Følg os

Forsiden

Reuven Rivlin valgte den 10. præsident for staten Israel

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Reuven_Rivlin_2011Den 10. juni blev Likud-seniorfigur og tidligere Knesset-taler Reuven Rivlin valgt til den tiende præsident for staten Israel, efter at han scorede en sejr over Hatnua-medlem af Knesset Meir Sheetrit i anden runde hemmelig afstemning ved Knesset, Israels parlament.

75-årige Rivlin modtog 63 stemmer i anden runde, mens Sheetrit modtog 53 stemmer.

En veteran-Likud MK, Reuven Rivlin blev som første valgt til Knesset i 1988.

reklame

Han vil officielt erstatte Shimon Peres som den 10. præsident, når han træder tilbage i juli efter en periode på syv år.

Rivlin blev født den 9. september 1939 i Jerusalem, dengang en del af det britiske obligatoriske Palæstina.

Rivlin kvalificerede sig og arbejdede som advokat, inden han gik ind i politik.

reklame

I 1978 blev han valgt til bystyret i Jerusalem, en stilling han havde indtil 1988.

Mellem 1981 og 1986 fungerede han som medlem af eksekutivrådet for Israels nationale flyselskab El-Al.

Rivlin blev valgt til Knesset med Likud i 1988. Han mistede sin plads i 1992, men genvandt den i 1996.

Han fungerede som kommunikationsminister i Ariel Sharons regering (2001-2003).

Han var taler for Knesset fra 2003-2006 og 2009-2013.

I 2007 stod han imod Shimon Peres i det israelske præsidentvalg.

Rivlin er en ivrig tilhænger af Beitar Jerusalem FC efter at have tjent som juridisk rådgiver for og formand for Beitar Jerusalem Sports Association. I 2013 fordømte han kraftigt rapporterede racistiske udbrud fra sektioner af Beitar Jerusalems tilhængere.

Som formand for Knesset udviklede Rivlin et ry som en stærk tilhænger af demokrati og borgerlige frihedsrettigheder; mange af hans beslutninger gjorde hans allierede til højre vrede.

I 2010 bestræbte han sig på at forhindre fjernelse af Haneen Zoabi MKs parlamentariske privilegier over hendes deltagelse i Mavi Marmara-flåden, og han har et venskab med Ta'al MK Ahmed Tibi på trods af deres divergerende synspunkter om den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Rivlin er en veteran-Likud-MK, der betragtes som en trofast forsvarer af israelsk demokrati og Knessets uafhængighed; en kendsgerning, der fik ham til at falde ud med premierminister Netanyahu under det sidste Knesset.

Selvom han personligt er imod tostatsløsningen, har han sagt, at han ikke vil gribe ind i beslutningerne fra Israels valgte politikere.

I et interview med Times of Israel understregede han vigtigheden af ​​præsidentens neutralitet og sagde: ”Det er ikke for præsidenten at bestemme ordningerne mellem Israel og palæstinenserne og den arabiske verden ... men at være broen mellem meninger og for at lette dialog og forståelse. ”

I en artikel beskrev han for nylig politiseringen af ​​formandskabet som en trussel mod institutionen. Han skrev: "På et forfatningsmæssigt plan er formandskabet symbolsk snarere end en autoritetskilde." Han tilføjede: "Den valgte regerings pligt (og ret) til at regere forpligter præsidenten til at give passende støtte til regeringens beslutninger", selvom præsidenten personligt kan være uenig i disse beslutninger.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending