Følg os

Blogspot

NSS 2014: Ukraines nukleare gamble

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

73776863_lavrov-deshchytsyaAf Anna van Densky, Haag

Topmødet om nuklear sikkerhed (NSS) i Haag den 24.-25. Marts, dedikeret til den verdensomspændende sikkerhed med nukleare materialer, blev fuldstændig overskygget af fremtidige forbindelser mellem Vesten og Rusland. Det længe ventede møde mellem den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov og hans nyudnævnte ukrainske modstykke Andrii Deshchytsia, der fandt sted på kanten af ​​konferencen, bragte ikke kriselindring. De taget billeder viste to mænd fjernt fra hinanden og dystre - ingen håndtryk, ingen familiebilleder, ikke det mindste håb om at bryde isen.

Den generelle stemning af depression blev forstærket af fraværet af oversættere til Lavrovs pressekonference - de hollandske værter deltog i hidtil usete sikkerhedsforanstaltninger omkring præsident Obama og sørgede ikke for oversættelse fra russisk: selvom det blev vist på gigantiske skærme, blev ministeren forstået af russiske kun højttalere.

reklame

Manglende levering af oversættelse var tilsyneladende en systemfejl i NSS, da det ikke faldt værterne i stand til at oversætte nøgleadressen af ​​den nuværende sydkoreanske præsident Park Geun-hye - det internationale pressekorps ved konferencesalen og alle de følgende online streaming var lige så frataget oversættelse. Desuden informerede arrangørerne ikke deres gæster om, at de ikke leverede oversættelser, ellers kunne både den sydkoreanske og den russiske have henvendt sig til verdens publikum på flydende engelsk.

Som et resultat nåede de intense debatter mellem den russiske og ukrainske delegation ikke verdenssamfundet. I kølvandet på konferencen optrådte der imidlertid dokumenter på forskellige officielle websteder for at bekræfte den dybe kløft mellem holdningerne på Krim. Russerne insisterede på, at der var en statskuppet i Kiev, befriende fra forpligtelsen til at respektere Budapest-memorandummet; de insisterede på dette som den ultimative grund til opdelingen af ​​den ukrainske stat. Inden for rammerne af konferencen bekræftede minister Lavrov opfyldelsen af ​​forpligtelsen over for Ukraine i forbindelse med levering af nukleart brændsel og fjernelse af affald.

De nye ukrainske leders holdning til nuklear politik er fortsat forvirret: på tærsklen til NSS-konferencen fremsatte et antal politikere fra den regerende koalition mellem 'Batkivshina' og 'Udar' et initiativ til at opgive ikke-spredningstraktaten, der blev underskrevet Sovjetunionens sammenbrud.

reklame

Dette skridt blev modtaget med den største bekymring af den anden eks-Sovjetrepublik, Kasakhstan, der opgav verdens fjerde atomarsenal og siden har gjort sit yderste for at fremme idealerne for nuklear nedrustning.

Ukraines interesse i at ophæve ikke-spredningstraktaten fremkaldte ikke nogen reaktion fra Vesten, som er overvældet af at kæmpe med Rusland om Ukraine. Desværre stemmer disse erklæringer overens med de tidligere opfordringer fra Maidan Square-lederne om at begynde at sprænge russiske gasrørledninger. Ukraines nye leders hektiske og ustabile politik sidder fast i et dødvande med Rusland, Vesten i udenrigspolitikken og deres indenlandske modstandere - Ukraines måder og midler bliver stadig mere eventyrlystne og truer med at blive et kæmpe område med ustabilitet i de kommende år.

Tragedien i Tjernobyl skete på grund af teknisk uagtsomhed - fejl i politisk uagtsomhed er potentielt ikke mindre dramatiske.

 

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending