Følg os

Blogspot

NSS 2014: Ukraines nukleare gamble

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

73776863_lavrov-deshchytsyaAf Anna van Densky, Haag

Topmødet om nuklear sikkerhed (NSS) i Haag den 24.-25. marts, der var helliget den verdensomspændende sikkerhed af nukleare materialer, blev totalt overskygget af fremtidige forbindelser mellem Vesten og Rusland. Det længe ventede møde mellem den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov og hans nyudnævnte ukrainske kollega Andrii Deshchytsia, der fandt sted i udkanten af ​​konferencen, bragte ikke krisehjælp. Billederne, der blev taget, viste to mænd fjernt fra hinanden og dystre – ingen håndtryk, ingen familiebilleder, ikke det mindste håb om at bryde isen.

Den generelle stemning af depression blev forstærket af fraværet af oversættere til Lavrovs pressekonference – de hollandske værter engagerede sig i hidtil usete sikkerhedsforanstaltninger omkring præsident Obama og sørgede ikke for oversættelse fra russisk: selvom ministeren blev vist på kæmpeskærme, blev ministeren forstået af russisk kun højttalere.

Den manglende oversættelse var tilsyneladende en systemisk fejl hos NSS, da det ikke faldt værterne ind at oversætte nøgletalen fra den siddende Sydkoreas præsident Park Geun-hye – det internationale pressekorps i konferencesalen og alle de følgende online-streamingen blev lige så berøvet oversættelse. Desuden informerede arrangørerne ikke deres gæster om, at de ikke leverede oversættelser, ellers kunne både den sydkoreanske og russiske have henvendt sig til verdens publikum på flydende engelsk.

Som følge heraf nåede de intense debatter mellem den russiske og ukrainske delegation ikke ud til verdenssamfundet. Men i kølvandet på konferencen dukkede dokumenter op på forskellige officielle websteder for at bekræfte den dybe kløft mellem holdningerne på Krim. Russerne insisterede på, at der var en statskuppet i Kiev for at befri dem fra forpligtelsen til at respektere Budapest-memorandummet; de insisterede på, at dette var den ultimative årsag til opdelingen af ​​den ukrainske stat. Inden for rammerne af konferencen bekræftede minister Lavrov opfyldelsen af ​​forpligtelsen over for Ukraine med hensyn til levering af nukleart brændsel og fjernelse af affald.

De nye ukrainske lederes holdning til atompolitik er fortsat forvirret: På tærsklen til NSS-konferencen fremsatte en række politikere fra den regerende koalition af 'Batkivshina' og 'Udar' et initiativ til at opgive ikke-spredningstraktaten, der blev underskrevet efter Sovjetunionens sammenbrud.

Dette skridt blev modtaget med den største bekymring af den anden tidligere sovjetrepublik, Kasakhstan, som opgav verdens fjerde atomarsenal og siden har gjort sit yderste for at fremme idealerne om atomnedrustning.

reklame

Ukraines interesse i at forlade ikke-spredningstraktaten fremkaldte ikke nogen reaktion fra Vesten, som er overvældet i kampen med Rusland om Ukraine. Desværre matcher disse erklæringer de tidligere opfordringer fra Maidan-pladsens ledere om at begynde at sprænge russiske gasrørledninger i luften. Ukraines nye lederes hektiske og flygtige politik er fastlåst i et dødvande med Rusland, Vesten i udenrigspolitikken og deres hjemlige modstandere – Ukraines måder og midler bliver stadig mere eventyrlystne og truer med at blive et enormt område med ustabilitet i de kommende år.

Tragedien i Tjernobyl skete på grund af teknisk uagtsomhed - fejl af politisk uagtsomhed er potentielt ikke mindre dramatiske.

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending