Følg os

Konflikter

EU lider stadig 'efterskælv' af Sovjet-opløsningen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

673587f5da89cc0a4e0f6a706700fc05Spændingerne mellem de baltiske stater, herunder Litauen og Rusland, er steget markant siden Ukraine-krisen. Men EU opfordres til at undgå at blive trukket ind i en endnu dybere konflikt på grund af de 'personlige dagsordener' i nogle lande, der kan have et nag mod Rusland.

De tre baltiske stater Estland, Letland og Litauen, der har været en del af NATO og EU siden 2004, er stadig i vid udstrækning afhængige af Rusland for energi og handel og har betydelige russisktalende mindretal.
Men disse tidligere sovjetrepublikker frygter, at Moskva forsøger at destabilisere deres region, som ligesom Krim også har store russisk-talende mindretal. Litauens præsident Dalia Grybauskaite har ført an og sagt, at Ruslands handlinger udgør en optakt til en '' ny kold krig '' .

Hun sagde, at det var vigtigt for EU at give et '' stærkt svar '' i forhold til den russiske præsident Vladimir Putin.
Men Litauen selv er kommet under nylig kritik med nogle EU-politikere, der siger, at den nuværende krise i Ukraine har sine rødder i, at november sidste år ikke underskrev associeringsaftaler med EU's østlige naboer.
Litauen var som daværende formand for EU-rådet vært for det længe ventede topmøde i Vilnius, hvor det forventedes, at handelsaftalerne blev aftalt.
En førende centerhøjre MEP fortalte EBR, at EU skulle "lære af sine fejltagelser" og "bedre styre nationale særlige forhold" ved udpegelsen af ​​fremtidige EU-formandskaber.
Det polske medlem, der sagde, at han ikke ønskede at blive navngivet, sagde: ”Under sit EU-formandskab fik Litauen til opgave at positivt indgå østlige partnerskabsaftaler med nabolande fra den tidligere sovjetblok.
"Men i stedet for et konstruktivt og positivt resultat befinder vi os nu i en dyb diplomatisk krise mellem EU og Rusland. Ukraine er i kaos. Krim er blevet knyttet til Rusland, og der er frygt for enorme økonomiske tab på grund af økonomiske sanktioner."
Stedfortræderen, medlem af Det Europæiske Folkeparti, tilføjede: "Meget af dette skyldes hovedsagelig Litauens og Grybauskaites manglende evne til og uvillighed til at sætte EU-mål forud for at forfølge" politisk hævn over Rusland. "
Senior UK MEP Sir Graham Watson, en tidligere leder af Alde-gruppen i Europa-parlamentet, har været særligt hårdt ramt af Litauen og hævdede, at dets EU-formandskab var en succes.
Watson siger, at "under fineren med respektabilitet" skjuler Litauen et alvorligt problem. "
"Centralt i problemet er den person, der undertiden udråbes som den næste leder af Kommissionen - Dalia Grybauskaite."
Han sagde, at han havde opfordret Litauen til at bruge sit formandskab til at vise sig et "retfærdigt, moderne demokrati", hvor mindretals rettigheder respekteres, og hvor adskillelse af magt hersker, men der er fortsat et "problem" med manglende retfærdighed, især for russeren mindretal.
"Nylige påstande fra højtstående medlemmer af retsvæsenet om pres fra Dalia Grybauskaite antyder, at hun selv ikke har ringe respekt for princippet om magtseparation."
Watson sagde, at der har været adskillige "større aborter af retfærdighed mod etniske russere i Litauen, hvor statsoverhovedet ser ud til at være medskyldig".
En anden MEP, Nigel Farage, leder af Det Forenede Kongeriges uafhængighedsparti, sagde, at EU havde "blod på hænderne" over Ukraine og tilføjede: "Vi skal hænge hovedet i skam. Den britiske regering har faktisk ført EU op for at forfølge effektivt en imperialistisk, ekspansionistisk politik. Vi har givet en gruppe mennesker i det vestlige Ukraine en falsk række forhåbninger. Så oplyste var de, at de rent faktisk væltede deres egen valgte leder. Det provokerede hr. Putin. Jeg tror, ​​at EU ærligt talt har blod på hænderne i Ukraine. Det har ikke været noget for godt i Ukraine. "
UKIP's Roger Helmer siger også, at han "bebrejder" EU for "at skabe et problem, hvor de ikke havde brug for det".
MEP tilføjede: "Præsident Roosevelts råd var:" Gå blødt og bær en stor pind. "I Ukraine har EU afgivet ekstravagante løfter og rejst usandsynlige forventninger, mens man slet ikke har nogen pind. Forestil dig, at situationen var omvendt, og Rusland havde gjort generøse tilbud, der antyder meget tætte forbindelser - og måske medlemskab af SNG - til for eksempel Østrig. Hvordan ville tyskerne have det? Eller til Irland? Hvad ville den britiske reaktion være? "Ukraine er i russernes 'nær udlandet' ', deres historiske indflydelsessfære. I årtier blev Ukraine styret fra Moskva. Krim blev afleveret som en gave fra Rusland til Ukraine, men med den klare forventning om, at Ukraine, nu inklusive Krim, ville forblive en del af Sovjetunionen. Khrushchev ville aldrig have drømt om, at Ukraine muligvis sluttede sig til Vesteuropa og tog Krim med sig.

reklame

"Så jeg retfærdiggør ikke Ruslands handling. Men jeg fordømmer EU's tilgang til Ukraine, som sandsynligvis var rasende og ydmygende Moskva, og som altid med stor sandsynlighed ville fremkalde en fjendtlig reaktion - som det faktisk gjorde."

Hans kommentarer gentages delvist af John Measheimer, professor i statskundskab ved University of Chicago, der beskrev internationale sanktioner mod Ukraine som en "stor fejltagelse" og tilføjede: "Russerne har intenst ikke lide, men tolereret en betydelig NATO-ekspansion inklusive tiltrædelse af Baltiske lande, men præsident Obama bør vedtage en ny politik over for Rusland, der anerkender Ruslands sikkerhedsinteresser.
"Det bør gøre det klart, at USA ikke vil blande sig i fremtidige ukrainske valg eller være sympatisk med en voldsomt anti-russisk regering i Kiev. Og det bør kræve, at fremtidige ukrainske regeringer respekterer mindretals rettigheder, især med hensyn til status som russisk som officielt sprog . "
Yderligere kommentarer kommer fra Steven Blockmans, seniorforsker og leder af EU's udenrigspolitiske enhed ved det Bruxelles-baserede Center for European Policy Studies, der sagde: "Det er ikke kun Litauens nationale dagsorden, der frigør Putins vrede. Samlet set EU-medlemslande havde støttet den bureaukratiske tilgang, som Kommissionen tog for at forhandle associeringsaftaler med østlige partnerskabslande og derved ignorere de bredere geopolitiske konsekvenser af disse aftaler. "
Blockmans, også professor i EU-lovgivning og styring af eksterne forbindelser ved universitetet i Amsterdam, tilføjede: "Kollektivt fortolker medlemslandene den politiske konditionalitet, der er pålagt Ukraine for at underskrive associeringsaftalen: det handlede ikke kun om frie og retfærdige valg, problem med selektiv retfærdighed og frigivelse af Yulia Timoshenko fra fængsel. Det handlede også om aftalernes negative indvirkning på Rusland: den potentielle handelsomlægning, undermineringen af ​​Putins planer om at skabe en eurasisk økonomisk union og den politiske og sikkerhedsmæssige sammenslutning af EaP lande til EU. "
Han fortsatte: "Mens de baltiske stater og Polen har været EU-cheerleadere for stærkere bånd med de østlige partnerskabslande, som faktisk et hårdt svar på Ruslands handlinger de sidste par uger, kaprede de ikke EU's dagsorden, men handlede snarere i i fællesskab med de andre medlemslande. "
Andetsteds sagde Dick Gupwell, næstformand for den respekterede Bruxelles-tænketank, Det Europæiske Institut for Asiatiske Studier: ”For mig er det klart, at Europa stadig lider under efterskælven af ​​Sovjetunionens opløsning. Sovjetunionen var selv bygget på det zaristiske russiske imperiums præstationer.Meget af dette imperium var blevet erobret fra andre lande og nationer, og etniske russere bosatte sig i mange af de erobrede lande.
"Helt forståeligt nok var der derfor en enorm ophobning af vrede mod både kommunisme og russisk styre, og opløsningen af ​​Sovjetunionen blev set som en befrielse af mange, hvis ikke de fleste mennesker i disse tidligere besatte områder. for russerne har derimod været store følelser af beklagelse, tristhed og frustration over, at deres store imperium er blevet reduceret såvel i størrelse og befolkning som i militær styrke med det deraf følgende tab af stolthed og følelse af sikkerhed. Storbritannien og Frankrig, der begge er blevet klippet af deres tidligere imperier, længes stadig efter stormagtstatus. "
Gupwell tilføjede: "Udsigten til, at Ukraine på et eller andet tidspunkt i en ikke alt for fjern fremtid muligvis vil være løsrevet fra den russiske indflydelsessfære og tilslutte sig Den Europæiske Union og NATO, forårsager stort ubehag i Kreml."
Hans budskab?
"Det er hverken i Rusland eller Vesten i deres interesse at forfølge antagonistiske holdninger over for hinanden. Tværtimod skal begge sider vinde meget af konstruktivt samarbejde. Rusland er i det væsentlige et europæisk land på trods af dets store sibiriske territorium, og dets historiske skæbne ligger som en del af den europæiske familie. Det er højst sandsynligt, at den yngre generation af russere ser Ruslands fremtid på denne måde.
"Vægten bør være på viljen til forsoning og fremtidigt samarbejde."
Den respekterede britiske MEP Richard Howitt, der er Labour Party talsmand for udenrigsanliggender i Europa-Parlamentet, sagde: "Den største kritik af Europa er, at det ikke har været i stand til at handle hurtigere i lyset af, hvad der skete i Ukraine. Imidlertid , er det vigtigt at påpege, at denne langsomme og stabile reaktion er et produkt af europæisk enhed, og ansvaret for dette falder ikke på et enkelt land, men på dem alle. ”
Om EU's forhold til sine østlige naboer gjorde Howitt klart, at "Det er fortsat et ordentligt mål for EU at udvikle forbindelser med sine østlige naboer."
Ser man på fremtiden, har den Bruxelles-baserede udenrigsekspert Shada Islam, en erfaren EU-observatør, opfordret EU til at opbygge et "nyt forhold" med Rusland og tilføjede: "I internationale forbindelser er det bedst at fokusere på strategiske interesser og hold nationale fordomme ude af billedet. Men det er meget svært at gøre - ikke kun i Europa, men også i Asien, hvor historiske fjender igen er blusset op mellem Japan, Kina og Sydkorea. "Islam tilføjede:" EU har ikke råd til at ignorere Rusland - det handler ikke kun om afhængighed af russisk gas og andre økonomiske forbindelser, det handler også om stabilitet ved EU's grænser. Når den nuværende krise er forbi, bør EU bruge mere tid og energi på at opbygge et nyt forhold til Rusland og dets øvrige østlige partnere.

"Det er vigtigt at skelne mellem de nuværende belastninger i forholdet til Putin og EU's langsigtede interesser og prioriteter i forbindelserne med Rusland som en genopstået magt, som det deler et kvarter og fælles venner med. Selvom fokus i øjeblikket er på sanktioner og restriktive foranstaltninger, bør EU forberede sig på en post-Putin-æra. "

reklame

Belgien

British Legion søger historie bag XNUMX. verdenskrigs tab

Udgivet

on

To briter, der blev dræbt under Blitzkrieg fra 2. verdenskrig, hviler på den smukke flamske kirkegård Peutie blandt utallige belgiske ex-kæmpere. Tidligere britisk journalist Dennis Abbott satte for nylig kryds på gravene på vegne af Royal British Legion under våbenhvileens mindehøjtid i november.

Men han leder også efter svar.

Hvad gjorde de to unge britiske drenge faktisk i Peutie? Og frem for alt: hvem er Lucy og Hannah, de to belgiske kvinder, der vedligeholdt deres grave i årevis?

reklame

Abbott har boet i Belgien i 20 år. Han er tidligere journalist for bl.a. The Sun og The Daily Mirror i London og var efterfølgende talsmand for Europa-Kommissionen. Han er også medlem af Royal British Legion, en velgørenhedsorganisation, der skaffer penge til at støtte tjenende og tidligere tjenende medlemmer af Royal Navy, den britiske hær og Royal Air Force, der står over for modgang, såvel som deres familier.

En af deres opgaver er også at holde hukommelsen om dem, der døde for vores frihed, levende. Faktisk var Abbott reservist i Irak for britiske tropper i 2003.

"I anledning af den årlige mindehøjtideligheds våbenstilstand så jeg på historier relateret til slaget ved Belgien i maj 1940," siger Abbott. "Jeg opdagede gravene til to britiske soldater fra Grenadiergarderne i Peutie. De er Leonard 'Len' Walters og Alfred William Hoare. De døde begge om natten den 15. til 16. maj. Len var knap 20 og Alfred 33. Jeg var nysgerrig, hvorfor deres sidste hvilested var på landsbykirkegården og ikke på en af ​​de store krigsgravpladser i Bruxelles eller Heverlee.

reklame

"Jeg fandt en artikel i en britisk provinsavis, der forklarede, at de to soldater først blev begravet på grunden til et lokalt slot - formodentlig Batenborch - og derefter ført til landsbykirkegården."

Abbott tilføjede: "Sagen vil ikke lade mig gå. Jeg har undersøgt, hvordan soldaterne endte i Peutie. Tilsyneladende kæmpede den 1. bataljon af Grenadiergarderne sammen med det belgiske 6. regiment Jagers te Voet. Men ingen steder nævnes der en specifik omtale af det tyske angreb på Peutie, der blev fundet.

”De belgiske og britiske tropper kæmpede med en bagvedliggende handling under en gradvis tilbagetrækning ud over Bruxelles-Willebroek-kanalen og derefter til Kanalkysten.

"Det ser ud til, at Peutie var afdelingskvarteret for Jagers te Voet-regimentet. Mit gæt er, at regimentets personale og de britiske vagter måske var blevet huse på Batenborch Castle. Så slottet var et mål for tyskerne.

"Var Walters og Hoare på vagt over stedet? Blev de udstationeret til Jagers te Voet for at sikre baghaven i det stadige tilbagetog mod Dunkerque? Eller blev de afskåret fra deres regiment under kampene?"

"Datoen på mindestenen, 15.-16. Maj 1940, er også underlig. Hvorfor to datoer?

”Min mistanke er, at de døde om natten under fjendtligt beskydning eller som et resultat af et natteangreb fra Luftwaffe. I krigens kaos kan det heller ikke udelukkes, at de var ofre for 'venlig ild'. ”

Abbott har også opdaget, at to kvinder fra Peutie, Lucy og Hannah, passede Len og Williams grave i årevis.

"Det fascinerer mig. Hvad var deres forhold til de faldne soldater? Kendte de dem? Jeg tror, ​​Lucy døde. Spørgsmålet er, om Hannah stadig lever. Deres slægtninge bor sandsynligvis stadig i Peutie. Er der nogen, der ved mere? På begge grave nogen har lagt nogle smukke krysantemum. ”

Læs

Konflikter

Ungdomsfodboldinitiativ til fred i Georgisk konfliktzone

Udgivet

on

Et bredt rost fredsinitiativ i Georgien har lanceret en appel om nye investeringer, der er meget nødvendige. Det internationale fredsprojekt om den georgiske konfliktzone er blevet hyldet for at hjælpe med at forene alle sider i en tvist, der kaldes Europas "glemte krig." I et forsøg på at skabe langsigtet fred i området blev der lanceret et ambitiøst projekt for at oprette fodboldinfrastruktur i konfliktområdet i Gori kommune.

I spidsen for initiativet er Giorgi Samkharadze, oprindeligt fodbolddommer (billedcenter), der nu har appelleret til internationale donorer om at hjælpe med at finansiere sine planer.

Han sagde, ”Vores projekt er delvist finansieret af flere forretningsvirksomheder, men det er bestemt ikke nok til at tackle vores opgaver. Tværtimod blev situationen værre, spændingen øges bare siden begyndelsen af ​​en konflikt. ”

reklame
Georgiske og sydossetiske hold

Georgiske og sydossetiske hold

Nogle $ 250,000 er hidtil blevet rejst fra et par investorer, og dette er gået på dræning og en kunstig tonehøjde, men der er presserende behov for flere investeringer fra donorer for at hans forslag kan nå fuldt ud. Opbakning er også kommet fra EU / Georgia Business Council, og Samkharadze håber, at bistand kan komme fra både den offentlige og den private sektor.

Støtte til, hvad der stadig er velgørenhed, er kommet fra det georgiske parlament, der har skrevet et åbent brev og appelleret til investering i det, der ses som et meget vigtigt lokalt fredsinitiativ.

Georgiens parlament har prioriteret det internationale fredsprojekt Ergneti, der blev udarbejdet et statsdokument for at søge donororganisationer, den økonomiske økonomi til at udvikle børn i konfliktzonen ved hjælp af passende infrastruktur og til at fremme den systematiske udvikling af fred gennem sport og kultur.

reklame
Giorgi Samkharadze forklarer fredsprojektet

Giorgi Samkharadze forklarer fredsprojektet

Brevet, skrevet af formanden for parlamentets komité for europæisk integration, højtstående georgisk parlamentsmedlem David Songulashvili, anbefaler kraftigt projektet, som, siger han, "berører forsoning af samfundene Georgien og Tskhinvali-regionen - et meget fremtrædende spørgsmål for Georgien, såvel som dets internationale partnere. ”

Udviklingen af ​​det eksisterende projekt, siger han, "ville lette kontakt mellem mennesker, dialogprocesser og forsoning af de unge fra begge sider af den administrative grænse."

Han skriver, at komitéen "er overbevist om, at målene og de forventede resultater af dette projekt virkelig er i tråd med den vestlige retning af landets udvikling, da fredelig løsning af konflikter og territorial integritet inden for de internationalt anerkendte grænser er værdier, vi og vores internationale partnere er stærkt engageret i. ”

Songulashvili bekræfter igen Parlamentets støtte til projektet og anbefaler Samkharadze som en "værdifuld potentiel partner."

Han konkluderer: "Vi håber virkelig at se dette projekt udvikle sig og udvikle sig i tråd med landets interesser."

Cup finalefester!

Cup finalefester!

Samkharadze fortalte dette sted, at han hilser det georgiske parlaments indblanding velkommen og tilføjer: ”Georgien er et land med parlamentarisk styre, og når Georgiens parlament og Den Europæiske Integrationsudvalg støtter et sådant internationalt fredsprojekt, håber jeg, at Europa-Kommissionen vil føler dig tvunget til at yde økonomisk støtte til vores projekt. ”

Han sagde, at han nu håber at se "praktisk hjælp" fra EU til initiativet.

Han siger, at en sådan indsats er så meget vigtigere nu på grund af en bekymrende nylig opsving i spændingerne i regionen.

Ergneti er en af ​​de mange landsbyer, der ligger ved siden af ​​den administrative grænselinje (ABL), afgrænsningen mellem Georgien og Tskhinvali-regionen eller Sydossetien. Efter krigen mellem Georgien og Rusland i august 2008 blev der installeret pigtrådshegn på ABL, som hindrede fri bevægelighed for mennesker og varer.

Tidligere har EU bifaldt projektets bestræbelser, men håbet er, at denne støtte vil omsættes til økonomisk støtte.

Georgiske tv har sendt nyheder om projektet, mens formanden for Europa-Kommissionen, fru Ursula von der Leyen, og ledelsen for Europa-Parlamentet har sendt breve.

Samkharadze sagde: "Dette internationale fredsprojekt har brug for praktisk inddragelse af investorer"

 

Giorgi Samkharadze giver TV-interviews efter match

Giorgi Samkharadze giver TV-interviews efter match

En åbenlyst succes hidtil har været opførelsen af ​​et midlertidigt fodboldstadion til brug for lokalbefolkningen, der ligger 300 meter fra den midlertidige afgrænsningslinje i Ergnet. For nylig var der en venlig fodboldkamp bestående af de lokale fra konfliktzonen. Det fandt sted nær den ossetiske grænse og 300 hundrede meter fra Tskhinvali, og de lokale familier af dem, der deltager, blev alle chippet ind for at betale omkostningerne ved at arrangere begivenheden.

Selve begivenheden var yderst symbolsk, og det var også den dato, hvor den fandt sted i august - det var i august 2008, at den bitre, omend korte, krig startede. Repræsentanter fra lokale myndigheder og EU's overvågningsmission i Georgien (EUMM) var blandt de tilstedeværende.

Samkharadze sagde: "De fortalte os mange varme afdelinger og opmuntrede os alle til at fortsætte vores aktiviteter."

Han fortalte EU Reporter, at målet nu er at koordinere med forskellige partnere "for at opbygge den nødvendige infrastruktur i konfliktzonen for at engagere unge i sport og kulturelle aktiviteter."

Han tilføjer, "det er nødvendigt at have en god infrastruktur til alle begivenheder og et miljø, der bidrager til lærere og børn, for ikke at miste den entusiasme, de nu har, men at udvikle sig i søgen efter en bedre fremtid."

Ergenti blev alvorligt beskadiget i 2008, og en midlertidig skillelinje løber gennem landsbyen.

”Det,” tilføjer han, “er derfor nødvendigt at skabe en god infrastruktur for alle. Vi ønsker ikke krig, tværtimod er vi forpligtet til fred. ”

Han tilføjer: "Vi er mennesker fra forskellige erhverv, der er forpligtet til et stort mål - at udvikle både unge og beskæftigelse i konfliktzonen."

På længere sigt ønsker han at se andre sportsgrene og aktiviteter finde sted som rugby, atletik og kulturelle, kunstneriske og religiøse begivenheder.

 

Præsentation af koppen

Præsentation af koppen

”Det er nødvendigt at have en god infrastruktur til alle sådanne begivenheder og et miljø, der fremmer lærere til sports- og kulturarrangementer og børn, for ikke at miste den entusiasme, de nu har, men at udvikle sig i søgen efter en bedre fremtid,” sagde han. stater.

Det spændende projekt - der ligger på en enkelt hektar jord - som han leder, vil, siger han, også fortsætte med at lette forsoningen mellem osseterne og georgierne sammen med udviklingen af ​​landsbyer tæt på kvarteret.

Området har som sne været en kilde til spænding siden Sovjetunionens opløsning. Efter en kort krig mellem Rusland og Georgien i 2008 anerkendte Moskva efterfølgende Sydossetien som en uafhængig stat og begyndte en proces med tættere bånd, som Georgien betragter som en effektiv annektering.

Omkring 20% ​​af det georgiske territorium er besat af Den Russiske Føderation, og Den Europæiske Union anerkender ikke de territorier, der er besat af Rusland.

Børn fra begge sider af konfliktlinjen forenet af fodbold

Børn fra begge sider af konfliktlinjen forenet af fodbold

Før krigen handlede mange mennesker i Ergneti med at handle deres landbrugsprodukter med det nærliggende område, der nu er under besættelse. Desuden repræsenterede markedet i Ergneti et afgørende socioøkonomisk mødested, hvor både georgiere og ossetiere plejede at møde hinanden for at gøre forretninger.

Samkharadze håber med sit banebrydende projekt at bringe de gode tider tilbage, i det mindste til denne del af sit hjemland. Projektet er, hævder han, en model for andre lignende konflikter over hele kloden.

Det er håbet nu, på trods af at verden er grebet af en global sundhedspandemi og den tilsvarende økonomiske indvirkning, vil de positive lydgivninger, der kommer ud af denne lille, men urolige del af Europa, have en vis resonans i magtgangene i Bruxelles - og ud over.

 

Læs

Konflikter

Når sandheden gør ondt: Hvordan amerikanske og britiske skatteydere sikrede sovjetisk sejr i den 'store patriotiske krig'

Udgivet

on

Den 8. maj, da resten af ​​den civiliserede verden huskede ofrene for 75. verdenskrig, offentliggjorde den officielle twitterkonto i Det Hvide Hus en tweet om USA og Storbritanniens sejr over nazismen, der fandt sted for XNUMX år siden, skriver Janis Makonkalns, lettisk freelancejournalist og blogger.

Tweeten tiltrak bemærkelsesværdig kritik fra russiske embedsmænd, der var rasende over, at USA havde dristighed til at tro, at det på en eller anden måde havde bidraget til at opnå sejren og ignoreret Rusland som den vigtigste - eller endda den eneste - sejr i krigen, det selv havde forårsaget. Ifølge russiske embedsmænd er dette USA, der forsøger at omskrive WWII's historie.

Interessant nok blev denne følelse også bakket op af anti-Kreml-oppositionsaktivisten Aleksandr Navalny, som også kritiserede Washington for at have "forkert fortolket historien" og tilføjede, at 27 millioner russere (!) Mistede deres liv i krigen - ikke sovjetiske borgere af forskellige nationaliteter.

Hverken det officielle Moskva eller Navalny, der er ret respekteret i Vesten, forsøgte at give reelle kendsgerninger for deres argumenter, der ville tilbagevise, hvad den officielle twitterkonto i Det Hvide Hus havde anført. I amerikanske ord er Ruslands argumenter for WWII-historien intet andet end en bunke af tosser.

reklame

Derudover er en sådan holdning fra russiske embedsmænd og politikere helt naturlig, fordi det moderne Moskva stadig ser XNUMX. verdenskrig udelukkende gennem en prisme af historiske myter, der blev dannet i Sovjets æra. Dette har resulteret i, at Moskva (og andre) nægtede at åbne deres øjne for et væld af fakta - fakta Moskva er så meget bange for.

I denne artikel vil jeg give fire fakta om XNUMX. verdenskrigs historie, der gør Rusland ubehagelig og bange for sandheden.

Fakta nr. 1: WWII ville ikke have fundet sted, hvis USSR ikke havde underskrevet Molotov-Ribbentrop-pakten med Nazi-Tyskland.

reklame

På trods af Moskvas forsøg på at dække dette, er praktisk talt alle i dag klar over, at Sovjetunionen den 23. august 1939 underskrev en ikke-aggression-traktat med NAZI Tyskland. Traktaten indeholdt en hemmelig protokol, der definerede grænser for sovjetiske og tyske indflydelsessfærer i Østeuropa.

Hitlers største bekymring, før han angreb Polen, var at finde sig selv i kampe på de vestlige og østlige fronter. Molotov-Ribbentrop-pagten sikrede, at der efter at have angrebet Polen ikke er behov for at bekæmpe Sovjetunionen. Som et resultat er USSR direkte ansvarlig for at forårsage WWII, hvor den faktisk kæmpede på nazisternes side, som Moskva nu så stærkt foragter.

Fakta nr. 2: Det ufattelige antal tab på USSR-siden var ikke et tegn på heroisme eller beslutsomhed, men konsekvenserne af forsømmelse fra sovjetiske myndigheder.  

Når vi taler om Sovjetunionens afgørende rolle i 27. verdenskrig, understreger russiske repræsentanter normalt det enorme antal tab (op til XNUMX millioner soldater og civile døde) som bevis på den sovjetiske nation.

I virkeligheden repræsenterer skaden ikke heroisme eller folks vilje til at forsvare deres moderland uanset omkostningerne, som ofte argumenteres af Moskvas propagandamundstykker. Sandheden er, at dette ufattelige antal kun var fordi den sovjetiske ledelse var ligeglad med borgernes liv såvel som det faktum, at de strategier, som sovjeterne valgte, var tankeløse.

Den sovjetiske hær var helt uforberedt på krig, for indtil sidste øjeblik troede Stalin, at Hitler ikke ville angribe Sovjetunionen. Hæren, som krævede udviklede defensive kapaciteter, fortsatte i stedet med at forberede sig på en offensiv krig (måske i håb om, at den sammen med Tyskland vil være i stand til at opdele ikke kun Østeuropa, men også Vesteuropa). Derudover fjernede USSR under den store udrensning 1936-1938 med vilje de fleste Røde Armes mest dygtige militære ledere, fordi Stalin simpelthen ikke stolede på dem. Dette resulterede i, at den sovjetiske ledelse blev så løsrevet fra virkeligheden, at den ikke kunne se den trussel, som det nazistiske Tyskland udgør.

Et godt eksempel på dette er den røde hærs fuldstændige fiasko i vinterkrigen. Sovjetisk efterretning var så bange for Stalins politiske krav om at angribe Finland, at den bevidst løj om dets svage forsvar og påståede pro-Kreml og pro-bolsjevikiske følelser, der blev delt af det finske folk. USSR-ledelse var sikker på, at det ville knuse det lille Finland, men virkeligheden viste sig at være en af ​​det 20. århundredes mest skammelige militære kampagner.

Vi kan trods alt ikke glemme, at USSR-systemet overhovedet ikke var interesseret i dets befolkning. På grund af at være så langt bagud teknologisk og strategisk, kunne Sovjetunionen kun bekæmpe Tyskland ved at kaste legeme, dens soldater, på nazisterne. Selv i krigens sidste dage, da den røde hær nærmet sig Berlin, fortsatte marskalk Zhukov i stedet for at vente på, at fjenden ville overgive sig, ved at sende tusinder af sovjetiske soldater til en meningsløs død på tyske minefelter.

Derfor er det næsten ikke for sent for russiske embedsmænd at forstå, at det faktum, at USA og UK havde meget mindre tab end Sovjetunionen, ikke betyder, at de bidrog mindre til resultatet af krigen. Det betyder faktisk, at disse lande behandlede deres soldater med respekt og kæmpede mere dygtigt end Sovjetunionen.

Fakta nr. 3: Sovjets sejr i XNUMX. verdenskrig ville ikke have været mulig uden materiel hjælp fra USA, kendt som Lend-Lease-politikken.

Hvis den amerikanske kongres den 11. marts 1941 ikke havde besluttet at yde materiel bistand til Sovjetunionen, ville Sovjetunionen have lidt endnu større territoriale tab og menneskelige tab, selv i det omfang at miste kontrollen over Moskva.

For at forstå omfanget af denne bistand vil jeg give nogle tal. Amerikanske skatteyderpenge forsynede USSR med 11,000 fly, 6,000 tanke 300,000 militære køretøjer og 350 lokomotiver. Derudover modtog Sovjetunionen også telefoner og kabler for at sikre kommunikation på slagmarken, ammunition og sprængstoffer samt råmaterialer og værktøjer til at hjælpe USSR's militære produktion og omkring 3,000,000 tons fødevarer.

Bortset fra Sovjetunionen leverede USA materiel hjælp til i alt 38 lande, der kæmpede mod Nazi-Tyskland. Tilpasning til moderne tid brugte Washington 565 milliarder dollars til at gøre dette, hvoraf 127 milliarder blev modtaget af USSR. Jeg tror, ​​ingen vil blive overrasket over at vide, at Moskva aldrig tilbagebetalte nogen af ​​pengene.  

Derudover kan Moskva heller ikke indrømme, at det ikke kun var USA, men også Det Forenede Kongerige, der ydede bistand til Sovjetunionen. Under 7,000. verdenskrig leverede briterne til USSR mere end 27 fly, 5,218 krigsskibe, 5,000 stridsvogne, 4,020 antitankvåben, 1,500 medicinske lastbiler og mere end 15,000,000 militære køretøjer samt flere tusinde radioer og radarudstyrstykker og XNUMX støvler, som Røde Hærs soldater så desperat manglede.

Fakta nr. 4: Uden kampagnerne fra USA og UK i Stillehavet, Afrika og Vesteuropa ville USSR have kapituleret til aksemagterne.  

I betragtning af de ovennævnte kendsgerninger, der beviser, hvor svag og patetisk Sovjetunionen var under XNUMX. verdenskrig, er det mere end tydeligt, at det ikke ville have været i stand til at stå imod den nazistiske krigsmaskine uden både materiel hjælp fra USA og Storbritannien og også deres militære støtte.

USAs engagement i 7. verdenskrig og begyndelsen af ​​dets Stillehavskampagne mod Japan den 1941. december XNUMX var forudsætningen for, at Sovjetunionen kunne forsvare sine grænser i Fjernøsten. Hvis Japan ikke ville være blevet tvunget til at fokusere på at bekæmpe amerikanske styrker i Stillehavet, ville det højst sandsynligt være i stand til at gribe de større sovjetiske byer i grænseområdet og dermed få kontrol over en betydelig del af Sovjetunionens territorium. Under hensyntagen til Sovjetunionens store størrelse, dens dårligt udviklede infrastruktur og den generelle uforberedelse af dets hær, ville Moskva ikke have varet engang et par måneder, hvis det blev tvunget til at krige på to fronter samtidigt.  

Det skal også understreges, at Tysklands angreb på Sovjetunionen også blev hindret af den britiske aktivitet i Nordafrika. Hvis Storbritannien ikke havde brugt enorme ressourcer på at bekæmpe Tyskland i denne region, ville nazisterne være i stand til at koncentrere deres styrker om at beslaglægge Moskva og ville sandsynligvis have været det.

Vi kan ikke glemme, at WWII afsluttede landene med Normandiet, der endelig fuldt ud åbnede den vestlige front, hvilket var Hitlers største mareridt og grunden til at underskrive den berygtede Molotov-Ribbentrop-pagt. Hvis de allierede ikke havde påbegyndt deres angreb fra fransk territorium, ville Tyskland have været i stand til at koncentrere sine resterende styrker i øst for at holde tilbage sovjetiske styrker og ikke lade dem videre ind i Centraleuropa. Som et resultat kunne WWII have afsluttet uden total kapitulation på siden af ​​Berlin.

Det er åbenlyst, at uden hjælp fra USA og UK, sovjetisk sejr i 1941. verdenskrig ikke ville have været mulig. Alt antydede, at Moskva var ved at tabe krigen, og kun på grund af enorme materielle og økonomiske ressourcer, som amerikanerne og briterne leverede, var Sovjetunionen i stand til at komme sig efter chokket i sommeren XNUMX, genvinde sine territorier og endelig beslaglægge Berlin, som blev svækket af de allierede.

Politikere i det moderne Rusland foregiver ikke at se dette, og - i stedet for i det mindste at indrømme, at sejren var mulig på grund af engagementet i hele Europa (inklusive østeuropæiske nationer, der ikke blev nævnt her - dem, som Moskva nu ofte beskylder for at forherlige nazismen ) - De fortsætter med at stå ved de nu latterlige myter om XNUMX. verdenskrig skabt tilbage af sovjetisk propaganda.

Udtalelserne i denne artikel er forfatterens alene.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending