Følg os

Forsiden

Udtalelse: Hvorfor selv Den Palæstinensiske Myndighed er imod boykot af Israel?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

gholami20120501165327780Af Jake Wallis Simon

Ved første øjekast virker det ikke særlig usædvanligt. I april blev fire palæstinensiske demonstranter arresteret efter at have afbrudt en forestilling af en indisk dansegruppe i Al-Qasaba-teatret i Ramallah.

Demonstranterne - Zeid Shuaibi, Abdel Jawad Hamayel, Fadi Quran og Fajr Harb - var aktivister i Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) bevægelse, der sigter mod at tvinge den jødiske stat til politisk, økonomisk og kulturel isolation. Deres klage var enkel: de indiske dansere havde tidligere optrådt i Israel.

reklame

(Man kan blive tilgivet for at se forestillinger i både Tel Aviv og Ramallah som en gestus af støtte til fred. Men det er ikke sådan BDS-bevægelsen ser det.)

Men her er twistet: I en hidtil uset udvikling blev disse demonstranter arresteret ikke af israelske styrker, men af ​​det palæstinensiske politi.

Desuden syntes de palæstinensiske myndigheder bestemt at gøre et eksempel på BDS-fire og valgte ikke at lade dem gå med et "slag på håndleddet". Den 28. maj blev de formelt anklaget for ”fremprovokering af optøjer og brud på offentlig ro”, og sagen vil gå til retten den Juli 14.

reklame

Ironien er håndgribelig. Overalt i Storbritannien, USA, Europa og Australien, kæmpes kampagner for BDS-bevægelsen for at være mestre for den palæstinensiske sag.

Mange højt profilerede navne er blevet knyttet til bevægelsen, såsom Desmond Tutu, Stephen Hawking, Mike Leigh, Ken Loach, Elvis Costello og selvfølgelig Pink Floyds Roger Waters (som sidste år, på en af ​​hans koncerter, rejste en stor oppustelig gris med Davidsstjernen vist på siden).
Men det ser ud til, at den palæstinensiske ledelse betragter BDS-aktivister som lidt mere end pinlige problemer, og ønsker at undertrykke dem.

Omar Barghouti, en førende skikkelse i BDS-bevægelsen, svarede med at frigive en næsten komisk petulant erklæring: ”Hvis de fire mænd bringes for en domstol,” sagde han, “så skal vi retsforfølge den palæstinensiske myndighed for at betjene den israelske besættelses projekt. ”

I sandhed har det imidlertid længe været klart, at mange palæstinensiske embedsmænd mener, at BDS-bevægelsen ikke tjener det palæstinensiske folks interesser.

Under Nelson Mandelas begravelse kunne det ikke have været tydeligere: Mahmoud Abbas, den palæstinensiske præsident, sagde til journalister: ”Nej, vi støtter ikke boykotten af ​​Israel.”

Majdi Khaldi, en af ​​hans seniorrådgivere, var endnu mere eksplicit: "vi er naboer med Israel, vi har aftaler med Israel, vi anerkender Israel, vi beder ikke nogen om at boykotte produkter fra Israel." (Skønt PA støtter en boykot af bosættelsesprodukter.)

Fra det palæstinensiske synspunkt er argumenterne mod BDS ret lige. For det første giver BDS det tydelige indtryk, at den palæstinensiske side ikke har nogen interesse i at forfølge kompromis, fred og tostatsløsningen; aktivister har formået at blokere en række forsøg på dialog mellem almindelige israelere og palæstinensere i Ramallah og Østjerusalem.

For et andet investerer et stort antal palæstinensiske iværksættere - 16,000 af dem, ved sidste tal - stærkt i den stabile israelske økonomi. Ifølge forskere ved Al-Quds University dværger palæstinensiske investeringer i israelske virksomheder dem, der foretages i deres egne territorier.

Det er også blevet hævdet, at selv en boykot af bosættelsesvirksomheder giver ringe økonomisk mening for palæstinensere. Der er 14 israelske industriparker på Vestbredden, der indeholder 788 fabrikker (inklusive Soda Stream). Disse virksomheder beskæftiger 11,000 palæstinensere, der betales i overensstemmelse med israelsk arbejdslov, arbejder side om side med 6,000 israelere og modtager to eller tre gange den gennemsnitlige palæstinensiske løn.

Uanset hvad er en ting klar: skulle BDS-aktivisterne vinde terræn, ville de økonomiske konsekvenser for almindelige palæstinensere være dybe. Forholdet mellem Israel og palæstinenserne, fra græsrodsniveauet helt op til ledelsen, ville blive beskadiget yderligere ved erosionen af ​​den lille tillid, der er tilbage. Og andre nationalstater - som f.eks.India - vil begynde at tage et svagere syn på den palæstinensiske side, der har til hensigt at demonstrere mod deres kunstnere.

På trods af at der utvivlsomt er en vis grad af folkelig støtte til BDS blandt palæstinensere, er det et område, hvor den israelske og palæstinensiske ledelse ser ud til at være sammen.

En højtstående israelsk embedsmand fortalte mig, ”bundlinjen er, at både Israel og palæstinenserne fuldt ud forstår, at vores fremtid er sammenflettet, og fælles projekter, både kulturelle og økonomiske, er fremtiden. BDS står for det modsatte. De er 'professionelle hadere', som regel ikke fra regionen, der forkynder splittelse. Jeg kan ikke tale for den palæstinensiske myndighed, men det ser ud til, at det er derfor, PA tager en hård hånd med dem. ”

Dette perspektiv deles af mange på tværs af det israelske politiske spektrum. ”Boykottering af bosættelser tjener hovedsageligt korrupte elementer i Den Palæstinensiske Myndighed, som lever af den industri, der har udviklet sig omkring disse grupper, som er godt finansieret,” siger Basam Id, en forsker for Betselem, den venstreorienterede anti-bosættelsesorganisation. "Min følelse, som en person, der er meget ude i marken, er, at BDS mere er et tomt PR-slogan end en kendsgerning på jorden".

Alt dette giver endnu en overbevisende illustration af hykleriet i BDS-bevægelsen. For et par uger siden rejste jeg til Israel for at deltage i Jerusalem Writers 'Festival, i modsætning til et ”åbent brev” fra BDS-aktivister, der krævede, at jeg boikotte den jødiske stat.

Da jeg holdt en tale (nedenfor) ved åbningsceremonien og udtrykte min modstand mod boykotten, modtog den et positivt svar fra Jerusalems borgmester, Nir Barkat, og Limor Livnat, Israels minister for kultur og sport.

Men jeg kunne ikke lade være med at undre mig over, om mange højtstående palæstinensiske figurer også ville have været bifaldt stille.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending