To hundrede unge mennesker holde deres egen fodbold VM i Brasilien for at tale imod vold

World_Vision_Cup_HeaderI denne uge, vil drenge og piger fra hele verden være rivaler på fodboldbanen, men vil blive forenet som én at tale imod de uligheder og vold de siger ødelægger deres liv.

Den fodboldturnering vil se unge fra 13 lande opfordre verdens ledere til at arbejde for en mere retfærdigt samfund, hvor de kan nyde deres rettigheder. "En retfærdigt samfund er et, hvor alle børn har lige rettigheder og er beskyttet," siger Abudlhakim, 11, fra Etiopien. "Jeg ønsker at leve i et samfund, hvor børn bliver lyttet til, og hvor de får lov til at deltage til at bygge en bedre verden for alle," siger Brownley, 13, fra Haiti.

Hele ugen, børnene samledes i Recife vil tale om emner som vold, børnearbejde og seksuel udnyttelse i workshops, præsentationer og gruppediskussioner. "Uligheder og vold forhindrer alt for mange børn og unge fra at have en lige chance for at spille spillet af livet," sagde Joao Diniz, World Vision Brasilien nationale direktør. "De ved dette, og de ønsker at ændre dette, så World Vision Cup er en chance for dem at begynde at se denne ændring ske."

Eduardo, et 19-årig dreng fra Recife, ser frem til at dele sine erfaringer med andre fra hele verden. "Jeg er selv vokset op i vold. Jeg er selv vokset op i et voldeligt samfund. Min far blev anholdt, og det var ikke godt for mig. Nu arbejder jeg på at finde løsninger på disse problemer påvirker min generation og World Vision Cup er en fantastisk mulighed for at opfordre lederne til at gribe ind. "

Børnearbejde og vold er fortsat et spørgsmål for Europa, som fremhævet i en nylig opgørelse af Europarådets kommissær for menneskerettigheder. World Vision Cup er en mulighed for at gentage EU stærke engagement i gennemførelsen af ​​EU 's politik for fremme og beskyttelse af børns rettigheder overalt i verden.

På 20 November 2012, i anledning af Universal børnedag, annoncerede EU udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, at EU-Udenrigstjenesten (EEAS) planlagt at lancere en global kampagne fra November 2013 til november 2014 at stoppe volden mod børn. Centrale bilister i kampagnen ville være EU-delegationerne i lande over hele verden.

"Vold mod børn er et bekymrende globalt fænomen. Det er en kilde til reel bekymring for World Vision og andre barn fokuseret organisationer, der siden da har vi ikke hørt meget om nogen fremskridt af denne påtænkte EU-kampagne, eller endog om selve kampagnen. Dette understreger derfor, vi hele tiden skal arbejde med EU og dets institutioner til at minde dem om behovet for at finde og finansiere effektive måder at sikre rettigheder og beskyttelse af børn, "siger World Vision europæiske Union repræsentant, Marius Wanders.

Hele ugen, er der en række begivenheder:

· Torsdag, 15 maj: Endelig kamp af turneringen på Eladio de Barros Carvalho stadion.
· Fredag, 16 maj, 9h: Afslutningsceremoni om morgenen på Eladio de Barros Carvalho stadion. Deltagerne vil overdrage deres 'Letter of Recife' til repræsentanter fra regeringen, FN, UNICEF og World Vision. En pressemeddelelse vil blive gjort tilgængelig og cirkuleret.
· Lørdag, 17 maj ved 10h: Flash mob gratis stil fodbold i Marco Zero, Recife. En offentlig handling at støtte Én Goal kampagne som søger at antænde en bevægelse for at behandle spørgsmålet om barnets underernæring i Asien, ved hjælp fodbold som katalysator.De deltagende lande listen:
Etiopien, Mongoliet, Bolivia, Honduras, Ecuador, Den Dominikanske Republik, Sydkorea, Australien, Canada, Tyskland, Haiti og Brasilien.

Talsmænd liste:
På World Vision Cup: Joao Diniz, World Vision Brasilien nationale direktør
På World Vision Brasiliens programmer: Maria Carolina, World Vision Brasilien Operations direktør
På MJPOP, Brasiliens unges rettigheder netværk: Reinaldo Almeida, MJPOP koordinator for World Vision Brasilien

· World Vision Cup video er tilgængelig her.

tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brasilien, Barn velfærd, Udvikling, Verdens