles historie, geografisk nærhed og fælles i deres kulturer. De følelsesmæssige bånd, der stammer fra Indiens bidrag til befrielsen af ​​Bangladesh, er fortsat en dominerende faktor i landets politiske, sociale og kulturelle web. Økonomisk og kommercielt bliver de to lande tættere på. Desuden er Bangladeshs afhængighed af det fælles flodvand stadig en altid tilstedeværende påmindelse om navlestrengen mellem de to lande.

reklame

Økonomi har spillet en væsentlig rolle i forbedringen af ​​de bilaterale forbindelser mellem Bangladesh og Indien. Økonomiske forbindelser mellem disse to lande er i de sidste par år blevet mangesidige og omfatter handelstransaktioner, joint ventures, transitfaciliteter og transportudvikling.

Bangladesh er tilfældigvis modtageren af ​​Indiens største økonomiske bistand nogensinde. Den indiske premierminister Narendra Modi under sit sidste besøg i Dhaka (6.-7. Juni 2015) meddelte, at Indien ville give Bangladesh en kredit på 2 mia. US $. Bangladesh kan bruge kreditten på den måde, den vil. Kreditten har den laveste rentesats nogensinde med en procent med en tilbagebetalingsperiode på 20 år og en 5-årig afdragsfri periode.

Tidligere, i august 2010, gav Indien Bangladesh $ 1 mia. Kredit til brug i bestemte sektorer, især jernbaner. Den første del af denne kreditlinje blev brugt i infrastruktur og transport. 200 millioner dollars på 1 mia. Dollars kreditlinje blev senere konverteret til et tilskud. Næsten, med undtagelse af en ubetydelig del, er hele beløbet allerede betalt til Bangladesh. Indien har gjort det klart, at der ikke vil blive opkrævet nogen renter for $ 200 millioner, der er konverteret til bevilling. De resterende $ 800 millioner, der bærer en procentandel, bruges til at gennemføre 14 projekter, hvoraf syv allerede er afsluttet. Disse inkluderer 11 projekter til en værdi af ca. $ 630 mio. I jernbanesektoren til levering af lokomotiver, tankvogne, flade vogne og bremsevogne til Bangladesh.

reklame

Initiativet fra den private sektor kommer parallelt med den indiske regerings bestræbelser på at styrke forbindelserne med Bangladesh. Indiens ministerium for eksterne anliggender har gjort det klart, at Indien fortsat ser Bangladesh som en "meget, meget vigtig partner", og det vil gerne videreføre planer for investering, handel og joint ventures mellem de to lande. 38 indiske investeringer var blevet registreret hos Board of Investments (BoI) i Bangladesh for omkring $ 183 mio. I de foregående år.

Store indiske virksomheder som Bharti Airtel, Tata Motors, Sun Pharma, Asian Paints, Marico, Godrej, Venky's Hatcheries, Parle Products, Forbes og Marshall har investeret i Bangladesh i den seneste tid. På topmødet om investering og politik i Bangladesh, der blev afholdt i Dhaka i 2016, forpligtede to store industrigrupper i Indien, Reliance og Adani, sig til at foretage enorme investeringer i Bangladesh til en værdi af 1,100 crore amerikanske dollars.

Derudover planlægger indiske virksomheder at investere mere end $ 100 millioner i forskellige projekter i Bangladesh. En række indiske og bangladeshiske virksomheder underskrev forslag om at oprette projekter inden for sektorer som limousintjenester, fremstilling af trehjulede hjul og softwareudvikling under road shows, der blev afholdt i Chennai og Mumbai for nylig.

Der er en række indiske investeringer i færdiglavet beklædningsindustri (RMG) som Ambattur Clothing, et Chennai-baseret firma, der startede sin virksomhed i Bangladesh i 2007 og senere oprettede sine egne produktionsenheder gennem opkøb. Helix Garment startede operationer i Bangladesh for mere end ti år siden. Forbrugermærker som Marico og Godrej har konsolideret deres position i Bangladesh. Den indiske dækproduktionskæmpe CEAT har knyttet bånd til Bangladeshs AK Khan Group for at danne CEAT Bangladesh.

Den voksende modstandsdygtighed i Bangladesh-økonomien tiltrækker fortsat indiske investeringer. Den gennemsnitlige økonomiske vækstrate i landet har været over 7.0 procent i de sidste par år. Landet er gradueret til ligaen med lavere mellemindkomst fra status med lavere indkomst. Middelklassen stiger støt og skaber efterspørgsel efter forbrugsvarer og -tjenester. Landet er også uddannet som udviklingsland.

Denne ændring i Bangladeshs økonomi er ikke gået ubemærket hen af ​​indiske forretningsfolk og iværksættere, og nogle af dem er kommet med direkte og fælles investeringer i udvalgte service- og fremstillingssektorer. Bharti Airtel købte for eksempel 70% af aktierne i Warid Telecom Bangladesh. Det har yderligere injiceret 300 millioner dollars i de efterfølgende år og omdøbt det til Airtel Bangladesh.

'Regional konnektivitet styrker ikke kun venskab mellem Bangladesh og Indien, men viser sig også at være et stærkt forretningsforbindelse', bemærkede premierminister Sheikh Hasina, mens han indviet 'Maitri Setu' (Friendship Bridge) virtuelt med den indiske premierminister Narendra Modi den 9. marts Den indiske premierminister udtrykte den opfattelse, at forbindelse mellem Bangladesh og Indien vil vise sig at være meget vigtig for den nordøstlige region i Indien og Bangladesh-handel også.

Sheikh Hasina hyldede Indien for at 'bygge en velstående region sammen' og ønskede en 'vellykket operation og udnyttelse af Maitri Setu'. Åbningen af ​​broen er et ”vidnesbyrd om Bangladeshs regerings fortsatte forpligtelse til at støtte vores nabo Indien i at styrke forbindelsen i regionen”, sagde hun.

Under den indiske premierminister Modis sidste besøg i Dhaka i 2015 blev der underskrevet to MoU'er til at producere 4,600 Mega Watt (MW) elektricitet. Reliance Power underskrev MoU med Bangladesh Power Development Board om at producere 3000 MW ved at investere $ 3 mia. Adani Power ville oprette to kulfyrede anlæg med en samlet kapacitet på 1,600 MW ved at investere $ 1.5 mia.

Bangladesh og Indien har underskrevet MoU om at konstruere en rørledning til levering af højhastighedsdiesel fra Numaligarh i Assam til Parbatipur i Bangladesh under et joint venture-projekt mellem Numaligarh Refinery Limited og Bangladesh Petroleum Corporation. Som en goodwill-gestus er en oprindelig sending på 2,200 tons diesel blevet transporteret fra Siliguri i Vestbengalen til Parbatipur med 50 vogne af indiske jernbaner. Beslutningen om at konstruere rørledning blev taget under Modis sidste besøg.

Indiens statsejede Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) er indstillet på at underskrive en aftale om at opføre det 1,320 megawatt (MG) termiske kraftværk i Khulna. BHEL overbudte Larsen og Toubro (L&T) og to kinesiske virksomheder til at indlevere kontrakten om opførelse af $ 1.6 mia. Kraftværk med en endelig kapacitet på 2,640 MW. Den indiske bekymring er opstået som den laveste byder for dette 'Maitri' (venskab) projekt.

Bangladesh-India Friendship Power Company Ltd (BIFPCL), et joint venture mellem Bangladesh Power Development Board (BPDB) og Indiens kraftproduktions store National Thermal Power Corporation (NTPC), havde inviteret bud til totalentreprise af 2 x 660 kulfyrede super termisk kraftværk, der kommer op nær Mongla-flodhavnen i Rampal, distrikt Bagerhat, Khulna. Dette projekt, kendt som "Maitri Super Thermal Power Project", forventes at være det største i Bangladesh. Kraftværket er et partnerskab mellem BPDB og NTPC, som vil dele halvtreds og halvtreds ejerskab af anlægget såvel som elektricitet, det producerer. Projektet står imidlertid i øjeblikket over for modstand fra nogle miljøforkæmpelsesgrupper.

Af sikkerhedsmæssige aspekter har forholdet mellem Bangladesh og Indien aldrig været bedre. Bangladesh har allerede behandlet store spørgsmål, der forblev bekymrende fra Indiens sikkerhedssynspunkt i lang tid. Bangladesh har afleveret et stort antal nordøstindiske oprørere til Indien, der havde camperet og udført anti-Indien-operationer fra Bangladeshisk jord. Bangladesh-regeringen gjorde dette, selvom der ikke var nogen udleveringstraktat mellem de to sider. Anup Chetia, en større oprørsmand for United Liberation Front of Assam (ULFA) og en konstant hovedpine for den indiske sikkerhedsetablering, er også blevet overdraget til Indien af ​​landet.

Bangladeshiske sikkerhedsstyrker har beslaglagt enorme lagre af eksplosive materialer, brudt adskillige lejre op og anholdt en række indiske oprørere. Arrestationerne og beslaglæggelserne vidner om vidtrækkende rækkevidde og tilstedeværelse af indiske oprørere i Bangladesh. Under BNP-Jamaat-reglen fortsatte Bangladesh-statsmaskineriet med at forkæle aktiviteter, der bragte Indiens sikkerhed i fare ved aktivt at støtte og bistå ULFA, der opererede i Bangladesh med ISI-opbakning og protektion.

Bangladesh blev betragtet som en varm destination af ISI i sit forsøg på at føre en fuldgyldig kamp mod Indien. Pakistan ønsker, at Nordøstindien skal forblive i evig ustabilitet, så det bliver let for Pakistan at gribe ind og skille den nordøstlige del fra resten af ​​Indien og dermed opfylde Pakistans længe elskede ønske om at hævne sit nederlag og efterfølgende tab af sin østlige del i 1971 .

Premierminister Sheikh Hasina har leveret alle Indiens bekymringer lige fra sikkerhed til tilslutningsmuligheder. Indien på sin side har gjort sit bedste for at gengælde ved at prioritere levering af Covid 19-vaccine til Bangladesh.

Mange af de længe udestående problemer, der havde eksisteret siden Indiens opdeling i 1947, er løst. Den vigtigste af disse er at styrke forbindelsen mellem de to lande gennem genoptagelse af de lange ophængte jernbane-, vej- og vandvejsforbindelser. Udvekslingen af ​​enklaver og de langvarige grænsetvister blev også løst, og det indiske parlament viste en sjælden gestus af velvilje, da begge huse i det indiske parlament enstemmigt stemte for at ratificere Mujib-Indira-aftalen fra 1974 med enighed om at udveksle ugunstigt placerede enklaver og afgrænse grænserne.

Selvom de fleste af de bilaterale tvister mellem de to lande nu er løst, er Teesta-floddelingen fortsat med at forblive et nagende problem. Den indiske premierminister Narendra Modi har igen og igen angivet, at problemet vil blive løst i hans periode. Han påpegede, at Indien arbejder på et føderalt system og ikke tager nogen beslutning, der omgår den berørte statsregering. Vestbengalske regering, som er en interessent, skal være overbevist, inden den træffer beslutning om Teesta-vanddelingen.

Begge lande har forbedret ikke kun deres diplomatiske bånd, men også uddybet deres obligationer på alle fronter, herunder sikkerhed og grænseforvaltning, handel, handel og investeringer, tilslutningsmuligheder, energi og magt, rum, udviklingsprojekter, kultur og udveksling mellem mennesker. For at uddybe deres bånd har de to lande underskrevet omkring 100 aftaler i de sidste par år. De fleste af disse aftaler er ikke kun fornyelse af tidligere aftaler, men også initiering af samarbejde inden for højteknologiske områder såsom rumfart, civil og nuklear energi, IT og elektronik, cybersikkerhed og blå økonomi for at nævne nogle få.

Der vil være fælles overvågning af de to landes udenlandske kontorer for at føre tilsyn med gennemførelsen af ​​alle aftalerne og aftalerne. Tidligere havde der været mange aftaler, men ikke alle nåede gennemførelsesfasen. Nu har begge lande besluttet at indgå i tæt overvågning af implementeringsprocessen for at sikre materialiseringen af ​​aftalerne.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending