Følg os

Blogspot

Udtalelse: Den bambus gardin mellem EU og Kina

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

0c1ee51a96fc9816e9b2185ebfd8dabfAf Erping Zhang, direktør, Foreningen for asiatisk forskning, New York

Gennem historien rejste måske ingen Silkevejen og turnerede Kina mere end den store venetianske erhvervsdrivende og opdagelsesrejsende Marco Polo, hvis legendariske fortælling stadig fortælles med glæde den dag i dag. Men han advarede folk: "Jeg har ikke fortalt halvdelen af ​​det, jeg så." Mens moderne teknologi har gjort verden til en mere tilgængelig global landsby, forbliver kløften mellem Europa og 'Mellemriget' på mange måder så mystificerende som nogensinde.

For nylig gik Kinas præsident Xi på en 'venskabsturné' til nogle vigtige EU-medlemslande med et følge på mere end 200 forretningsledere og med et par millioner milliarder kontrakter underskrevet for at købe fly og biler i Frankrig og Tyskland. Mens Kinas statsstyrede medier Xinhua hyldede rejsen som et nyt kapitel for samarbejde mellem EU og Kina, ser Europa stadig tvivlsom ud, om det skal hygge sig eller stå op for Kina over en bred vifte af emner, der ikke er i stand til fuldt ud at forstå, hvad der ligger bag 'bambusgardin'.

reklame

På hjemmemarkedet står Beijing over for to formidable udfordringer samtidigt. For det første rapporterede Beijing på den økonomiske side, at Kina i 2014 oplevede en stigning i den lokale statsgæld til næsten 1.8 billioner pund eller 67% højere end i 2010. En sådan stigning har medført Kinas samlede offentlige gæld inklusive penge, der ejes af staten, til 58% af dens økonomi på 5.11 milliarder kroner. Den hurtige ekspansion af bankernes udlån har skabt £ 9.1 mia. Kredit, og tal, der blev offentliggjort i februar, viste, at bankernes underudnyttede og misligholdte lån er steget til det højeste niveau siden finanskrisen.

Endnu værre er det nylige fald i februar's PMI for produktion (48.5) og eksport, der bekymrer Beijing dybt, fordi sådanne indikatorer betyder tab af arbejdskraft samt indtjening i fremmed valuta - for nu er Kina trods alt en eksportøkonomi. Beijings officielle Gini-indeksnummer på 0.473 er ​​godt undervurderet, selv ifølge kinesiske økonomer. Den alarmerende indkomstforskel i Kina er fortsat et alvorligt problem for dets sociale stabilitet. Navnlig er boligpriserne i større byer som Shanghai og Beijing blandt de højeste i verden, når BNP pr. Indbygger i Kina er dystre 91st i verden.

For det andet har den mangeårige kamp inden for partiet om magten set sit højdepunkt på sin nylige folkekongres, midt blandt omfattende pressemeddelelser om korruption og bankkonti til havs, der ejes af ledende kommunistledere. Den nye ledelse under Xi Jingping forsøger at konsolidere sit magtgrundlag, mens de kommunistiske gammeldagere forbliver i kontrol over nogle kritiske grene som propaganda, væbnede politier og retssystem. Med over 100,000 gruppeprotester registreret om året mangler social retfærdighed på grund af manglende retsstatsprincipper. Nedgangen i BNP-væksten, tilføjet med en tæt kontrolleret partistat, vil føre til yderligere social uro og polarisering, som observeret af Kinas overvågere.

reklame

I dette kryds har brug for Kina hjælp fra EU til flere formål. I 2013, med en bilateral handel på $ 559 milliarder dollars, var EU Kinas største handelspartner, mens Kina er den anden til EU, bag USA. Europa forsyner Kina med biler, fly, kemikalier og luksusvarer, mens Europa importerer $ 385 mia. Tekstiler, elektronik og andre varer fra Kina. På trods af en sådan voksende handel er Kina, verdens næststørste økonomi, træt af EU på en række måder. For det første har EU i årevis endnu ikke anerkendt Kina som en fuld markedsøkonomi og fortsætter sin våbenembargo mod Beijing på grund af den blodige massakre af studerende på Tiananmen-pladsen i 1989. For det andet håber Kina at udvide sin eksport til EU skal 1) beholde sin status som verdensfremstillingscenter, 2) opretholde sin eksportbaserede økonomi for indtjening i fremmed valuta, 3) bevare sin arbejdsstyrke i beskæftigelse, 4) erhverve teknologi og knowhow gennem udenlandske direkte investeringer (FDI), 5) brug handel som gearing for at maksimere national interesse i at indgå i de enkelte EU-medlemslande, herunder dæmpe EU's kritik af dets menneskerettighedsovertrædelser, såsom Europa-Parlamentets beslutning mod Kinas organhøstning af Falun Gong-udøvere og andre samvittighedsfanger. Foruden økonomiske midler opbygger Kina også aktivt sin bløde magt i Europa ved at etablere mange såkaldte Confucius-institutter på europæiske universitetscampusser og bruge sådanne institutioner til at fremme sine propagandaprogrammer i udlandet.

EU er på den anden side heller slet ikke tilfreds med sit handelsunderskud på $ 180 mia. Med Kina sidste år, især med importbegrænsninger, der blev indført i Kina, det største marked i Asien. Da lidt over 2% af EU's direkte udenlandske investeringer er i Kina, har Kina også en lav direkte investering i EU. Ligesom amerikanske investorer finder EU-landene det umuligt at deltage økonomisk i kinesiske strategiske sektorer som transport, telekommunikation og sundhedsvæsen. Andre alvorlige forretningsforhold på EU-siden inkluderer Kinas antidumpingforanstaltninger, krænkelse af intellektuel ejendomsret og dens praksis med at politisere forretningsaftaler. For eksempel afhænger Kinas indkøbsordre, enten fra Frankrikes airbus eller fra Amerikas Boeing, ofte af, hvilket lands præsident netop har mødt den tibetanske leder. I tilfælde af en handelskonflikt som f.eks. En nylig WTO-beslutning om sjældne jordartselementer og andre metaller mod Kina, sagde professor Mark Wu fra Harvard Law School: ”Selvom WTO-panelet regerede mod Kina, krævede det ikke, at Kina betalte erstatning. Efter design er WTO's retsmidler ikke tilbagevirkende kraft ... WTO's hovedmål. tvistbilæggelse er at tvinge overholdelse af loven i stedet for at give økonomisk retfærdighed for fortidens skade. WTO giver faktisk lande fri adgang til at overtræde deres regler midlertidigt. Så længe et krænkende land afslutter sin ulovlige politik i en rimelig periode efter en endelig dom, behøver det ikke at bekymre sig om at blive straffet. ”

I en autoritær stat, hvor uafhængigt juridisk system og fri presse ikke findes, vil udenlandske investorer sandsynligvis ikke søge en gunstig eller retfærdig udtalelse fra en kinesisk domstol, når en tvist opstår, som mange udenlandske virksomheder senere har fundet ud af. For eksempel blev Groupe Danone fra Frankrig i 2009 tvunget til at forlade virksomheden ved at sælge sin 51 procentandel i Wahaha-gruppen, et af Kinas største drikkevarevirksomheder.

I 2011 blev Italien, verdens åttende største økonomi, efter sigende søgt Kinas hjælp til at redde sin nationale gæld. En klogere strategi for Italien og andre medlemsstater bør bede Kina om at importere flere af EU-produkterne, især i betragtning af at Kina sidder i en enorm valutareserve på omkring 3.82 billioner dollars, hvilket delvis kommer fra handelsunderskuddet med Europa. Når alt kommer til alt har EU den konkurrencemæssige fordel at producere nogle af de fineste råvarer i verden, der er vidt ønsket på Kinas marked. Ved udgangen af ​​dagen kan det ikke ignoreres, at EU, en union af demokratier, ikke længere har at gøre med et feudalistisk Kina, som Marco Polo en gang så for omkring hundrede år siden. På trods af sin økonomiske reformindsats er Kina i dag blevet et kommunistisk diktatur med de såkaldte “kinesiske karakteristika”, som politisk er partnere med Nordkorea, Iran, Cuba samt med Rusland, den største eksportør af militært udstyr til Kina. Mest bemærkelsesværdigt forbliver Kina tavse om Ukraine-spørgsmålet på trods af sin fulde opmærksomhed om EU's holdning i denne sag. I denne dag med digital teknologi kan man stadig ikke få adgang til Facebook, Google, Youtube og Twitter i Kina. Faktisk kan man blive kastet i fængsel og endda blive dræbt for at være en efterfølger af Falun Gongs åndelige meditation eller en prodemokratisk aktivist. De økonomiske fremskridt i de sidste tredive år har ikke forvandlet Kina til et civilsamfund styret af retsstatsprincippet; i stedet har det øget et drakonisk regime, der ikke respekterer den internationale orden og normer. Der er stadig grundlæggende forskelle i værdisystemerne mellem det demokratiske Europa og det kommunistiske Kina.

Medlemsstaterne har ingen langsigtet interesse i at udveksle deres grundlæggende demokratiske principper, mens de søger økonomisk samarbejde med det stigende Kina. Det, der i sidste ende er godt for Europa og menneskeheden, er at se Kina blive et demokrati, ikke en tyrannende drage, der senere bider den fodrende hånd. I det mindste er Europa og Kina ikke fremad på den samme vej, hverken politisk eller økonomisk. En klar forståelse af begge sider ud over bambusgardin er vigtig for at få en meningsfuld handel og diplomati.

Sun Tzu (544–496 f.Kr.), den berygtede kinesiske militærstrateg, skrev i sin The Art of War: "Kend dig selv og din fjende, du vil vinde hundrede krige." Vil Kina blive integreret en dag i samfundet af demokratier? Vi håber alle det og tror, ​​det vil, men indtil da har den romerske filosof Lucius Annaeus Seneca (ca. 4 f.Kr. – AD 65) tilbudt os den bedste visdom: Hvis dyd går forud for os , hvert trin vil være sikkert.

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending