Følg os

Økonomi

EIB øger udviklingen af ​​bæredygtig transport havet mellem Norge og Danmark

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Fjord_NorwayDen Europæiske Investeringsbank (EIB) yder en 124 millioner lån til rederiet Fjord Line for udvidelsen af ​​sin flåde. To nye LNG cruisefærger opererer mellem Bergen, Stavanger, Langesund (Norge) og Hirtshals (Danmark). Færgerne - MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord - Blev leveret af det norske skibsbygger Bergen Group i 2013 og tidligere på året.

Takket være denne investering støttet af EU's bank tilbyder hver af de nye skibe daglige ydelser for op til 1,500-passagerer og 600-køretøjer. De er bygget til de højeste internationale og europæiske miljøstandarder og er udstyret med LNG-drevne motorer. Anvendelsen af ​​ren teknologi vil betydeligt reducere emissioner, der er skadelige for miljøet fra skibe. Det reduktion af CO2 emissionerne kan nå op til 23% sammenlignet med brugen af ​​standard marine motorer, der drives af tung brændselsolie.

Mihai Tănăsescu, EIB's vicepræsident med ansvar for udlån i Norge, sagde: "EIB støtter kraftigt udviklingen af ​​bæredygtig europæisk transport. Vi glæder os derfor især over denne aftale med Fjord Line, som de nye skibe, der er drevet af LNG har forbedret den samlede miljøpræstation selskabets flåde. Som de også har øget kapaciteten indsat på ruterne mellem Norge og Danmark, vil denne investering bidrage til EU-politik om at fremme nærskibsfart - en transportform, der er meget effektiv, ikke kun i form af miljøpræstation, men også med hensyn til energieffektivitet . "

reklame

Peter Frølich, bestyrelsesformand for Fjord Line sagde: "EIB's engagement er anerkendelse af Fjord Lines engagement i bæredygtig søtransport mellem Norge og EU. Vi er stolte af at være det første norske søtransportselskab, der har underskrevet en låneaftale med Den Europæiske Investeringsbank. Lånet sikrer os langsigtede finansielle ressourcer til en lavere pris og giver således finansiel merværdi for Fjord Line. Lånet er sikret med en garanti fra Kongeriget Norge gennem det statslige støttekreditbureau GIEK, " han tilføjede. ”I betragtning af at norske maritime traditioner går helt tilbage til vikingetiden, syntes det kun rigtigt at have en tung norsk tilstedeværelse i design og konstruktion af skibene, hvilket blev udført af Bergen Group Fosen med mange norske bidragsydere og leverandører. Skønheden ved disse skibe er meget mere end hud dyb. De er bygget til at trække sig væk fra de ofte barske forhold i Nordsøen. ”

Øyvind Ajer, assisterende direktør i GIEK sagde: "GIEK støtter norske eksportører med garantier for deres købers finansiering. Garantierne har støttet den norske maritime sektor i udviklingen af ​​miljøvenlig teknologi, og Fjord Line-færgerne er et godt eksempel på dette. Lånet til Fjord Line repræsenterer den første garantiordning, der er indgået mellem GIEK og EIB, og kan bane vejen for andre lignende finansieringer inden for EIB's anvendelsesområde. " Fjord Line er ny krydstogt færger er begge 170 meter lange og har dødvægt af 3,900 tons. Hvert skibhar 306 hytter.

Begge cruisefærger har fire flydende naturgas (LNG) drevne motorer med 12 cylindre producere 5,400kW (7,300 hk) af magtFjord Line's valg of den mest avancerede motorteknologi Tilgængelige giver de nye skibe et fremdriftssystem, der begge er i mest rentable og miljøvenligt. In 2015 vil nye og strengere standarder for indholdet af skibenes brændstof svovl træde i kraft i det nordlige Europa. LNGmotorer tillader Fjord Line at opfylde disse standarder med en stor margen. Når fortøjet bruger skibethjælpemotorer at køre på diesel. Imidlertid er disse motorer udstyret med kraftfulde katalysatorer, som reducerer NOx-emissioner til omkring niveauet af LNG motorer.

reklame

Om EIB

Den Europæiske Investeringsbank er EU's långfristede udlånsinstitution og ejes af EU-medlemsstaterne. Det giver langsigtet finansiering til forsvarlig investering for at bidrage til EU's politiske mål. På grundlag af en af ​​sine eksterne mandater, har EIB finansieret projekter i EFTA-landene siden 1994. Norge er det EIB største EFTA partner med hensyn til finansiering, og står for næsten halvdelen af ​​EFTA lån. Til dato, EIB-finansiering i Norge under EFTA mandat udgør nogle 1.4 milliarderFor mere information om EIB-aktiviteter i EFTA-landene klik på her.

Om Fjord Line

Fjord Line er et moderne rederi, der tilbyder sikker og behagelig transport mellem Norge og det kontinentale Europa. Virksomheden er i kraftig vækst på grund af nye skibe og en udvidet tilbud til passagerer og fragt lastbiler.

I juli 2013, MS Stavangerfjord, blev den første af Fjord Line's to nye og miljøvenlige krydstogtfartøjer taget i brug på linjerne mellem Bergen, Stavanger og Hirtshals samt Hirtshals og Langesund, mens den samme krydstogtsfærge MS Bergensfjord sluttede sig til sit søsters skib på samme rute i år, hvilket tillader daglige afganger hele året rundt.

På 20 juni åbnede Fjord Line sin nye Sandefjord, Norway-Strömstad, Sverige linje, betjenet af den fuldstændig renoverede MS Oslofjord der gør nu to runde ture om dagen.

I løbet af foråret og sommeren driver Fjord Line også højhastighedskatamaranen HSC Fjord Cat mellem det sydlige Norge by Kristiansand og Hirtshals, Danmark.

Ud over at transportere passagerer, Fjord Line har også rigelig kapacitet til alle typer af erhvervskøretøjer og fragt. Linjens lastenheder i Norge og Danmark håndterer disse tjenester.

Fjord Line blev grundlagt i 1993 og har omkring 630 medarbejdere, hvoraf 175 arbejder på land i Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand, Hirtshals, Sandefjord og Strömstad mens 455 arbejde på havet hele året. Staffing stiger med omkring 250 mennesker i sommersæsonen. Fjord Line har en obligation noteret på Oslo Børs. Ingvald Fardal har været administrerende direktør i Fjord Line siden 2007.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending