Følg os

Brasilien

To hundrede unge mennesker holde deres egen fodbold VM i Brasilien for at tale imod vold

DEL:

Udgivet

on

World_Vision_Cup_HeaderI denne uge vil drenge og piger fra hele verden være rivaler på fodboldbanen, men de vil blive forenet som en for at tale imod den ulighed og vold, de siger, ødelægger deres liv.

I fodboldturneringen vil unge fra 13 lande opfordre verdens ledere til at arbejde for et mere retfærdigt samfund, hvor de kan nyde deres rettigheder. "Et retfærdigt samfund er et, hvor alle børn har lige rettigheder og er beskyttet," sagde Abudlhakim, 11, fra Etiopien. "Jeg ønsker at leve i et samfund, hvor der bliver lyttet til børn, og hvor de får lov til at deltage for at bygge en bedre verden for alle," sagde Brownley, 13, fra Haiti.

Hele ugen vil børnene samlet i Recife fortælle om emner som vold, børnearbejde og seksuel udnyttelse under workshops, præsentationer og gruppediskussioner. "Uligheder og vold forhindrer alt for mange børn og unge i at have lige muligheder for at spille livets leg," sagde Joao Diniz, World Vision Brasiliens nationale direktør. "De ved det, og de vil ændre dette, så World Vision Cup er en chance for dem til at begynde at se denne forandring ske."

Eduardo, en 19-årig dreng fra Recife, ser frem til at dele sin oplevelse med andre fra hele verden. ”Jeg er selv vokset op i vold. Jeg er selv vokset op i et voldeligt samfund. Min far blev arresteret, og det var ikke godt for mig. Nu arbejder jeg på at finde løsninger på disse problemer, der påvirker min generation, og World Vision Cup er en fantastisk mulighed for at opfordre ledere til at handle."

Børnearbejde og vold er fortsat et problem for Europa, som understreget i en nylig udtalelse af Europarådets kommissær for menneskerettigheder. World Vision Cup er en mulighed for at gentage EU's stærke engagement i gennemførelsen af ​​EU's politik om fremme og beskyttelse af børns rettigheder overalt i verden.

Den 20. november 2012, i anledning af den universelle børns dag, annoncerede EU's udenrigspolitiske chef Catherine Ashton, at den europæiske tjeneste for optræden udadtil (EEAS) planlagde at iværksætte en global kampagne fra november 2013 til november 2014 for at stoppe vold mod børn. Centrale drivere i kampagnen ville være EU-delegationerne i lande rundt om i verden.

”Vold mod børn er et bekymrende globalt fænomen. Det er en kilde til reel bekymring for World Vision og andre børneorienterede organisationer, at vi siden da ikke har hørt meget om nogen fremskridt i den påtænkte EU-kampagne, eller faktisk om selve kampagnen. Dette understreger, hvorfor vi løbende skal arbejde sammen med EU og dets institutioner for at minde dem om behovet for at finde og finansiere effektive måder at garantere børns rettigheder og beskyttelse på,” siger World Visions EU-repræsentant, Marius Wanders.

reklame

I løbet af ugen er der en række arrangementer:

· Torsdag den 15. maj: Finalekamp i turneringen på Eladio de Barros Carvalho stadion.
· Fredag ​​den 16. maj kl. 9: Afslutningsceremoni om morgenen på Eladio de Barros Carvalho stadion. Deltagerne vil aflevere deres 'Letter of Recife' til repræsentanter fra regeringen, FN, UNICEF og World Vision. En pressemeddelelse vil blive gjort tilgængelig og cirkuleret.
· Lørdag den 17. maj kl. 10: Flash mob free style fodbold ind Marco Zero, Recife. En offentlig handling til støtte for One Goal kampagne som søger at antænde en bevægelse for at tage fat på spørgsmålet om underernæring af børn i Asien ved at bruge fodbold som katalysator.Liste over deltagende lande:
Etiopien, Mongoliet, Bolivia, Honduras, Ecuador, Den Dominikanske Republik, Sydkorea, Australien, Canada, Tyskland, Haiti og Brasilien.

Talsmandsliste:
Om World Vision Cup: Joao Diniz, nationaldirektør for World Vision Brasilien
Om World Vision Brasiliens programmer: Maria Carolina, World Vision Brazil Operations director
Om MJPOP, Brasiliens ungdomsadvokatnetværk: Reinaldo Almeida, MJPOP-koordinator for World Vision Brazil

· World Vision Cup-videoen er tilgængelig her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending