EU annoncerer projekter elektrificering af landdistrikter for at give adgang til energi til mere end 2 millioner mennesker i fattige landområder

Lighting_Africa_Students-590x281Udvikling Andris Piebalgs vil i dag (4 af juni) afsløre energiprojekter 16 der vil modtage 95 millioner € finansiering, takket være EU 's nye landdistrikterne elektrificering program. Projekterne omfatter vandkraft, vind, sol og biomasse projekter på tværs ni afrikanske lande.

Projekterne vil tage energiudfordringer i landdistrikterne og er en del af EU sidste energiordning indkaldelse af forslag, som fokuserede specifikt på at forbedre adgangen til moderne, økonomisk overkommelige og bæredygtige energitjenester for fattige landbefolkning, ved at fremme vedvarende energiløsninger samt på energi effektivitet foranstaltninger bygning på gennemprøvede vellykkede aktioner.

Kommissæren vil offentliggøre resultaterne på de nye forretningsmodeller for at bringe bæredygtig energi til Energy Dårlig begivenhed i New York i dag, en del af FN årlige bæredygtig energi til alle (SE4ALL) Forum.

Forud for arrangementet, kommissær Piebalgs sagde: "Disse innovative projekter er et reelt skridt fremad med hensyn til at bringe energi til nogle af de mest afsidesliggende og fattige områder i Afrika. Fordelene ved elektrificering af landdistrikter er mangfoldige - ved at forbinde folk til ren energi, vil vi forbedre sundhedspleje, uddannelse og muligheder for at gøre en levende i området."

Arrangementet markerer toårsdagen siden bæredygtig energi til alle Summit, der fandt sted i Bruxelles i april 2012, hvor Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, det ambitiøse mål om at hjælpe udviklingslandene giver adgang til bæredygtige energitjenester til 500 millioner mennesker ved 2030.

Dagens meddelelse er kun en del af den samlede EU-indsats i bekæmpelsen af ​​energifattigdom og skabe et gunstigt miljø for vækst. EU sigter mod at afsætte mere end 3 milliarder € værd af tilskud i regnskabsperioden 2014-2020 at støtte bæredygtige energiprojekter i omkring 30 lande, der ser energi som en målsektor for udvikling. Dette vil udnytte mellem € 15bn og € 30bn i lån og egenkapital investering, hvilket gør det muligt at lukke de huller i energiinfrastrukturprojekter og magt virksomheder, skoler, boliger og hospitaler.

Desuden infrastrukturprojekter finansieret gennem vores innovative iblanding instrumenter og teknisk bistand Facility tilgængelig for alle syd for Sahara afrikanske lande allerede leverer resultater og bidrage til EU-støtte til bæredygtig energi til alle formål. Worldwide, omkring 1.3 milliarder mennesker har ikke adgang til elektricitet. Op til en milliard mere kun har adgang til upålidelige elnet. Mere end 2.6 milliarder mennesker er afhængige af fast brændsel (dvs. traditionelle biomasse og kul) til madlavning og opvarmning.

Gennem medfinansiering støtte fra ansøgere, vil disse € 95m-værd tiltag omsættes til projekter koster mere end € 155m. De vil bidrage til at bringe elektricitet til mere end 2 millioner mennesker i afrikanske landdistrikter.

De udvalgte projekter omfatter et hydroelektrisk projekt i Ludewa District, Tanzania, som vil give energi til 20 isolerede landsbyer; gavn 4,000 husstande, 43 folkeskoler og ungdomsuddannelser (ca. 16,000 studerende); ét hospital og 19 apoteker over 500 små virksomheder og landmænd fra hele regionen og en øko-elektrificering projekt i Burkina Faso, der vil nå 100,000 mennesker, såvel som sundhedscentre og skoler.

Dagens begivenhed, arrangeret af Europa-Kommissionen, vil omfatte United Nations Development Programme (UNDP) Administrator Helen Clark og Dr. Kandeh Yumkella, FN-generalsekretærens særlige repræsentant og administrerende direktør for bæredygtig energi til alle, blandt andre. Ideen bag arrangementet er at fremvise vores fælles indsats i kampen mod energifattigdom, at danne grundlag for en udveksling af bedste praksis og erfaringer, og at udveksle synspunkter om nye forretningsmodeller, der kunne gøre for øget samarbejde mellem donorerne, er private sektor, det civile samfund og regeringer.

Baggrund

Den "indkaldelse af forslag" er et EU-midler, som gør det muligt for ngo'er, offentlige og private organisationer til at modtage et tilskud til EU-finansiering, baseret på deres forslag til et innovativt projekt.

Den EU meddelte for nylig, at de lande, der vil drage fordel af dette initiativ er Madagaskar, Burkina Faso, Senegal, Cameroun, Uganda, Tanzania, Sierra Leone, Eritrea, og Rwanda. Europa-Kommissionen vil fremme andre indkomne forslag - men ikke valgt - til private og offentlige donorer og udviklingsorganisationer. Derfor kunne listen over lande og antallet af befolkningen i landdistrikterne nyder godt af initiativet stige yderligere.

Mere information

Website af EuropeAid Udvikling og GD Samarbejde
Website for udvikling Andris Piebalgs

tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Afrika, Udviklingslande, Udvikling, Energi, Energimarked, Energisikkerhed, EU, Europa-Kommissionen, European Energy sikkerhedsstrategi, Verdens