Følg os

Blogspot

Udtalelse: EU-Ukraine - mod "utilfredshedsvinteren"

DEL:

Udgivet

on

_74617459_022115829-1Ved udgangen af ​​ugen er den gode nyhed om, at OSCE-delegerede er blevet løsladt fra Slavyansk, blevet fuldstændig overskygget af de voksende beviser på tragiske begivenheder i Odessa, det engang så flamboyante, multinational og multikulturel havn i Sortehavet, berømt for dens indbyggeres funklende sans for humor.

Dramatiske overskrifter og videoer er strømmet fra østen - Kramatorsk og Lugansk - som begge har lidt tab af civile i sammenstød mellem tropper og lokale separatister, udråbt som 'terrorister' af den nye Kiev-regering. Den manglende anerkendelse af deres magt, snuppet i et statskup, og deres klare afvisning af at opgive deres kulturelle identitet, betyder, at det russiske sprog fortsat er hovedårsagen til de ukrainske nationalisters vrede.

Tv-kanaler, der dækkede oprøret i Østen, blev udfordret af historierne om vidner, der afslørede deres personlige oplevelser på sociale medier, hvor lidenskaberne var høje. De udbredte billeder af karboniserede lig af 'føderaliserings'-tilhængere i Odessa, brændt levende i bygningen sat i brand af de pro-Maidan-styrker, satte håbet om forsoning mellem to antagonistiske samfund i aske. Odessa-forfatteren Vsevolod Nepogodin, et øjenvidne til massemordet, afslutter sin historie med et ramaskrig: "Fra nu af kan du blive dræbt, bare fordi du er russisk."

Parallelt hermed er de sociale netværk anklaget for tweets fra 'Pravy sektor', der lover at fortsætte med at "rydde Ukraine for 'Colorado bugs'" - et hånligt navn for russere, der bærer Saint George orange-sorte bånd som en souvenir af sejren over fascismen .

I røgen af ​​kamp mellem de to samfund gik Bruxelles-kondolencer og opfordringer til forsoning frem uden at have nogen effekt - de udløste kræfter syntes for magtfulde til at udnytte.

Den tilsyneladende intention om at opfordre til en ny runde af EU-sanktioner mandag (5. maj) lyder stadig mere utilstrækkelig, da Kreml ikke har nogen magt til at mundhugge den blodtørstige Pravy-sektor eller berolige bekymringerne hos russere, der bor i Ukraine – videoerne om ekstrem brutalitet og grusomheder i Odessa kan ikke slettes af politiske erklæringer: folk har set værdien af ​​disse to gange. Dokumentet den 21. februar underskrevet af udenrigsministre er faldet i glemmebogen i kølvandet på massakren på Maidan Square; de seneste Genève-erklæringer blev sat i brand i Odessa, da 'Pravy-sektoren' kastede molotovcocktails ind i bygningen, hvor ubevæbnede 'føderaliserings'-aktivister søgte ly.

Denne voksende intensitet af den ukrainske konflikt vækker sikkerhedsbekymringer for EU - gasforsyningssikkerheden bliver altafgørende: Under denne uges møde i Warszawa nåede energikommissær Günther Oettinger, den russiske minister Alexandre Novak og hans ukrainske kollega Yuri Prodan ikke til nogen aftale om den ukrainske gasgæld på 2.2 milliarder dollar, som er vokset siden Maidan-pladsens protester.

reklame

Gazprom garanterede Europa levering indtil slutningen af ​​maj og anmodede om et forudbetalingssystem fra begyndelsen af ​​juni. Oettingers taktik for at pålægge den samme gaspris for alle EU-medlemmer plus Ukraine blev ikke godkendt af den russiske energigigant – da intet andet leverandørland er blevet konfronteret med denne anmodning, afviste Gazprom den som værende rent diskriminerende.

Den russiske minister betragtede dog Oettingers anerkendelse af den ukrainske gæld og nuværende 'manglende betaling' for gaslevering som en positiv afslutning på forhandlingerne, der skal fortsættes i maj.

Men på trods af flere erklæringer fra de internationale finansielle institutioner om at komme den nye ukrainske regering til undsætning, er de økonomiske og finansielle problemer stadig uløste. Farerne ved en langvarig væbnet konflikt er fortsat høje, hvilket medfører ekstra risici for gastransport gennem ukrainsk territorium. Gazprom fortsætter med at fremme udviklingen af ​​South Stream-rørledningen som en ultimativ løsning på alle former for systemisk ustabilitet i Ukraine. Fanget af ekstremt intense politiske lidenskaber og sårbart over for revolutionens hvirvelvinde bliver landet et stadigt farligere sted for alle slags bestræbelser, inklusive handel.

Afbrydelse af gasforsyningen har ingen nyhed for Europa, som tidligere har lidt under vintergasstridigheder mellem Rusland og Ukraine - europæere har nu al mulig grund til at frygte deres helt egen "utilfredshedsvinter"

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending