Følg os

Blogspot

Udtalelse: Svar på Putins seneste brøl

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

jamesnixey2013_0By James Nixey (billedet) Hoved-, Rusland og Eurasien-programmet, Chatham House

Vesten bør ikke narre af Vladimir Putins såkaldte U-tur over Ukraine. For at reagere skal vestlige regeringer være klare over både russiske motiver og opfattelser og deres egne interesser.

Meget læses i Vladimir Putins seneste skridt, efter hans udtalelser, der kræver udsættelse af en regional folkeafstemning og til støtte for det bredere ukrainske valg på 25 maj. Disse gik sammen med et løfte, der endnu ikke var opfyldt, for at få russiske tropper tilbage fra den ukrainske grænse. Er det en ruse eller er det ægte? Er det et resultat af sanktioner? Eller diplomatisk pres? Eller, som Keir Giles forklarer overbevisende, er det designet til forkert fod efterfølgende vestlige svar?

Det kan vel kun være præsident Putin, der kender svaret. I hele Ukraine-krisen har Putin vist sig at tage beslutninger uafhængigt og undertiden omgå ikke kun landets beslutningstagningsapparat, men også den meget snævre elite tættest på præsidenten. Resultatet har lignet ad hoc-politik, men det er også bevidst og designet til at skabe forvirring vest for Moskva.

reklame

På trods af - eller snarere på grund af - denne seneste usikkerhed, må Vesten være indlysende i sine næste handlinger:

Vent først. Gå ikke til unødigt hurtige konklusioner. Putin fortalte journalister på 4 marts, at Rusland ikke overvejede annekteringen af ​​Krim. Det var en løgn. Russiske ledere hævdede konsekvent de anonyme tropper, der overtog Krim, ikke var russiske. Det var også en løgn. Andelen af ​​sandhed i russiske medier fortællinger og lederskab udsagn er skrumpende til forsvindende punkt. Putin vil have frie og retfærdige valg i Ukraine, som nogle nu tror, ​​ikke mere fornuftigt end kalkuner stemmer for jul. En nyligt legitimeret ukrainsk regering, der genvinder et forhold til Vesten, ville være et stort slag for Kreml.

For det andet, hold øje med bolden Ukraines fremtid som en samlet stat er på knivkanten. Det har brug for støtte før, under og efter de nationale valg. Ukraine har aldrig været tættere på statsfejl og borgerkrig. Det var ikke Ruslands præference i begyndelsen, men det vil det gøre. Rusland er ganske i stand til at skubbe Ukraine over randen under princippet om "hvis vi ikke kan få det, ingen kan".

reklame

For det tredje forstår det, at dette er en del af et bredere problem om, hvordan europæisk sikkerhed bør organiseres (som artikuleret af Andrew Monaghan). Dette er i sidste ende en grundlæggende uenighed om landets frihed og uafhængighed omkring Ruslands grænse. Rusland siger faktisk, at disse lande ligger inden for sin Cold War-era protektorat. Dette må afvises utvetydigt og (alas) kontinuerligt. Faktisk, hvis vi skal gøre det rigtige ved Ukraine, må Ruslands opfordring til privilegerede interesser med og ikke-tilpasning blandt post-sovjetiske nationer ignoreres - og Vesten skal til gengæld planlægge konsekvenserne selvfølgelig.

For det fjerde kommer man til tanken om, at de økonomiske omkostninger i Vesten for sanktioner mod Rusland vil være små. Russiske internationale investeringer i London tegner sig kun for 0.5 procent af de samlede europæiske internationale aktiver, der er investeret der. Finansielle tjenesteydelser, der ydes til Rusland, udgør kun en procent af den samlede britiske eksport af finansielle tjenesteydelser, forretningstjenester og forsikring. Ruslands sårbarhed, der er kendt af mange andre steder, er langt større. Omkostningerne til Storbritannien og dets EU-partnere skal ses som en investering i fremtiden for europæisk sikkerhed sammen med de væsentlige stigninger i forsvarsbudgetterne.

For det femte og endelig, prøv ikke at score egne mål - i alle sektorer. Da der blev fotograferet politiske notater, der kom ind på Downing Street, var skandalen ikke, at de blev afsløret, men hvad de indeholdt - en anbefaling om at sætte russiske forretningsinteresser i City of London foran Ukraines fremtid. BBC bruger medarbejdere i Kreml-støttet Rusland i dag som journalister og interviewpersoner er uværdige for sine standarder for journalistisk upartiskhed; CEO'er, der erklærer "forretning som sædvanlig" med Rusland (og derefter finder ud af, at det ikke er), ser fjollet ud; manglende evne til at forklare, hvad Vesten har gjort i f.eks. Kosovo eller Libyen, er simpelthen utæt. Ikke mindst er seniorrådgivere og medlemmer af House of Lords, der siger, at der skal være anerkendelse af og tilpasning til Ruslands interesser, symptomatisk for den skadelige og gennemgribende økonomiske indflydelse, der skaber egeninteresser i at fremme den russiske linje - eller simpelthen af ​​uvidenhed. om Rusland. Disse er alle let undgåelige fejl.

På dette sidste punkt er uvidenhed om Rusland en almindelig nok lidelse. Dette afspejler det faktum, at de primære interesser i Rusland i de sidste 20-år har været at tjene penge der. Upton Sinclair sagde, at det er "meget vanskeligt at få en mand til at forstå noget, hvis hans løn afhænger af ham ikke at forstå det". Også regeringer er blevet forhindret i at løse problemet med Rusland ved hjælp af den bredere (og falske) fortælling om positive udviklingsbaner og af Rusland som en nation i transit til demokrati. Det skal ændres nu.

Hvis der kan komme noget godt af denne krise - det værste mellem Rusland og Vesten siden 1960'erne - kan vestlige regeringer ikke længere ignorere beviserne for Vladimir Putins hårde nationalisme, Kremls sande ambitioner og dets vilje til at forfølge dem på bekostning af andre. Derfor bør der opstå en bedre politik. Men for at være virkelig effektiv, må det måske vente på en post-Putin-æra. Da denne krise og utallige topmøder mellem EU og Rusland erklærer, er det nuværende regime simpelthen ikke interesseret i internationalt samarbejde til nogen større ende end dets egne krav bliver opfyldt.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending