Følg os

Blogspot

Udtalelse: Kasakhstans betydning for Centralasien, EU, Kina og Rusland: Relationer igangværende

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sammen-the-road-i-TadsjikistanAf politisk analytiker Vira Ratsiborynska, Europa-Parlamentet

Den centralasiatiske region har en strategisk geopolitisk beliggenhed, et enormt økonomisk og energipotentiale og rigelig rigdom af ressourcer, som udgør en vigtig faktor for mange ledende økonomiske verdenskilder som EU, Rusland og Kina.  

Den centralasiatiske region har en rig historie om udvikling af handels- og energiforbindelser med disse førende beføjelser, der forklarer, hvorfor denne region tiltrækker sit potentiale og spændende i sin udvikling. Centralasien består af fem tidligere Sovjetunionen, nemlig Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Kasakhstan, med sin vigtige geografiske beliggenhed, en rig kulturel og historisk baggrund og dens omfattende naturressourcer udgør et vigtigt geostrategisk aktiv i den centralasiatiske region.

reklame

Som hjerte i Eurasien og den geopolitiske kerne i regionen opretholder og udvikler Kasakhstan samtidig stærke handels-, energi- og politiske forbindelser med EU, Kina og Rusland. Disse beføjelser udøver økonomisk og politisk indflydelse på post-sovjetrepublikken, som forbinder det centralasiatiske marked med deres respektive eksportmarkeder.

Handels- og energifelter repræsenterer de prioriterede mål i udviklingen af ​​strategiske forbindelser for dem, da de giver ethvert land mange muligheder og yderligere handelsmuligheder. På disse prioriterede områder overlapper de førnævnte førende magters interesser meget ofte, og deres politiske indflydelse har således en tendens til at udvide sig markant i et land. I Kasakhstan med sin vigtige geografiske position er der en kombination af kinesisk lederskab inden for energiområdet med russisk politisk indflydelse inden for mange andre strategiske relationer.

EU spiller en formidlende og blød magtrolle i dette lands generelle politiske og økonomiske udvikling, hvilket repræsenterer en betydelig geopolitisk interesse for de to andre konkurrerende magter i regionen - Rusland og Kina. Med hensyn til Ruslands handelsområde er Kasakhstan tredjelandspartner i Ruslands og Hvideruslands toldunion, et projekt, der kun repræsenterer et skridt i Ruslands ambitiøse plan om yderligere at gennemføre det eurasiske økonomiske integrationsprojekt. Dette handelsintegrationsprojekt hjælper Rusland med at forme den regionale dagsorden i Centralasien og hjælper med at holde landet i sin geopolitiske bane.

reklame

Kina er også indflydelsesrig inden for handelsforbindelser med Kasakhstan, da det kasakhiske marked udgør et fordelagtigt og supplerende marked for Kina. Dette marked er nyttigt for det kinesiske marked, da det kan tilfredsstille det voksende kinesiske forbrug af olie og gas. Inden for energi og handel er disse to markeder indbyrdes forbundne: Kasakhstan er en vigtig energiproducent, mens Kina er en vigtig energiforbruger. Kasakhstan nyder også godt af gode økonomiske forbindelser med Kina, da Kina skaber mange forretningsmuligheder og tiltrækker udenlandske investeringer til fælles handels- og energiprojekter med Kasakhstan. Sådanne forbindelser resulterer i mange håndgribelige økonomiske fordele og er geopolitisk afgørende for Kasakhstan til at modveje den russiske indflydelse i den centralasiatiske region.

EU er også interesseret i handelsforbindelser med Kasakhstan, da mere end 40% af Kasakhstans eksport går til EU-markedet. Det kasakhiske marked er vigtigt for EU på grund af EU's behov for at diversificere sine kilder til olie- og gasforsyning. Kasakhstan eksporterer hovedsageligt olie og gas til EU, mens det importerer maskiner og fremstillingsprodukter. For Kasakhstan er EU-markedet fortsat attraktivt, fordi EU fortsat er en vigtig investeringspartner. Dette inkluderer udveksling af bedste praksis relateret til europæisk know-how og ekspertise og udveksling af teknologi. EU støtter og udvikler også diversificering af den kasakhiske økonomi.

I geopolitisk henseende er handelsforbindelser med EU også meget vigtige for Kasakhstan, fordi de repræsenterer et alternativ til handelsforbindelserne med Rusland og Kina. EU opretholder også gode forbindelser på andre vigtige områder i regionen såsom inden for sikkerhed og god regeringsudvikling. Da den centralasiatiske region repræsenterer mange udfordringer for EU, som den skal tackle, er Kasakhstan fortsat afgørende for at tackle disse udfordringer gennem gensidig indsats mellem begge parter.

Sikkerheden i den centralasiatiske region og politisk stabilitet i hvert medlemsland i regionen forbliver hovedprioriteten i EU's forbindelser med denne del af verden. For at opnå energi- og handelsstabilitet og sikkerhed i hele regionen behandler EU spørgsmål som retsstatsprincippet, demokrati og beskyttelse af menneskerettighederne først med hvert medlemsland i regionen. For forholdet mellem Kasakhstan og EU er disse spørgsmål en prioritet, da de kombinerer regionalpolitisk dialog med blød magtfremme.

Projekter som fremme af demokrati og retsstat kan hjælpe EU med at tilskynde Kasakhstans tilgang til EU-normer og -værdier og gøre landet mere stabilt og sikkert i EU's integrationsperspektiver. Dette kan også hjælpe EU med at tackle regionale sikkerhedstrusler som terrorisme, narkotikahandel, organiseret kriminalitet og sikker grænseforvaltning i hele den centralasiatiske region. Kasakhstans engagement i en gensidig dialog er afgørende for, at EU med succes kan bruge sine bløde elværktøjer og -metoder i Centralasien.

Kasakhstan, der respekterer menneskerettighederne, der udvikler sig demokratisk og er parat til at forpligte sig på forskellige områder af gensidigt samarbejde med EU, kan være en værdifuld partner for alle lande i verden og for EU som helhed. Dette gensidige samarbejde er udfordrende, da Kasakhstan stadig står over for mange alvorlige mangler ved at opretholde retsstatsprincippet.

Hændelsen i 2011 i Zhanaozen var et fortællende eksempel, der illustrerede, at Kasakhstan har brug for at fortsætte sine bestræbelser på at opgradere principperne for retsstatsprincippet i landet. Generelt bør den fælles indsats fra EU og Kasakhstan for at fremme demokrati og retsstatsprincippet fortsætte for at gøre Kasakhstan til den bedst pålidelige partner for EU og verden generelt. Derfor kan forhandlingerne om en udvidet partnerskabs- og samarbejdsaftale med EU tjene som grundlag for at indgå i et mere stabilt og pålideligt partnerskab og dialog om retsstatsprincippet og den demokratiske udvikling i landet.

Denne aftale kan også opgradere de økonomiske forbindelser med EU og dermed fremme dets handels- og investeringsudveksling. EU's prioritet i sine forbindelser med Kasakhstan er at nå de fælles mål for sikkerhed og stabilitet gennem den transformerende magt i EU, bringe Kazakhstan tættere på EU og styrke områderne for fælles samarbejde. Til dette formål bør EU forblive en normativ aktør, der ved, hvordan man afbalancerer økonomiske interesser med fremme af normer og værdier i regionen. Kasakhstan bør igen opbygge sine forbindelser med EU på et sandt forpligtelsesgrundlag, der fortsat skal være gavnligt for alle involverede parter. Kasakhstan er nødt til at forblive engageret i demokratiseringsprocessen og retsstatsprincippet, fordi et politisk stabilt land også betyder et økonomisk velstående land.

Respekten for menneskerettighederne og kampen mod korruption kan give gode resultater for handelsforbindelserne med EU og kan tilskynde til udenlandske investeringer i Kasakhstan. Fremme af demokratiske processer i et land kan være en nøgle til succes for at opnå flere økonomiske fordele med EU. Med hensyn til Rusland og Kina er Kasakhstan nødt til at forblive proaktiv i den flervektorerede tilgang til sine forbindelser og effektivt fremme udviklingen af ​​yderligere forbedrede forbindelser med sine partnere.

Diversificering af handels- og investeringsmuligheder og et stærkt handels- og energisamarbejde med alle disse nøglepartnere bør forblive afgørende for landets politiske og økonomiske udvikling. Økonomisk samarbejde skal gå hånd i hånd med Kasakhstans politiske engagement i at forfølge den indre demokratiske udvikling. På samme måde kan Kasakhstan blive en pålidelig partner, ikke kun inden for handel og energiforhold, men også i mange andre aspekter af vigtig regional betydning for EU, Rusland og Kina.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending